JEETKUNEDO

• Креатор на темата Креатор на темата jkd
  • Време на започнување Време на започнување

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Дали сте слушнале за оваа боречка вештина?Нејзин иноватор е the great master Brus Li,вештина која ги користи сите постари вештини т.е се вкомпонирани сите добри и корисни работи од другите вештини како Бокс,Таи Бокс,Граплинг,Карате,Винг Чун,Савате,Кик Бокс,Вале-Тудо,Бразилско Џиу Џицу.По смртта на големиот МАЈСТОР неговиот пат го продолжуваат СИФУ ДАН ИНОСАНТО и СИФУ ПОЛ ВУНАК од што се изродуваат повеке филозофии и концепти на борба.

Да секако дека сум чул и основа на оваа дисциплина е еден вид на модифициран винг чун кој брус ли го тренирал само една и пол година кај Јип ман

Брат ми го тренира ова, а после дома ме учи мене...Го поштувам ова од аспект на самоодбрана а не од аспект на напаѓање.

Брат ми го тренира ова, а после дома ме учи мене...Го поштувам ова од аспект на самоодбрана а не од аспект на напаѓање.
A каде тренира ?

Многу добра вештина...сум чул за неа..

е па драги мои jeetkunedo академијата врши упис на нови членови кој е заинтересиран бујрум

Jeet Kune Do е добра боречка вештина, штета што Bruce Lee не живеел доволно за да ја пренесе целосно како што ја имал на ум. Ова кај нас што го вежбаат искрено не ми се свиѓа. Поднаучено ама уствари не е научено.

Jeet Kune Do е добра боречка вештина, штета што Bruce Lee не живеел доволно за да ја пренесе целосно како што ја имал на ум. Ова кај нас што го вежбаат искрено не ми се свиѓа. Поднаучено ама уствари не е научено.
кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира

кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира

Имам отидено во кисела вода, и имам видено. Ништо посебно. А што мислиш ти дека Dan Inosanto ја знае целосно вештината на Bruce Lee?

Имам отидено во кисела вода, и имам видено. Ништо посебно. А што мислиш ти дека Dan Inosanto ја знае целосно вештината на Bruce Lee?
па незнам да вежбаш секојдневно со него ве текот на животот па "сигурно не ја знае" а и фактот дека сите големи мајстори се негови ученици сега ти процени,не дека сега сакам да се разубедувам ама апсолутно неќам али пред фактите и боговите молчат :toe:

па незнам да вежбаш секојдневно со него ве текот на животот па "сигурно не ја знае" а и фактот дека сите големи мајстори се негови ученици сега ти процени,не дека сега сакам да се разубедувам ама апсолутно неќам али пред фактите и боговите молчат :toe:

Абе вежбал секојдневно со Bruce Lee, ама еве ти пример: Викаш тренираш Jeet Kune Do така? Еве, еден ден цркне тренерот, и? Ќе ја знаеш вештината колку тренерот твој? А рачунаш он е единствен кој ја знае толку добро.

Абе вежбал секојдневно со Bruce Lee, ама еве ти пример: Викаш тренираш Jeet Kune Do така? Еве, еден ден цркне тренерот, и? Ќе ја знаеш вештината колку тренерот твој? А рачунаш он е единствен кој ја знае толку добро.
едноставен ти е промерот тука jeetkunedo то има два дела односно дел кој се тренира значи до смртта на брус или наречен е jeetfune и после него односно создаден е концепт кој го застапуваат и применуваат другите мајстори ме сфаќаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom