Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Leleee kakvi gluposti se iznacitav od detevo!Toa ti se vika so glava vo zid..nemoze be taka.Razbiram deka Roma ne igra vo LS pa ne mora do tolku da zaviduvas.Dva pati Fiorentina vo poslednite 4 godini ja budtka Roma da ne odi vo LS.Vrati si go filmot.
Kako prvo sporeduvas dva tima koj nemaat dopirni tocki vo politikata.Fiorentina sozdava nesto od nisto,dodeka Roma(koga imase pari)kupuvase gotov proizvod i pravese uspeh.e sega koga nema veke pari trkaloto se svrteeeee...ete eden primer kade e podobra Fiorentina.Nie bez tolku mnogu pari napravivme nesto,dodeka vie i MIlan i drugite klubovi trosevte i nisto ne napravivte ili pak ostanavte na ona isto ramniste.Nie ne rekovme deka ke osvoime titula.Si postavivme cel.4to mesto.Na kraj toa mesto veke 4 godini e ostvareno.A sto Roma?Ke se borese za titula,da za vtoro i na lani da se bori za 4to a zavrsi na 6to mesto.ambiciite ze vazni i kolku se realni.Zatoa vo poslednive dve godini Fiorentina e na povisoko nivo od Roma iako mozda tebe igrackiot kadar ti izgleda mozda posilen ili poiskusen koga toa nema plod.Arsenal!Ima iskustvo Arsenal?Nema,pa sekogas igral super fudval i pravel iznenaduvanja i dobri rezultati.Na kraj kraeva da zemes da sporeduvas igrac po igrac od Roma i Fiorentina ke vidis deka gresis.Pocni od Frej pa pa do Gilardino.Edinstveno odbrana imate podobra i toa e toa.Trener imate 10 klasi poslab od nasiot.Taka da kaza bezveze raboti koj ne ti drzat.Roma bese nekogas,pred nekolku godini,no ne i denes.Ekipata nema zivost bez Toti.Nema kontinuitet i gubi od Livorno doma.Od druga strana Fiorentina e timska,kolektivna sila.Taka da dete bidi realno i svati kako stojat rabotite ne tuku se inati.Nesto Markioni go spomnuvase te citav.Pa Tadei da ne e podobar?Ne me smej.I Rise go sporeduva so Vargas.Zasto zatoa sto imal poveke iskustvo.Pa i Raul ima poveke od Messi.Neli?Ili nema,neznam kazi mi ti?Perota koj totalno se izgubi poslednive dve sezoni pa zatoa Lippi ne ni smeta seriozno na nego.Ne bidi smesen.razmisli pred da kazes nesto.A toa deka Mekses e nerealno da dojde u pravo si.U pravo si deka nemoeme da go platime posto bara mnogu pari,a ne deka on vo Roma gleda poslvetla idnina nego u Fiorentina.Pozdrav

епа вака сеа пријателе... најпрво јас имам целосна почит кон вашиот клуб, го поштувам она кое го направија односно изборија 1/8 во ЛШ.... воопшто не ви завидувам а нема ни за што да го правам тоа... Фиорентина ниту еднаш не ја бутна Рома во изминативе години, тоа си го сторија самите на себеси, пред се мислам на минатата сезона кога премногу се засилија во ЛШ и тоа наеднаш им се удри од глава... тоа спротивно се одрази во лигата и завршивме онаму кај што завршивме.Рома не вади таленти?Што е со Де Роси,Аквилани,Окака,Д`Алесандро,Андреоли... тука вреди да се спомнат и Пизаро,Тадеи,Перота,Вучиниќ,Мексес,Мота кој на некој начин се прославиле тука за разлика од тоа претходно кај што играле... кажи ми Фиорентина кој таленти ги има извадено од школата, Јоветиќ кој го купија за 8 мил. од Партизан или Фреј кој своите најславни моменти ги доживеа во Парма?4-тото место веќе го освоивте минатата сезона и неможе да тапкате у место, прашањето ми беше ако велите дека сте поголем клуб од Рома кажете ми колку трофеи освоивте во последниве 4-5 години?И те молам не започнувај муабет за играчкиот кадар, а особено не ми се споредувајте со Арсенал кој е децении пред вас... уште 3 години по ред Фиорентина да игра во ЛШ а РОма во Европа лига повторно нема да имаат поквалитетен тим тоа да ти е јасно засекогаш, бидејќи Фиорентина едноставно немаат доволен капацитет за зачувување на своите најдобри фудбалери... Мело само што потпиша договор замина во Јуве?А од друга страна пак што е уште поболно неможат да ги заменат тие фудбалери со исто толку квалитетни играчи... Занети замена за Мело?Одбрана да непраиме муабет, Донадел,Пасквал,Гамберини,Де Силвестри,Даинели наспроти Мексес,Хуан,Мота,Рисе,Сисињо?Не мислам така... средина Монтоливо,Варгас,Маркиони,Сантана,Занети,Јоргенсен наспроти Пизаро,Де Роси,Перота,Тадеи,Баптиста?Јас не гледам кај вас world class midfielder... за нападот, Џилардињо,Муту, а од другата страна Вучиниќ,Тоти и Окака, мислам дека и овде губите... реков да неправиме муабет за тренер видејќи Раниери сеуште е нов и не ја спознава екипата доволно, а за минатото нивно апсурдно е да се говори и да се споредуваат нивните успеси...истото важи и за бившиот Спалети... ај повеќе да не го спомнуваме Маркиони кој е надвор од сите класи, не за џабе ви го вметнаа него бидејќи не се офајдиа многу од неговите изданија... тоа ми беше главната поента, Фиорентина КУПУВА, а не создава фудбалери и не ја извртувај вистината, а покрај тоа што купува тие зимаат исфрлени фудбалери од екипите кој повеќе едноставно не им се требни на екипите.... мислам дека со ова доволно ти појаснив и ќе ти се разјаснат некој работи... јас само гледам реално и слободно тврдам дека Рома е сеуште многу понапредна од Фиорентина, за да евентуално ја престигнат ќе мора во најмала рака да го повторат нејзиниот успех... мислам дека треба да се соочиш со фактите пред да реплицираш, Рома освои доволно титули и му беше главен конкурент на Интер во овие последни години кај што Фиорентина се мачеа за да стигнат до квалификации за ЛШ... ќе ти пофторам дека јас неам апсолутно ништо против Виола, напротив среќен сум што се пласиравте во следната рунда од ЛШ но неправедно е кога некој работи не ги елаборираш коректно.Позз

Hahahahah..isfrelni fudbaleri sobira Fiorentina!a sto e Rise?Liverpul ne go sakase veke,pocna klupa da gree pa go prodadoa.Burdiso bese najgolem kikser vo Inter i duri koga go nudea na Fiorentina ovie go odfrlija pa dojde vo Roma.Pizaro isto.Inter go drzese na klupa pa go dadoa.I te molam nemoj da mi kazes deka Baptista go smetas za zasiluvanje.Covekot nemoze da se pronajde sebesi.Real i Arsenal ne vlozija ni malce napor da go zadrzat vo svojte redovi.Napdot na Fiorentina nemoze da se sporeduva so napadot na Roma.Vucinic,Toti,Okaka:pos2: smesno e da se sporedat so Gilardino,Mutu,Jovetic.
Inace procitaj malce koj se komentarite za Zaneti.Procitaj deka Ferrara izjavi deka nikogas ne bi dal Zaneti vo zamena za drug,no samiot odlucil da si odi.Zaneti e eden od najdobrite paseri vo Italija i Pizaro i Perota vo toa voda mozat samo da mu nosat.Markioni ima dadeno ovaa sezona poveke gola od Vucinic i od Tade koj ete isto e krilo.Za Vargas ne ni zboram,posto takov igrac nemate,a nema ni da imate.Edinstveniot problem kaj nas e odbranata i nisto drugo.Na site drugi pozicii sme pokrieni pokvalitetno i toa e fakt.Ovie igraci da ne bea nisto nemase da ima uspesi

Рисе кој беше еден од најзаслужните за освојувањето на ЛШ на Ливерпул во 04/05 кого го бараа дури и Барса во тоа време... он не беше исфрлен од Ливерпул туку сам реши дека е време да ја промени средината... Интер кој имаат толку многу киксови направено во трансферите беше меѓу нив и оној на Пизаро... и Анри беше исфрлен од Јуве, а што направи во Арсенал?-истот ака и Виеира кој беше отфрлен од Милан... Интер го исфрли и Пирло но затоа овој со преминот во Милан стана легендарен плејмејкер... Рома не би го држела Пизаро доколку не им вреди, само погледни го неговиот процент во пасови...Баптиста кој одигра клучни мечеви за Бразилската репрезентација па и за Реал, класа фудбалер кој има постигнато колку пола екипа на Фиорентина... мислам дека е безвезно да збориме за играчкиот кадар кој од кого бил боље, кога тоа се виде на меѓусебната средба нели :wink: видете го само вкупниот исход од мечевите меѓу Рома и Фиорентина во изминативе 4-5 год. доста едното исто само го зборите, соочете се со фактите барем еднаш за промена... како може да ми кажуваш дека сте понапредни од Рома, кога сите молчите пред "the main question", колку титули освоивте во последниве 4-5 години за да тврдите дека сте појак тим?Тоа е исто ко сеа да праиме муабет дека Ливерпул е боље од Ман.Ју... и колку што можам да забележам вие ова лето не напреднавте и покрај тоа што изборивте пласман за ЛШ и со тие добиени пари од минатата сезона вие не се засиливте туку отидовте во играчки дефицит... јас сум реален и максимално објективен, можам слободно да кажам дека Јуве,Милан и Интер се поквалитетни екипи али тоа за вас неможам да го кажам.
Џабе ја избегнуваш главната поента на фудбалот и ми вртиш муабети за тоа колку добар бил Занети,Маркиони,Варгас.... мислам дека фудбалот се игра за да се освојуваат трофеи, а не да се споредуваат противничките играчки табори кои и онака идат во наш прилог.

Рисе кој беше еден од најзаслужните за освојувањето на ЛШ на Ливерпул во 04/05 кого го бараа дури и Барса во тоа време... он не беше исфрлен од Ливерпул туку сам реши дека е време да ја промени средината... Интер кој имаат толку многу киксови направено во трансферите беше меѓу нив и оној на Пизаро... и Анри беше исфрлен од Јуве, а што направи во Арсенал?-истот ака и Виеира кој беше отфрлен од Милан... Интер го исфрли и Пирло но затоа овој со преминот во Милан стана легендарен плејмејкер... Рома не би го држела Пизаро доколку не им вреди, само погледни го неговиот процент во пасови...Баптиста кој одигра клучни мечеви за Бразилската репрезентација па и за Реал, класа фудбалер кој има постигнато колку пола екипа на Фиорентина... мислам дека е безвезно да збориме за играчкиот кадар кој од кого бил боље, кога тоа се виде на меѓусебната средба нели :wink: видете го само вкупниот исход од мечевите меѓу Рома и Фиорентина во изминативе 4-5 год. доста едното исто само го зборите, соочете се со фактите барем еднаш за промена... како може да ми кажуваш дека сте понапредни од Рома, кога сите молчите пред "the main question", колку титули освоивте во последниве 4-5 години за да тврдите дека сте појак тим?Тоа е исто ко сеа да праиме муабет дека Ливерпул е боље од Ман.Ју... и колку што можам да забележам вие ова лето не напреднавте и покрај тоа што изборивте пласман за ЛШ и со тие добиени пари од минатата сезона вие не се засиливте туку отидовте во играчки дефицит... јас сум реален и максимално објективен, можам слободно да кажам дека Јуве,Милан и Интер се поквалитетни екипи али тоа за вас неможам да го кажам.
Џабе ја избегнуваш главната поента на фудбалот и ми вртиш муабети за тоа колку добар бил Занети,Маркиони,Варгас.... мислам дека фудбалот се игра за да се освојуваат трофеи, а не да се споредуваат противничките играчки табори кои и онака идат во наш прилог.
dobro imate pojaki igraci OK, zatoa igrate u evropa liga, zato ste na 11 mesto u seria a, a fiorentina igra u CL i i ja pomina grupata u konkurencija na lion i liverpool, da pojaki ste, zatoa e fiorentina 6 (eve ti fakti), sega kazi ti kolku tituli osvoi roma vo poslednive 5/6 godini , osvoivte edna titula pred 10 godini i toa so BATISTUTA, igrac koj dojde od fiorentina, ete takvi igraci vadi fioretina a ne pederi kako onoj toti, nedaj boze da izgubi ili da mu zemes topka zavrsuvas u bolnica,mn valkan igrac. imate osvoeno 3 tituli fiorentina 2 u istorijava, pojaki ste ama od vas se pojaki Unione Sportiva Pro Vercelli Calcio koi imaat osvoeno 7 tituli, a sega igraat Lega Pro Seconda Divisione A?. Ne glej itorija glej vo momentov kako e, a sega sme pojaki od vas sakal ti ili ne da priznaes

Hahahahah..isfrelni fudbaleri sobira Fiorentina!a sto e Rise?Liverpul ne go sakase veke,pocna klupa da gree pa go prodadoa.Burdiso bese najgolem kikser vo Inter i duri koga go nudea na Fiorentina ovie go odfrlija pa dojde vo Roma.Pizaro isto.Inter go drzese na klupa pa go dadoa.I te molam nemoj da mi kazes deka Baptista go smetas za zasiluvanje.Covekot nemoze da se pronajde sebesi.Real i Arsenal ne vlozija ni malce napor da go zadrzat vo svojte redovi.Napdot na Fiorentina nemoze da se sporeduva so napadot na Roma.Vucinic,Toti,Okaka:pos2: smesno e da se sporedat so Gilardino,Mutu,Jovetic.
Inace procitaj malce koj se komentarite za Zaneti.Procitaj deka Ferrara izjavi deka nikogas ne bi dal Zaneti vo zamena za drug,no samiot odlucil da si odi.Zaneti e eden od najdobrite paseri vo Italija i Pizaro i Perota vo toa voda mozat samo da mu nosat.Markioni ima dadeno ovaa sezona poveke gola od Vucinic i od Tade koj ete isto e krilo.Za Vargas ne ni zboram,posto takov igrac nemate,a nema ni da imate.Edinstveniot problem kaj nas e odbranata i nisto drugo.Na site drugi pozicii sme pokrieni pokvalitetno i toa e fakt.Ovie igraci da ne bea nisto nemase da ima uspesi

за се друго збори но ова ме погоди, нападот на Фиорентина неможе да се споредува со нападот на Рома кој за мене е подобар, но и статистиката така зборува Фиорентина 15гол во Сериа А, додека Рома 22гол, и да те потсетам Тоти,Вучиниќ и Менез се ударното трио на Рома
ти Муту го сметаш за напаѓач... јас не знам кога тој последен пат постигна гол, немој да ми ја спомнеш изјавата на Муту кога вели дека бил подобар од Тоти бидејќи во финишот бил побрз хахахахах:pos2:
еве една кратка споредба, Тоти е подобар од Муту, Вучиниќ е подобар од Џиљардињо и Јоветиќ е подобар од Менез(сега за сега)
гледам кажуваш како кажуваш за некои од играчите на Рома како не успеале во Интер,Арсенал или Ливерпул па друже само да те потсетам, вашиот Џињардињо беше доведен во Фиорентина после неколку утнати години во Милан, значи ако Џињардињо успеал да си ја врати формата што ја загубил во Милан, истото го направил и Пизаро по доагањето во Рома

muabetov da mu umre kozata na komsijata,
igrajte si vo evropa liga, samo NAJDOBRITE igraat vo LIGA SAMPIONI, tolku ne praam muabet koj e bolje tim
toa se znae FIORETINA !

dobro imate pojaki igraci OK, zatoa igrate u evropa liga, zato ste na 11 mesto u seria a, a fiorentina igra u CL i i ja pomina grupata u konkurencija na lion i liverpool, da pojaki ste, zatoa e fiorentina 6 (eve ti fakti), sega kazi ti kolku tituli osvoi roma vo poslednive 5/6 godini , osvoivte edna titula pred 10 godini i toa so BATISTUTA, igrac koj dojde od fiorentina, ete takvi igraci vadi fioretina a ne pederi kako onoj toti, nedaj boze da izgubi ili da mu zemes topka zavrsuvas u bolnica,mn valkan igrac. imate osvoeno 3 tituli fiorentina 2 u istorijava, pojaki ste ama od vas se pojaki Unione Sportiva Pro Vercelli Calcio koi imaat osvoeno 7 tituli, a sega igraat Lega Pro Seconda Divisione A?. Ne glej itorija glej vo momentov kako e, a sega sme pojaki od vas sakal ti ili ne da priznaes

браво што сте ја прошле групата, али ние завршивме први во група со појаки екипи минатата сезона Челзи и Бордо а вие сеуште не сте први... Рома освои енормно многу титули во последниве години во споредба со вас... вие се раководите по оваа сезона која сеуште не е ни стигнала до средина... Рома барем беше достоен конкурент и ЕДИНСТВЕН на Интер во изминативе години кога Фиорентина се обидуваше да ја пронајде својата форма... ви кажав неколку пати еве па ќе ви кажам... 2 пати 1/4 и еднаш 1/8 во период од три години наспрема вашиот скор кој гласи 2 неуспешни сезони во ЛШ и оваа третава конечно пласман во 1/8 кој најверојатно таму и ќе зарши.

велат по весниците "Фиорентнина си ја пишува историјата" ова го кажа и Прандели, а јас ќе ви кажам да уживајте во моментот кога важиот тим ја пишува историјата, впрочем тоа кажува дека целокупно не сте на рамниште на Рома, ма да и оваа сезона покажувате одлични резултати, но на крај се ќе си дојде на свое место, спортски поздрав:smir::smir:

Hahahah bravo so ovoj post sve e kazano...bravo sekoja cest ztvarno e taka.Ete ti druze fakti.A nekade procitav Vucinic podobar od Gilardino prsnav od smeenje,a Mutu povreden pa od koga nemal dadeno gol.Ohhh mori majko informiraj sse pa zbori.Mutu lani 13 gola dade a odigra pola sezona.zatoa Roma plasece po nego i davase 22 milioni evra.Zatoa Toti licno gi vikal Gilardino i Mutu da se preselat vo Roma.Ne mi go sporeduvajte napadot posto nemoze da se sporedi.
Inace ova nie sto go diskutirame moze mnogu lesno da se kaze.Ide vaka.

VO POSLEDNITE GODINIE ROMA E VO OPAGACKA FORMA I ODI VO NADOLNA LINIJA,DODEKA FIORENTINA E VO PODEM I ODI VOSPORTIVNA NASOKA

Kraj na muabetot

Hahahah bravo so ovoj post sve e kazano...bravo sekoja cest ztvarno e taka.Ete ti druze fakti.A nekade procitav Vucinic podobar od Gilardino prsnav od smeenje,a Mutu povreden pa od koga nemal dadeno gol.Ohhh mori majko informiraj sse pa zbori.Mutu lani 13 gola dade a odigra pola sezona.zatoa Roma plasece po nego i davase 22 milioni evra.Zatoa Toti licno gi vikal Gilardino i Mutu da se preselat vo Roma.Ne mi go sporeduvajte napadot posto nemoze da se sporedi.
Inace ova nie sto go diskutirame moze mnogu lesno da se kaze.Ide vaka.

VO POSLEDNITE GODINIE ROMA E VO OPAGACKA FORMA I ODI VO NADOLNA LINIJA,DODEKA FIORENTINA E VO PODEM I ODI VOSPORTIVNA NASOKA

Kraj na muabetot

и јас можам многу лесно да го кажам... иде вака.
Тоти,Тоти,Де Роси:helou:

остај ги другар, премногу се возбудени од тоа што после 20 год. ќе играат 1/8 во ЛШ... не креваат глава повисоко и тоа едното исто го верглаат непреќидно... каков е тој подем бе друже со 0 трофеи, дали дефиниција за подем го подразбира тоа.Дали Реал би бил во подем доколку сезонава ништо неосвои иако го има најскапиот,најквалитетниот,најдобриот тим на хартија?

па кога почнаа морам да завршам у нивни стил... кажав јас уживајте сега кога ја пишувате историјата, еве на пример доколку оваа година не завршите под 4-то место многу работи ќе тргнат наопаку, тргнете од тоа како ќе успеете да ги задржите најдобрите играчи, тие ќе се навикнат на ЛШ па наредната година ќе тражат тим кој ќе игра во ЛШ(ова е само пример) позз:smir::smir:

па кога почнаа морам да завршам у нивни стил... кажав јас уживајте сега кога ја пишувате историјата, еве на пример доколку оваа година не завршите под 4-то место многу работи ќе тргнат наопаку, тргнете од тоа како ќе успеете да ги задржите најдобрите играчи, тие ќе се навикнат на ЛШ па наредната година ќе тражат тим кој ќе игра во ЛШ(ова е само пример) позз:smir::smir:

Koga veke zboruvas so taa logika... sto ako roma zavrsi pod 4to mesto , a ke zavrsi ovaa sezona... De Rossi sigurno si odi na leto pa kolku i da e romanista coekot , pa togas ke atakuvate na sampionska titula so faty i brighi kako centralni vezni :smir:

Smirite malce strasti... Roma ako gledas po iminata bi trebala bez nekoi pogolemi problemi da vleze vo prvite 4 , no eve najverojatno nema...

Fiorentina go ima najdobriot trener vo italija (posle Lippi) i toa e klucot za nivniot uspeh... so ogranicen budzet pravi ekipa koja e konkurentna vo Serie A , a eve sega i vo evropa...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom