HAHAHA druze so i da pusis daj malce i na mene. Losi deca ako ne pravat pravat kvaliteten punk togas ja vaka pojna nemam koj pravi. Inace Losi deca so Defekt se najkvalitetni punk bendovi vo makedonija.
Да прочитам аргумент зашо Лоши деца се квалитетни...
Те молам изнеси барем 1
Уствари зависи, можда се квалитет...Зависи кој панк бенд ќе го одбереш за референтен. Ако збориме глобално катастрофа се...Али ипак ни во Македонија не би ги ставил меѓу првите.
Ти викам, 2 Сајдс пред нив ги ставам.
1) Спаски знае повеќе да пее од Жица
2) Зоки каде каде е боље од Зеко, башка Зоки, ало фаца е Зоки!!!

3) Хусо и Гоце ... Тука нејќам да навлегувам. Хусо после Тапанарот на Смат е најбоље тапанар на андерграунд сцена во МК
4) Павел и Саво... незнам тука не би споредуел пошо Павел е таков малце укочен

Ај сеа да збориме за лириките...секој со своја порака до нас и на двата бенда сум ја примил и разбрал пораката, арно ама Лоши Деца пробуваат да ја пренесат на еден обичен начин и затоа во мене немаат оставено голем впечаток. Обичен начин, подразбирам дека лириката е да ја чуеш и да речеш „аха, добро“. Не викам дека 2 сајдс имаат нешо преубава лирика, ама муабетот ми е дека квалитетната лирика ќе те натера да размислиш малце, да се сочуствуваш итн итн да не навлагам. Ова горе доле е релативна ствар, можда на некој лириката му изгледала добра, мене ми е плитка искрено
За гитарите, лоши деца го имаат класичното Дг дг дг дг рг дг дг, освен во песната ..ех сеа незнам како се викаше али идеше вака „Доста е од диско срања, секакви електроники...“ таму имаш некое гитарско соло. Не викам дека дг рг не е добро ама малце мелодичност во панкот не е лошо , нели?:smir:
И уше нешо... 2 Сајдс имаат ненормално добро укомпонирани вокали. Одлично направено, може да им завидат многу бендови... Некад Зоки е главен вокал, Спаски пратечи некад обратно али моабетот е дека се ненормално добро укомпонирани и никогаш не звучат лошо кога се надополнуваат еден со друг. Лоши деца го немаат тоа...
Еј и извини ако утнав некој од фаците на Лоши деца, знам едно време Зеко си отиде па дое, па незнам со Саво шо се деси, едно време Жица лупаше и пееше.... али овие ги земав пошо они (Без гоце, со Петел) осовија лузерфест.