Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Brat Gila ne promasuva so glava, toj so noga ne znae so glava od 20 metri moze dade gol :).

Nego odlicna utakmica bese , poubav fudbal u italija neam videno, i dvete ekipi igraa napagacki, otvoren fudbal, kaj nas malce sredinava, sekako bez montoilvo ne e na nivo, ama zatoa bravo za jovetic koj imas odlicni pasovi i povlekuvase po dvajca igraci, onoj zuniga go rabotes komoto ko bavca, ama koa vleze LDS ne mrdna, sekako kapata dole za FREY koj bese inzvonreden, najboji golman u svet :), i samo za kraj : abe kakov PINILLA koa go iame BABACAR, detevo e stavrno golem potencijal, denes ucestvovase vo postignuvanje na 2 gola, odlicen ucinok.
FORZA VIOLA
brat,babacar e zver,no jas mislam deka ke e perfektno ako edna sezona izigra vo seria b ili mozebi vo nekoja od poslabite vo seria a.taka ke dobie vreme da igra i da se razviva pri sto narednata bi se vratil kaj nas.toj e sepak mnogu mlad i e golema idnina za nas.se vide vcera deka go igra fudbalot:smir:.pozdrav

Честито победа,но мора да се признае Наполи ве надигра,и промашија многу шанси.Головите на Џила беа од неизградени позиции.

Честито победа,но мора да се признае Наполи ве надигра,и промашија многу шанси.Головите на Џила беа од неизградени позиции.
па баш затоа сум импресиониран... до сега сите ги надигрувавме,а на крај губевме бодови не по наша вина или од баксузл'к :smir:

Кеирсон што правите игра или дреме на клупа?

Честитки за победата вчера. Не зажалив што останав дома, супер фудбал имаше. :tv:

Јоветич ѕверка.
Криво ми е што Виола отпадна од ЛШ, и таму заслужи да оди во четвртфинале.

Него.. овој Бубакар имал 17 години :nesvest:
Да не е и овој ко Мартинс со 25? :pos:

Честитки за победата вчера. Не зажалив што останав дома, супер фудбал имаше. :tv:

Јоветич ѕверка.
Криво ми е што Виола отпадна од ЛШ, и таму заслужи да оди во четвртфинале.

Него.. овој Бубакар имал 17 години :nesvest:
Да не е и овој ко Мартинс со 25? :pos:
Бабакар е и има 16 години :smir:
а зашо сите го кажувате мартинс 25?! не беше ли лучиано за тој со лажните години од киево?

ова важи само за првата половина од второто полувреме (заспани беа фиорентина, штета за наполи што не искористи изгледни неколку шанси).
Во прво ние имаме иницијатива, а во второ повеќе беше како бокс со отворен гард, без многу средина затоа и паднаа 4 гола. За тоа дека паднале головите на џила од неизгледни позиции, не се сложувам, првиот му беше по нафлање на јоветич - одлично направено, а вториот од корнер, прво јоветич со глава па џила. откога ги направи замените прандели се стабилизираа, немаше киксови, иако се забележуваше дека момците се преморени. тешка недела.

интересно е ова на магазин лига шампиони на канал 5,му поставуваат некои забавни прашања,најгласен Гоби,најдобри на тренинг Јоветиќ и Љајиќ :)

Ni se pogodi kolovo epten, kiksnaa skoro site ekipi pred nas, palermo ni bega 8 boda ne e nedostizno , mora da se igra jako do kraj, znam deka ke bide tesko za 4to mesto, ama zaso da ne probaat, vo sekoj slucaj ocekuvam da zavrsime najmalku na 6 pozicija i da obezbedime Evropa Liga

Бабакар е и има 16 години :smir:
а зашо сите го кажувате мартинс 25?! не беше ли лучиано за тој со лажните години од киево?

Не ми текнуваше како се вика.
Но после почнаа и за Мартинс да викаат дека лажел, па затоа него го спомнав. :smir:

Genova ima edna od najslabite odbrani vo serie a
mora da gi dobieme

eve me i mene, ne bev tuka vikendov...ama si gi gledav nasite
bravo za pobedava, ideme sea jako so genova i catania 6 boda mora

eve me i mene, ne bev tuka vikendov...ama si gi gledav nasite
bravo za pobedava, ideme sea jako so genova i catania 6 boda mora
да извлечеме со овие 2 утакмици 6 бода, ќе ни порасната апетите за поголеми цели, и сигурно ќе освоиме барем 6 место кое сега не знам колку точно (6-7) бода, а време за време има да се поправат работите
а и првенството ми наликува како порано но не се сеќавам толку изедначено за секој поглед да било речиси никогаш... тоа е добро за италијанскиот фудбал :smir:

loso e sto protiv genova ke igrame so comoto kako centarhalf poradi suspenzijata na felipe i povredata na natali.inaku sekako deka se nadevam na pobeda vo ovie dva prestojni duela.moram da priznaam deka so catania ke bide pretesko.:toe:.FORZA VIOLA!!!:smir:

PINILLA, Sarà un giocatore della Fiorentina
Capitolo Pinilla. L’accordo per il passaggio in viola dell’attaccante del Grosseto sarà formalizzato a fine stagione, ma non dovrebbero esserci sorprese. Pinilla, insomma, il prossimo anno indosserà la maglia viola. Nelle ultime ore si è molto parlato di un forte interesse, reale, del Genoa. Al momento però Pantaleo Corvino sembra aver bruciato tutti sul tempo, garantendosi una posizioni di netto vantaggio col presidente del Grosseto Camilli. Da non sottovalutare, inoltre, gli ottimi rapporti tra lo stesso diesse viola e Iaconi, uomo mercato della squadra maremmana.
deckoto e nas.se obezbedivme so dobar centarfor za dogodina.ke bideme zverovi:vozbud:
FORZA VIOLETOVI!!!:smir:

isto se spomnuva i vargas vo real za 15 milioni plus drenthe.mislam deka barem 20 plus drente ke bide dobra zdelka.

isto se spomnuva i vargas vo real za 15 milioni plus drenthe.mislam deka barem 20 plus drente ke bide dobra zdelka.

јас не би го продавал варгас ни за 65мил.$ од проста причина што човекот изјави дека ќе остане во фиренца освен ако не го продадат. лојалност, тоа е реткост особено кај нас. го бараат во реал, челзи, ливерпул и доколку сме заслепени од парите и полакомиме ќе го продадеме. доколку дренте не може да се избори за прв тим во реал а варгас би играл прв тим, и на тоа доколку варгас сака да продолжи да игра за фиренца, зошто би ја правеле оваа трампа! НЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom