опа бато
е не...
досега 7 загинати, а кој сака шо сака нека мисли, јас ќе речам вака:
- нека думат шо прат... на местото на попаметните и поинтелигентните албанци со македонско државјанство, јас би се растрчал по роднини и пријатели да им објаснам дека времето на пушките поминало одамна...
- 2001 имаа среќа. не дај боже да дојди до „второ полувреме„, зато шо во таков случај, и пацифистите ко јас ќе заборат на братство и некакво си единство... некои луѓе одамна рекоа, ако се запукаме пак, тогаш ќе почниме од кај велес - прилеп - битола, па „гоу вест“ , и мало и старо , се албанско има да се сели. ако Европа си ги сака, ќе им ги пуштиме во Европа. За да не мора и децата да ни живеат со таа закана, дека некој ден некакви си наркомани „команданти“ ќе бараат некакви си „права“.
- дадовме прст, цела рака ја чапнаја и то малку им е... зато или ќе берат ум, или ќе пливат во Јадран сите...па нека се љути кој сака
- никаква милост за овие шо се сега в планина. метак у чело и збогом мајко. јас не сум зел пушка да одам да барам права, а имам земја во Грција, и роднини во Албанија. Зато удри.
- Браво за Јунаците (Сердари се то, не е играчка
) Се надевам дека никој од оние кои што го бранат мирниот сон И на Македонците со Албанско Етничко потекло нема да го загуби животот, доволно загинаа, и премногу...