Таен код за шпиунирање на Нокиа

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно има за лоцирање на телефонот. Баш го глеав на Discovery Science, го видов сајтот ама треба да се претплатиш. Да ми текне ќе го пишам. Еdit: http://www.verilocation.com/ еве ти го. Прочитај што нуди сајтот и увери се.

se logirav, uspeav, nisto spektakularno nema za telefoni, tuku se locira avtomobili spored nekoi seriski broevi/registarski tablici

EDIT- verojatno se logirav na fleet login, izgleda deka toa e za koli, a na drugoto mobile login ne mi fakja userot i lozinkata sto gi najdov

државна тајна - нема везе! јес да нокиа и самсунг имаат највеќе шифри и бла...бла... додатоци за луѓето што ги конзумираат нивните производи - но сепак шпиунирање - ноу веј! имам слушнато и симбиан програмчиња и буби и разни глупости :) али за кодови да внесуваш :uvo:
imam slusnato deka nemora da ti e so symbian za da te prisluskuvaat( ne preku buba)
ps:od prva ruka

Стварно има за лоцирање на телефонот. Баш го глеав на Discovery Science, го видов сајтот ама треба да се претплатиш. Да ми текне ќе го пишам. Еdit: http://www.verilocation.com/ еве ти го. Прочитај што нуди сајтот и увери се.

Ama ova go locira telefonot preku GPS, a ne preku IMEI, kako sto bi go locirala policija:)

Ama ova go locira telefonot preku GPS, a ne preku IMEI, kako sto bi go locirala policija:)
да а штета што нема повеќе од 10 модели на мобилни кои имаат ГПС. Како и да е полицијата не ги лоцира мобилните туку провајдерите. :) т.е. т-мобиле, космофон и вип.

A ima nekoja web strana ili software sto go locira IMEI brojceto na telefonot?

A ima nekoja web strana ili software sto go locira IMEI brojceto na telefonot?

нема! :) имаш опција за вградување бубачки и бла..бла... тоа го користат поголемите компании - најчесто во автомобилите и останатите превозни средства ама во поново време и во мобилните се вметнува и знаеш секој вработен точно каде ти е :)

Kaj se prodavaat tie bubacki...:)i preku sto ke gi sledam?

Kaj se prodavaat tie bubacki...:)i preku sto ke gi sledam?
значи тоа не е акнеш едно мало чудовиште во телефонот и му зима напојување од друг елемент со интегралец и преку комп знаеш точно каде е. Целата опрема оринетационо (не зборам од памет оти имам пријател што професионално се занимава со овие работи) кошта околу 25.000 денари за 5 возила. Он ми спомна дека може и во мобилни да се става па сакаше едно време да соработуваме ама јас немав доволно време за да се зафркавам со такви работи.

:pos:

Иначе, мислам дека е без врска оваа работа бе! Шо ќе ви е да шпиунирате?
за да проверат дали ги мамат женските. Во иднина мислам дека на секого би му била достапна таа услуга, ама во која иднина незнам. Денекса само поголеми администрации можат да си го дозволат тоа. Иначе убо би било пример сеа праам муабет со форчн и сакам да ја изненадам и немора да ја прашам кај се наоѓа :)

Па подобро да ме прашаш за да не се изненадиш ти:pos:

Шала на страна, не знам кој спомна за тоа провалување во нечие сандаче, читање на пораките и слични глупости. И кога навистина би имало вакво нешто, за мене е некако без врска. Шо има да чачкам по туѓи телефони? Како и да е, тоа е сепак дел од интимата на човекот и не е во ред. А вие како сакате:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom