Што по раскинување на долга врска?

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Posle raskin na dolga vrska doagja......La Libertééé! Dobro shala na strana, veruvam deka e teshko ama ko shto procitav devojceto ima 21 god duri i vo USA e polnoletna shto znaci deka treba da si se snosi so posledicite za svoite postapki. Ne mozesh nekogo da go tretirash ko shto samata si rece ko kuce makar i vo deminutivna forma i da ocekuvash deka sè kje bide OK. Deckoto e covecko sushtestvo a ne tvoj privezok ili igracka. Tretiraj go onaka kako shto bi sakala da te tretiraat. Vikash si se smenila?Sigurno, ili sakash samo da ti se vrati? Na tvoe mesto najprvo iskreno bi porabotela na sebe, na moite zelbi i ocekuvanja o drugiot na svoite postapki, a toa ne se postignuva bash vo nepoln mesec.Koga kje bidesh spremna i so jasni idei vo glava tek togash trgni vo potraga:smir:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Za takva stvar sigurna sum deka nema ebeno!

E sea jas bev mnogu ljubomorna, bev prmnogu posesivna, ne go davav na nikogo, mu brnev da iskaca so druagi, sto se vika mi bese kako kucence ama go trpese toa, go sakase, me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film, barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzigo
Mene mi e tesko zatoa sto do pred eden mesec sve bese ok, se karavme da,ama ne bese vaka.Sega sfakam kolku samo go sakam i kolku sum ocajna po nego,ednostavno ne mozam bez nego, ama kasno neli?

Правило број еден-Никогаш не верувај на машко!!!

Втора работа-Штом после долга врска дошло да раскинување, после се што било меѓу двајцата, без оглед кој е виновникот, ако гордоста е поголема од љубовта или евентуално прекинала љубовта не вреди за нервози и губење на време, животот и онака е прекраток :)))
Продолжуваме напред...што било поминало,што ќе биде ќе помине, едноставно уживајте во животот... и онака ништо не вреди.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
E sea jas bev mnogu ljubomorna, bev prmnogu posesivna, ne go davav na nikogo, mu branev da iskaca so druagi, sto se vika mi bese kako kucence ama go trpese toa, go sakase, me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film...
Ете ти го одговорот на твоите прашања.
Му пукнало филм. Фала богу дека ќе му пукне, на секого би му пукнало ако го третираш ко кученце, му браниш да искача со други и си играш курташак со него. :toe:Реално, веројатно едноставно се оладил, и кога размислил со малку потрезна глава од обично за тоа како ти се однесуваш со него, заклучил дека е дебилно да продолжи да те толерира кога и онака не е толку загорен за тебе веќе.
И сам ти кажал дека не те сака повеќе, а тука не смееш да вршиш притисок. Ќе му скурчи уште толку од тебе и нема ништо да постигнеш.
За вакви работи не давам сочувство; си го чувам за посериозни ситуации. Ова твоево- не си ни прва ни последна. Сите сме раскинувале, на сите ни било тешко, сите сме продолжиле со животот. Мислам дека е малку селфсентрик да отвориш цела тема за твој личен проблем, па затоа ќе одговорам ко да си ја отворила општо. :wink:

После раскинување,живот иде даље. Ќе потажам некое време, ќе ми треба мал период на премин од „во врска“ агрегатна состојба, во „сингл“, ама (зависи од тоа каква била врската) порано или подоцна ќе ми помине, ќе се соочам со фактот дека е готово и ќе продолжам понатаму.

А да, и...

...barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzigo
:pos:
Булшит. Не бил доволно добар за тебе. :icon_roll Ова е најглупава утешна реченица што може некој да ја каже при раскинување. Верувај ми, нема маж на планетава (а ни жена) што смета дека има некој подобар од него за да биде твој партнер. Нема. Он всушност на некој чуден, само за човекот својствен, начин те сожалува зошто твојата најдобра шанса (што секогаш е он) те напуштила и го дичи фактот што ти нема да најдеш пак добра прилика како него.

Патем, пошто праша...
Sega sfakam kolku samo go sakam i kolku sum ocajna po nego,ednostavno ne mozam bez nego, ama kasno neli?
Да.

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Najloso nesto sto moze da mu se desi na zaljuben coek e da raskine.Mene toa mi se desi togas koga bev najslaba, togas koga navistina sfativ dkea covekot so kogo sum vo vrska go sakam, togas koga site negovi zborovi koi se do toj moment mi izgledaa samo iluzija stanaa realnost.
Karanicite bea sekojdnevni, se nemavme videno mesec dena, priznavam bev losa i ne mu dokazuvav deka go sakam, deka mn mi znaci deka sve sto pravam pravam samo za nego i za nikoj drug, deka i zivotov bi go dala za nego,ama nemase nadez, me otfrli kako tornado, me turna vo ocaj i bolka, a solzite ne zapiraa.Sekoj den mi bese sve poloso i poloso.
Jas bev krivata za naseto raskinuvanje,ama barav proska kako i sekoj coek so prostuva, no TOJ ne mi ja dade! so izgovor deka 15pati mi prostil.G molev da se smirime, mu dokazuvav deka sum smeneta, a toj ne sakase da me pogledne vo oci, no ne bese ramnodusen, se tresese do mene, me guskase, i placese no dozvoluvase negovata Gordost da unisti sve.

10 dena pominaa od kako raskinavme, se vidovme i pak izbi strast megu nas, se lapavme ko ludi, vikase napravil glupost, ne smeel pak da mi popusti, ne mozel da se kontrolira.No nemase hrabrost da mi kaze vo lice pa mi pisa bedna poraka, so zborovite deka toa go napravil samo za da vidi dali uste custvuva neso za mene i NE custvuval.Zamislete si?Kako moze da mu isceznat custvata za mesec dena i kako moze da ne znae sto custvuva za mene posle 2.5 godini pominati zaedno?
Se nadevam nekoj ke go procita ova i ke pise
Vi blagodaram na site sto socustvuvate so mene:nesum:Pa sega baram sovet
Не очајувај!Знам дека тие тешко и 2-3г не е малку,да ги фрлиш во вода!Можеби не те заборавил за 1 мес,можеби уште пред неколку месеци почнал пополека да те отсакува,и накрај пукнало!Извини ако те навредувам со ова,но сепак можеби врската му сметала од пред подолго време,но се трудел да проба уше малце-уше малце и на крај пукнал!
Знам дека сега мислиш дека нема да засакаш никој друг како него,можеби си замислувала и надевала дека ке останете засекогаш заедно,сте си правеле планови,дека освен што го сакаш тие и навика,сигурно си одела кај него и тој кајтебе,родителите ве знаат-па и они се навикнале на вас и се надевале дека ,,утре,,може ке се земете,но тоа е тоа,едноставно морало така да биде!
Дај си време,собери сили да не му звониш,да не го гледаш и дури ако те побара,спушти му слушалка колку и да ти изгледа тоа тешко и незамисливо!Не се залетуј одма дека ако те побарал дека уште те сака,сепак и да не те сака и него не му е лесно,сте поминале 2-3г заедно и едноставно те чуствува уште блиска!Братучетка ми имаше врска од 8години,треба да се земаат,но се скараа,по 7-8месеци си фана друг дечко,одеа 1г и се земаа!Сега сие срекна и задоволна!
Млада си,по извесно време,раните ке ти зараснат,(не викам одма за месец дена),не ни личи),ке си најдеш некој друг,кој ке те сака повеке и ке те заслужува!
Тешко ке ти биде сега,но ке помине,и ке остане само спомен!СЕ се случува со причина!А,ако искрено он те сака,ке ти се врака и по 100000000 пати да го одбиваш,нема да се откаже,само не попуштај одма!Ако треба да бидете пак заедно-ке бидете,веруј ми!Се шо сие твое,ке си дојде прано или подоцна!
Едноставно,пушти го гулабот на слобода,ако ти се врати-значи е твој,ако не никогаш не ни бил!

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Не очајувај!Знам дека тие тешко и 2-3г не е малку,да ги фрлиш во вода!Можеби не те заборавил за 1 мес,можеби уште пред неколку месеци почнал пополека да те отсакува,и накрај пукнало!Извини ако те навредувам со ова,но сепак можеби врската му сметала од пред подолго време,но се трудел да проба уше малце-уше малце и на крај пукнал!
стварно неможам да сфатам што мислиш со тоа 2-3 години да ги фрлиш во вода??и многу се нервирам кога ќе ми каже некој ееј во вода сеа пропаднаа тие години,зар не учиме од грешките???зар не ни било убаво тој период??сакам да кажам баш тие години се да останат за памет,стварно не разбирам,во вода да ги фрлиш ако си лежел по цел ден дома и ништо не си праел??можеби грешам

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
стварно неможам да сфатам што мислиш со тоа 2-3 години да ги фрлиш во вода??и многу се нервирам кога ќе ми каже некој ееј во вода сеа пропаднаа тие години,зар не учиме од грешките???зар не ни било убаво тој период??сакам да кажам баш тие години се да останат за памет,стварно не разбирам,во вода да ги фрлиш ако си лежел по цел ден дома и ништо не си праел??можеби грешам
Затоа ВО ВОДА мислам,дека за тие 2-3 години си вложувал многу,љубов,солзи,нервози,неспани ноки,убави моменти си вложил 3години од твојата младост,3г си ги посветил на некој,а после тоа ако не успее -БОЛИ!

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
па фала богу дека боли,и што сега ја со девојка ако идам подолго и да и речам дај да се земеме за да не пропадне се во вода,не зафркавај.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Правило број еден-Никогаш не верувај на машко!!!

Втора работа-Штом после долга врска дошло да раскинување, после се што било меѓу двајцата, без оглед кој е виновникот, ако гордоста е поголема од љубовта или евентуално прекинала љубовта не вреди за нервози и губење на време, животот и онака е прекраток :)))
Продолжуваме напред...што било поминало,што ќе биде ќе помине, едноставно уживајте во животот... и онака ништо не вреди.
Како прво морав да прокоментирам дека се осеќам навредено од постот поради феминистичкото размислување .
И да животот е прекраток и треба да продолжиме напред. Но некој неможат. Ако неможеме да продолжиме напред ќе зборуваме со личноста за која имаме чувства. Доколку и тогаш се пропадне.. Мораме да се откажеме или пак да чекаме додека нешто не се смени . Но никако ама никако не смееме да се мешаме во животот на личноста за која имаме чувства , бидејќи само ќе направиме полошо.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Затоа ВО ВОДА мислам,дека за тие 2-3 години си вложувал многу,љубов,солзи,нервози,неспани ноки,убави моменти си вложил 3години од твојата младост,3г си ги посветил на некој,а после тоа ако не успее -БОЛИ!
Оф море мајко... и што ако си вложувал 3 години во некоја врска ако таа е на 19год...очекуваш да се земат ако биле 3 години.
Било поминало, добро или лошо фак ит,
Поминало!

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Hmmm...
Sega bas se naogjam vo istiot tranzicionen period...skoro mesec dena od raskinot na 2.5 godisna vrska...
E jebi ga...bura e...
Stavas slemot na glavata i uletues trcajki niz nea. Ke ja projdes.
Ili eden stih od F.Sinatra....
-" I ate it up, and spit it out, let the record show, I took the blows, and did it MY WAY"!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Како прво морав да прокоментирам дека се осеќам навредено од постот поради феминистичкото размислување .
И да животот е прекраток и треба да продолжиме напред. Но некој неможат. Ако неможеме да продолжиме напред ќе зборуваме со личноста за која имаме чувства. Доколку и тогаш се пропадне.. Мораме да се откажеме или пак да чекаме додека нешто не се смени . Но никако ама никако не смееме да се мешаме во животот на личноста за која имаме чувства , бидејќи само ќе направиме полошо.

И се обратив директно на неа затоа пишав- Никогаш не верувај на машко!
Истото важи и за машките-Никогаш не верувај на женско!
Заклучок-Никогаш немај апсолутна доверба во никого!
И тука застанувам, да не навлегувам во друга тема.

Не постои човек којшто неможе да продолжи напред. Постојат: човек кој не сака да продолжи напред и човек кој мисли дека не може да продолжи напред,но не и некој што не може.

п.с.Извини за навредата.Не ми беше целта да навредам некого :smir:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Па имав предолга врска ... пробав демек ќе останеме другари, ама да ви кажам најдобро е што подалеку од таква личност ..... јбг to much memories

Животот продолжува напред нема потреба да се враќаш назад

Член од
26 август 2008
Мислења
88
Поени од реакции
3
Што после раскинување на долга врска?

Ќе ти е мака некое време, па после ќе го/ја преболиш и ќе си продолжиш со животот

N

n/a

Гостин
Човекот е несовршено битие склоно кон меланхолично и пред се себеказнувачко однесување.
Башка,се работи за застарен модел на `машина` која што е склона кон тоа да се навикне на некаков дневен ред,листа на задачи и обавези,како и план на дневни,неделни и месечни слободни активности.
:toe:
Кога ќе раскинеш со некого со кого што подолго време сте биле заедно...во истиот момент,одма,махинално сите овие работи заедно со вашата љубов одат,поминуваат во историја.

Понекогаш е болно да се прифати реалноста.
Некои... никогаш и не успеваат да ја прифатат и продолжуваат со себедеструкцијата на секој еден план.
А тоа е ... така погубно и погрешно.
И непотребно пред се.

Што после подолга врска?
Ви советувам преиспитување (ама здраво),пауза пред други врски во кои што така ранливи и неспремни може само да влетате и да направите дупло зло ( и на вас и на новиот партнер) ...
и трпение.
:wink:
До новите пеперутки во стомакот.
(кои што несомнено ќе дојдат и ќе бидат факт).
Trust me... I`ve been there.
http://uk.youtube.com/watch?v=h1K78yhZDCc

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Life goes on.

Ништо страшно. Се делеле парови кои оделе и по 10 години, па сега среќни пребродиле и депресии и се...

То е то . Живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom