JEETKUNEDO

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Дали сте слушнале за оваа боречка вештина?Нејзин иноватор е the great master Brus Li,вештина која ги користи сите постари вештини т.е се вкомпонирани сите добри и корисни работи од другите вештини како Бокс,Таи Бокс,Граплинг,Карате,Винг Чун,Савате,Кик Бокс,Вале-Тудо,Бразилско Џиу Џицу.По смртта на големиот МАЈСТОР неговиот пат го продолжуваат СИФУ ДАН ИНОСАНТО и СИФУ ПОЛ ВУНАК од што се изродуваат повеке филозофии и концепти на борба.

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Да секако дека сум чул и основа на оваа дисциплина е еден вид на модифициран винг чун кој брус ли го тренирал само една и пол година кај Јип ман

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Брат ми го тренира ова, а после дома ме учи мене...Го поштувам ова од аспект на самоодбрана а не од аспект на напаѓање.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Брат ми го тренира ова, а после дома ме учи мене...Го поштувам ова од аспект на самоодбрана а не од аспект на напаѓање.
A каде тренира ?

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Многу добра вештина...сум чул за неа..

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
е па драги мои jeetkunedo академијата врши упис на нови членови кој е заинтересиран бујрум

H

HCL

Гостин
Jeet Kune Do е добра боречка вештина, штета што Bruce Lee не живеел доволно за да ја пренесе целосно како што ја имал на ум. Ова кај нас што го вежбаат искрено не ми се свиѓа. Поднаучено ама уствари не е научено.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Jeet Kune Do е добра боречка вештина, штета што Bruce Lee не живеел доволно за да ја пренесе целосно како што ја имал на ум. Ова кај нас што го вежбаат искрено не ми се свиѓа. Поднаучено ама уствари не е научено.
кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира

H

HCL

Гостин
кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира
Имам отидено во кисела вода, и имам видено. Ништо посебно. А што мислиш ти дека Dan Inosanto ја знае целосно вештината на Bruce Lee?

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Имам отидено во кисела вода, и имам видено. Ништо посебно. А што мислиш ти дека Dan Inosanto ја знае целосно вештината на Bruce Lee?
па незнам да вежбаш секојдневно со него ве текот на животот па "сигурно не ја знае" а и фактот дека сите големи мајстори се негови ученици сега ти процени,не дека сега сакам да се разубедувам ама апсолутно неќам али пред фактите и боговите молчат :toe:

H

HCL

Гостин
па незнам да вежбаш секојдневно со него ве текот на животот па "сигурно не ја знае" а и фактот дека сите големи мајстори се негови ученици сега ти процени,не дека сега сакам да се разубедувам ама апсолутно неќам али пред фактите и боговите молчат :toe:
Абе вежбал секојдневно со Bruce Lee, ама еве ти пример: Викаш тренираш Jeet Kune Do така? Еве, еден ден цркне тренерот, и? Ќе ја знаеш вештината колку тренерот твој? А рачунаш он е единствен кој ја знае толку добро.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Абе вежбал секојдневно со Bruce Lee, ама еве ти пример: Викаш тренираш Jeet Kune Do така? Еве, еден ден цркне тренерот, и? Ќе ја знаеш вештината колку тренерот твој? А рачунаш он е единствен кој ја знае толку добро.
едноставен ти е промерот тука jeetkunedo то има два дела односно дел кој се тренира значи до смртта на брус или наречен е jeetfune и после него односно создаден е концепт кој го застапуваат и применуваат другите мајстори ме сфаќаш

Kajgana Shop

На врв Bottom