iPhone добива конкуренција - Nokia Aeon

• Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Локација
Скопје
Финскиот производител на мобилни телефони Нокиа, објави фотографии од новиот телефон со ’работно име’ Аеон, кој навистина би можел да биде исполнување на сонот на многу корисници.
aeon-concept-1.jpg

Телефонот за кој многумина сметаат дека сериозно ќе ја разниша компанијата Епл и нивниот телефон iPhone, се состои од голем дисплеј кој е осетлив на допир, поделен на два сегменти – еден за прикажување на информации, а другиот за емулирање команди.

aeon-concept-2.jpg

Компанијата Нокиа инаку не е позната по уредите со тачскрин, но новиот концепт сигурно ќе ги остави без коментар сите љубители на финските „играчки“.

Се претпоставува дека на телефонот ќе биде инсталиран оперативниот систем Symbian и дека ќе има поддршка за 3G и Wi-Fi. Од финската компанија досега немаат изнесено дополнителни информации за новиот модел, меѓутоа некои извори наведуваат дека на пазарот ќе се појави на почетокот на 2008 година.

aeon.jpg

Многу футуристички ми изгледа и алал да им е телефонот е премногу тенок.

Богами телефончево интересно изгледа, цел е саде екран. :) Ама и интересни ќе бидат парите кога ќе се пушти у продаја. :wink:

Ааа веома е личен, ептен ми аресва.

за телефонов се шпекулираше пред 3-4 години дека вака ке бидат телефоните во иднина нешто, мислам дека и на форумов пред неколку месеци имаше тема за тоа иникој не веуваше, ептен вонземјански им изгледале. т.е. незамисливо беше тач пад да има на мобилен :) хаха... лудница, ќе доаѓаат на сервис ако им се гребат многу.

inace imam APPLE IPHONE so 8 gb sto e i definitivno ludnica luge :)))ne ste svesni, a inace vo Makedonijava nigde legalno go nema jedino od stranstvo a za dekodiranje biva i toa cudo :))

Новата нокиа шо ќе користи Симбиан така....веќе видено, изгледа добро, но ко што кажа Некро ќе се гребе премногу. IPhone има ако не се лажам MacOS така? Ај нека излезе па да видиме

Не знам за нокиава, ќе ја видиме, прво нека излезе, ама знам дека многу јака кункуренција iPhone веќеќ има и тоа во LG PRADA и двата ги држев во рака и двата ги чепкав и морам да кажам дека прадата ми е полесен за работење отколку ајфонот, а и двата се со тачпед.
Но има една малце тапа работа со тачпедот, а тоа е дека екранот секогаш ќе ви биде замрсен, бидејќи нонстоп го допирате со прсти.
Инаку прадата е малку (милиметар до два) подебел од ајфонот.

I Pradata nema sansi so site moznosti i karakteristiki na IPhone:nenene:. Alooo Mac OS ima na nego.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom