Фан Клуб: Динамо Загреб

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Кежман ако дојде само ќе се потврди братскиот однос на клубовите на Туѓман :baeh:
:pos2::pos2::pos2:
Една од најголемите легенди на Партизан е Стјепан Бобек и нивниот омилен претседател Фрањо Туѓман.А богами ни овој Кежман по презимево не ми личи на србин.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
:pos2::pos2::pos2:
Една од најголемите легенди на Партизан е Стјепан Бобек и нивниот омилен претседател Фрањо Туѓман.А богами ни овој Кежман по презимево не ми личи на србин.

А на што ти личи мајке ти?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
А на што ти личи мајке ти?
Словенечко,унгарско,германско.....Кај словенците има доста презимиња такви,Рожман,Видман......И да е српско не е баш типично или често.Најчесто српските презимиња завршуваат на -иќ или
-ац.Имаш во Словенија,Хрватска,Војводина многу луѓе со германски и унгарски презимиња но се словенци,хрвати,срби сега.........

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Дечкото е од Земун, нема збор за тоа што е он, тврдокорен православец иначе.
За презимињата муабетот ми е дека ова е Балкан кој претрпел многу историја,војни и случки доволни да не можеме да гледаме црно-бело на работите. Има многу луѓе од Србија чии презимиња не завршуваат на -иќ, а пак имаат доста голема историја како фамилии.

И Пршо е српско презиме ако гледаме така, а Миладин уште повеќе српско име.
Поготово што негов роднина игра моментално за ФК Рад.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Земунац, се гледа дека е од дел што бил под Австро-Унгарија :)
Се гледа тоа.Во тие делови што биле под Австроунгарија имаш многу такви презимиња.Во Славонија особено,Милер,Бауман,Шмит,Вајс,Флајс........

Мојот пост за презимето на Кежамн беше заебанција.Стварно не ми звучи српско,али не ми е ни гајле какво е :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Денес од 17 и 30 почунва вториот наптревар од полуфиналето на купот.Хајдук против Динамо на Пољуд.Ако некој сака да гледа еве линк,само трерба да се регистрирате

http://www.balkansport.info/cmps_index.php

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Слободен влез до крај на сезона, а? Хехе.

Иначе Бојси у четврток „поразговарале“ со играчите на сред тренинг. Можам да замислам како изгледало тоа. :vozbud:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Слободен влез до крај на сезона, а? Хехе.

Иначе Бојси у четврток „поразговарале“ со играчите на сред тренинг. Можам да замислам како изгледало тоа. :vozbud:
Слободен влез до крај на сезона,изгледа како извинување на поразот од Хајдук во купот.Сите утакмици до крај се бесплатни освен таа со Хајдук и сите пари од картите ќе отидат во одбојкарскиот клуб Младост од Загреб кој е без спонзор и во тешка финансиска ситуација.На клуб кој има толкава историја позади себе,а и уште бележи солидни резултати му треба помош.

Иначе на тренингот се прошло мирно и направиле еден муабет навивачите со играчите никаков инцидент немало и добро се прошло.БББ разговарале претходно со тренерот на Динамо,Јурчиќ кој им дал да влезат на тренинг и да позборат со играчите.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Имаш некој комплекс изгледа ти :)
Денес 1-1 пуштена,сите си ја уплатија кај мене !!!

Член од
7 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
151
Те читам у свекоја тема, абе да не промашиш нешто да не искоментираш. Може треба да праша нареден пут дал да стае видео од неговиот тим или не.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Хехехех
Викаш дека сите имаат копмлекси од Партизан,а ти си тој што иде и коментира по темите на Звезда и Динамо :)
Јас си објавувам видеа од легендарни утакмици од време на време,а сега ми текна на оваа против Партизан.Тоа ми е најдрага утакмица што сум ја гледал во живот. :)

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Да почнеме од сега тебе да те прашуваме дали да ставиме клип дали да постираме нешто. Ако ти смета си имаш други фан клубови не се мешај овде. Браво за клипот СЈЕ, бев мал, но се сеќавам дека многу се радував. Ме потсети на Видука, Силво Мариќ, Цвитановиќ, Просинечки. Ладич и другите.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Да почнеме од сега тебе да те прашуваме дали да ставиме клип дали да постираме нешто. Ако ти смета си имаш други фан клубови не се мешај овде. Браво за клипот СЈЕ, бев мал, но се сеќавам дека многу се радував. Ме потсети на Видука, Силво Мариќ, Цвитановиќ, Просинечки. Ладич и другите.
Тоа беше екипа......Тој Динамо беше една од 20 најдобри екипи на свет. :)
Просинечки,Ладиќ,Цвитановиќ,Мариќ,Шимиќ,Видука.........да може барем да се најде нова генерација која ќе биде барем пола од ова штп беа овие.....

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Те читам у свекоја тема, абе да не промашиш нешто да не искоментираш. Може треба да праша нареден пут дал да стае видео од неговиот тим или не.
ти админ си нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom