Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Зашто мижиш пред фактите изнесени неколку страни наназад .
Како ке го објасниш следново , и Тимо Глок и Трули во последниот круг имаат исто време , со исто време низ сектори , а и двајцата возат 20 секунди поспоро од Хамилтон .
Што е тука нејасно ? :toe:

епа ете каде е направен клучниот потег од страна на Глок во вториот и третиот сектор и автоматски Хамилтон успева експресно да му ја одземе позицијата на 300 метри до крај. 18 секунди по круг па незнам и со рамни гуми да возам нема да направам толку лош резултат поготово у последниот круг во кој што ми зависи позицијата

Ако веќе зборуваме така, да не беше Кими Раиконен, Маса ќе немаше шанси да се бори за титула.

Едно е тимски возач да те заштити а сосема друга работа е туѓ возач да работи за тебе.

епа ете каде е направен клучниот потег од страна на Глок во вториот и третиот сектор и автоматски Хамилтон успева експресно да му ја одземе позицијата на 300 метри до крај. 18 секунди по круг па незнам и со рамни гуми да возам нема да направам толку лош резултат поготово у последниот круг во кој што ми зависи позицијата
Aма не е само Глок, туку и Трули има исти резултати. :)

Едно е тимски возач да те заштити а сосема друга работа е туѓ возач да работи за тебе.
Аце, и 100 пати да повториш, пак нема да сфатат, џабе ти е.

Болни луѓе...Раиконен и Маса се тимски колеги. Веке кога Кими неможеше да освои, сигурно ке се бори за колегата, дека обајцата добиваат на тој начин.

И Ковалаинен колку можеше му помагаше на Луис, али проблемот е што Ковалаинен е слаб да побогне доволно.

Али Глок е сосема друг тим да не ви објаснивам. Чекам изјава директна од него да видам како ке се резили повеке..!

И едното и другото е исто, и во двата случаи е педерски. Само што за ова со Глок не може никој да тврди со сигурност, а за пропуштањето на Маса од страна на Раиконен, е тоа може да се тврди со сигурност :)

Glok
71 24,8 54,7 25,0 / 1,44,731
Трули
71 26,1 55,7 22,8 / 1,44,800

Разликата помеѓу Трули и Глок во последниот сектор е тоа што околу Глок имаше ''10 '' болиди и пред него и позади него кои од шала го поминуваа иначе брзината по сектори им е иста , само во последниот Трули возеше без болиди и пред него и позади него . Дури и да не беше поминат на свиокот , Глок ке беше поминат по него зашто како што гледаш и самиот , има еден интересен факт кој вели дека и Глок и Трули ( и двајцата од Тојота и двајцата возат со гуми за суво ) возат 20 секунди поспоро од Хамилтон . Жити се , како ке ја задржеше Глок предноста пред стартно целната рамнина во услови кога вози со истрошени гуми за суво , и кога е за 20 секунди поспор од Хамилтон .
Со оглед дека истото време го има и Трули , место за дискусија за некакви заговори нема .
Еве те молам објасни ми , како и Тимо и Трули имаат исти резултати кои резултираат со огромна инфериорност кон останатите со гуми за дожд .

И додека некој после секоја трка даваше по некое скромно коментарче, денеска испаднаа едно двеста( фанови на Ф1) и си ги искажаа своите мислења и си набилдаа постови, со мали исклучоци. Браво стварно ја сакате Ф1. Поздравче и уште еднаш честитки за Хамилтон и за Ферари за конструкторската титула.

Честитки на Хамилтон
иако бев за него ама како победи аауууу

и на Ферари за конструктори
Маса немаше среќа

Оф леле мекларен фанови .... уште сте у времето коа Кулхард и Хакинен губеа титули зашто немаа тимска наредба.

ТИМОТ како ТИМ ќе стори СВЕ за да ја освои титулата така ?? Значи ако едниот е ПРВ а другиот ЧЕТВРТ ... ЧЕТВРТИОН ќе му помага на ПРВИОТ да остане ПРВ или вие од мекларен другчија размишљате ??

А кога ќе пуштиш некој да те тицне на 200м пред крај у последна трка -- тоа се вика ПОКЛОНУВАЊЕ ТИТУЛА.

Што не е јасно ?? Да ви се црта треба за тимски наредби или пак ќе мавате со глава у зид и ќе се праите на 3 =) ??

Честито титула али незаслужено .... секој нормален човек го знае тоа ... исто ко ја сеа да зеам да јадам гомна интер шо освои титула коа ги шутнаа милан/јуве и остали пред 3години :drk::drk::drk:

a koja bese taktikata na toyota koga site vodecki vlegoa da smenat gumi samo toyota ne vleze da menja gumi za dozd a imase glock pred dozdot prednost pred hamilton
Toyota беа водечки??? Ако не се лажам во првите шест немаше ни една Тојота, а можеби ни во првите 8.

Dzabe so im objasnivate so fakti i so brojki koga tie ne razbiraaat, nema ni da razberat Ferrari e poln so kontroverzii, zosto nikoj ne ja spomnuva Blegija koga na maestralen nacin Hamilton mu odrza lekcija na Massa, i mu bea pritoa odzemeni 3 boda, so znaci so tie tri boda denese ke flezese so +10 prednost i so pobeda poveke i k bese resen sampionatot, ne ste blagodarni sto trkata za titulata se vlecese do kraj pa sega uste i go obvinuvate Timo Glock, pa nerealni ste navivacite na Ferrai, a da se navratime na vremeto Barichello i Schumacher, ili na duleite koi gi imase Schumacher so konkurentite vo minatoto, edno e jasno HAMILTON IS THE NEW F1 WORLD CHAMPION:drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Ако беше најјакиот Хамилтон шо го правите супер возач тогаш без проблем требаше да дојде до првите 5 а не на крајо да му забегува воланот и да чека некој да го пушти, тоа ли? е тоа не е возач Маса извози се реално ништо немаше направено а Хамилтон да неможе да влезе во првите 5, епа тоа ли ти е професионален возач тоа не ми е јасно кај вас ? :nesvest::nesvest:

Ако беше најјакиот Хамилтон шо го правите супер возач тогаш без проблем требаше да дојде до првите 5 а не на крајо да му забегува воланот и да чека некој да го пушти, тоа ли? е тоа не е возач Маса извози се реално ништо немаше направено а Хамилтон да неможе да влезе во првите 5, епа тоа ли ти е професионален возач тоа не ми е јасно кај вас ? :nesvest::nesvest:
А зошто не напиша колку добро Маса се врти на дожд? Да пуштиш мало дете ќе вози подобро од него на дожд. Таков возач не може да биде шампион.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom