Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
созреал тимот, сме се доближиле до интер и јувентус :pos2::pos2::pos2:

не ми е јасно како може интер на овие да им даде 5, а ние да изгубиме, некогаш едноставно не разбирам, јебига

Jovetic: "Hard for me to play in that position ..."

на која позиција точно требаше да игра јове??
ах, пак се занимавам со тактиките, експирименталните срања на прандели.
според мене, џенова ќе беше задоволна и со бод, па затоа се бранеа уште од почеток,а ние не успеавме да ја отвориме играте, да нафрламе од страна. У принцип кога се бранат така - катанаџо, мора од страни да се нафрла. Тоа што ме изненадува последно време е себичењето на варгас. види види, му се дигаа акциите. Монтоливо убаво изигра, агресивно, само така нека продолжи, јебига сеа нема среќа, мавна неколку стативи, али мислам дека крилата беа проблем овој натпревар, не средниот ред- центарот. голот падна со истчување на пасквал, треба почесто да се форсира тој да нафрла. и покрај се, јас сакам да го гледам овој играч.
во ваква ситуација, муту беше одвисок, јас поинаку би ја посватил играта, можеби монтоливо како десен играч да нафрла повеќе и пасквал истурено лево. многу длабоко игра монотливо, треба да се форсира повеќе напред, немаме голови освен од стандардните напаѓачи. што може џилардино да направи ако има 3-ца покрај себе!

На крај пак сме 4ти што ве мучи?:toe:

како што гледам, ние сме на 8-мо место.
ако не се лажам имаме само бод во последни 3 натпревари. толку ли високо се кренаа за да паднат волку ниско.

Може Пасквал е добар да напаѓа али невидена ДУПКА е во одбрана!Види го вториот гол и све ќе ти е јасно!Пасквал е премногу слаб овие две сезони затоа и Прандели го седи на клупа!Иначе Јове играше десно крило ко што реков пред натпреварот.И баш не се снајде,тоа се виде убаво.Јебига неможе сто позиции да игра.А за Монтоливо се сложувам дека треба понапред да игра ама едноставно нема место.Кого ќе избаци од напред?Нема кого!Варгас нема шанси да го помести од тамо кај што е десно!Од друга страна пак ако Монтоливо оди понапред,во средина останува Донадел-Занети.Што ако некој се повреди од нив двајца?Кој ќе стави Прандели во игра?Нема кого.Тнки сме со деструктивци на средина,така да ова е на Монтоливо позицијата,само нека прави испади понапред ко денес!тактиката не беше утната денес,едноставно Маркиони небеше подготвен за почеток и Јове улета тамо десно.Сантана и Јоргенсен исто се повредени.Тоа е тоа!

Може Пасквал е добар да напаѓа али невидена ДУПКА е во одбрана!Види го вториот гол и све ќе ти е јасно!Пасквал е премногу слаб овие две сезони затоа и Прандели го седи на клупа!Иначе Јове играше десно крило ко што реков пред натпреварот.И баш не се снајде,тоа се виде убаво.Јебига неможе сто позиции да игра.А за Монтоливо се сложувам дека треба понапред да игра ама едноставно нема место.Кого ќе избаци од напред?Нема кого!Варгас нема шанси да го помести од тамо кај што е десно!Од друга страна пак ако Монтоливо оди понапред,во средина останува Донадел-Занети.Што ако некој се повреди од нив двајца?Кој ќе стави Прандели во игра?Нема кого.Тнки сме со деструктивци на средина,така да ова е на Монтоливо позицијата,само нека прави испади понапред ко денес!тактиката не беше утната денес,едноставно Маркиони небеше подготвен за почеток и Јове улета тамо десно.Сантана и Јоргенсен исто се повредени.Тоа е тоа!

не се сложувам баш. и тоа како имаше пропусти во тактиката.
не ми кажувај дека неиграњето на маркиони е причината поради која не можат да притиснат и да направат акција како што треба. има прандели многу играчи на располагање, само треба да има храброст да ги игра на различни позиции. еве денес се одлучи на храбар потег и тоа на гости, со 3-цата напред и тапа.
Пасквал не е толку дупка во одбрана, подобар е со нафрлања во однос на одбрана, али во ваков натпревар и тоа како беше неопходен да се искористи неговиот леф шут.
прандели треба да знае кои играчи за кои натревари се, не е секогаш стандардна постава, сепак ова не е англиски футбал еве ви топка и трчајте.

seto ova ne e dobro... kako i da e
gi dignavme akciite poradi samo dobrite partii na jovetic na pocetokot i svrzani nekolku dobri partiii... sepak si stojam na moeto deka ovoj tim e poslab od lani...
kolku da se lazeme samite ni fali iskreno melo, ni fali onoj stariot mutu koj go dostigna vrvot na svojata kariera dodeka gi igrase prvite 2 sezoni za nas, i plus slab montolivo... toa se golemi nedostatoci na timot a i plus ne se donese soodvetno resenie vo ovoj tim da se nadgradi...
bravo samo za zanetti mnogu eftino go plativme a so igrite so gi izgra zasluzuva barem 3-4 milioni poveke od onie 1.5 mil so gi plativme i odlicno si ja vrsi rabotata...
no i natamu ostanuvaat dupkite vo timot aj da ne spomnuvam veke 100 pati sum kazal...
se na se razocaran sum timot mi odi vo nadolna linija,namesto da se napravi cekor napred... :kesa:

hhahaha i milan ne pominale, katastrofa, si go jademe posteno, od pojakive ekipi neame nisto tepano, roma ne sokapa, lazio, juve, napoli i genova poraz, ovie poslednive ni se u posledni 4 kola, znaci od mozni 12 sme sobrale samo 2. A ne si gi dignavme samo nie akciite, go gleam i Vargas, edna topka ne podade, samo dribla momakot misli real sega zaenteresiran i ajde moze so saka da pravi, imase nekolku pozicii koga imase slobodni igraci a ne ja podade nego resi da dribla, Zal mi e za montolivo imase dobra partija, a neke topkana da vleze i neke, odbranata katastrofa veke ne zboram, dvapati genova napred dvapati gol dadoa. Ne znam prandeli so go maci jovetic, trebase mutu da go stavi na desno krilo zaso e poiskuen podobro ke se snajdese, a i gleda deka mu ide na Jo-Jo pozadi gila i pa ne go stava, se zapnal Mutu pa Mutu a fiorentina tone na tabelava. Ima vreme se nadevam deka ni pomina redot da bideme u kriza :) a od sea nataka ke bide podobro

A sudiite posebna prikazna

I preku k*r veke so izjavi od prandeli : igravme dobro,nemavme sreka, zasluzivme povke. ako ne mozeme da tepame koga igrame dobro, ja ne znam so ke se sluci ako igrame slabo i od siena li ke gubim. Fiorentina treba da tepa i koga igra slabo toa e tim so se natprevaruva za CL mesto

Ај бе Фиренза Фан кажи кој фудбалери требаше да ги стави да играат?Чим имаме толку фудбалери на располагање кажи кој?Вчера тие што почнаа беа најдобриот избор што го имавме!А Муту десно никогаш не играл и неможе да игра десно.Играл како полушпиц и како лево крило или лев напаѓач у 4-3-3.Сантана е повреден МАркиони не беше скроз опоравен и тоа е тоа!Кој Кастиљо ли да игра во први 11?Дај не зезај,а за Монтоливо ти кажав дека средината е тенка и неможе да игра понапред нема кој да игра ако се повреди некој.
И како ти е името да знам кажи?
И уште нешто!Мело ни фалел.Како не ни фалел!КОлку грешки прави сезонава баш во Јуве го гледам,Занети е стопати подобар.Лани и со Мело на почеток губевме и тоа од Каљари,Сиена,Лече!Присетете се малце

Ај бе Фиренза Фан кажи кој фудбалери требаше да ги стави да играат?Чим имаме толку фудбалери на располагање кажи кој?Вчера тие што почнаа беа најдобриот избор што го имавме!А Муту десно никогаш не играл и неможе да игра десно.Играл како полушпиц и како лево крило или лев напаѓач у 4-3-3.Сантана е повреден МАркиони не беше скроз опоравен и тоа е тоа!Кој Кастиљо ли да игра во први 11?Дај не зезај,а за Монтоливо ти кажав дека средината е тенка и неможе да игра понапред нема кој да игра ако се повреди некој.
И како ти е името да знам кажи?
И уште нешто!Мело ни фалел.Како не ни фалел!КОлку грешки прави сезонава баш во Јуве го гледам,Занети е стопати подобар.Лани и со Мело на почеток губевме и тоа од Каљари,Сиена,Лече!Присетете се малце

Прво, ќе им кажев да напаѓаат по крила, значи пасквал почесто од лево и ако не играат маркиони или сантана и ако муту не може, тогаш или монтоливо да напфрла од десно, комото кој и да е.
единсвена акција беше преку пасквал како и што падна голот.
Ако монтоливо се префли на таа улога, донадел може да покрие неговата.
слаби бевме по крилата, тоа ми е поентата.

Занети подобар од Мело??Занети е добар играч, добар пасер, ама реално не може да се споредува со Мело. Мело е лидер во средината, играч од круцијално значење за тимот во кој игра, а тоа се покажа и на вчерашниот натпревар против Сампдорија каде што Мело едноставно беше незапирлив (веројатно тоа не си го гледал). Реално Мело досега направи 2 грешки, при кои Јуве прими голови, но придонесот што го прави за тимот ги прави сосема минорни тие 2 грешки. Вакви играчи има многу малку во светот, вистински лидери и предводници на тимот, играчи кои знаат да повлечат игра и да направат промена.

Оценката на Фелипе Мело за вчера:
Felipe Melo - 8.5: For a player who supposedly wasn't fully fit, this was some performance by the Brazilian powerhouse, who made the centre of the pitch his own. Melo's best performance since joining Juve.

sea igrame so katanija doma , udineze gosti, parma doma
9 boda i nisto drugo !!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom