Што по раскинување на долга врска?

M

**MEMORY**

Гостин
Не е крај на светот...една врска од неколкуте што ќе ги имаш во животот. Мошеби оваа врска ти се издвојува како посебна затоа што очигледно постоела вистинска љубов меѓу вас, но мислам дека со тек на време ќе ја преболиш и дека да, ќе сакаш повторно.
Се било, се поминало...се ќе биде, се ќе помине...

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
normalno deka posle dolga vrska moze da sakas povtorno.....
lugje koi bile vo brak pa na primer se razvedile i podocna povtorno vo malce postari godini se zaljubile vo drug
za ljubov ne se potrebni godini........
jas imam imano dolga vrska pa sega sum zaljubena vo drug......vremeto leci se!

ЦРВЕНОКОСА

нескротлива
Член од
19 февруари 2007
Мислења
382
Поени од реакции
9
секако дека може да се сака после завршувањето на некоја подолга врска,само треба да помине некој период за да се залечат раничките...барем така беше во мојот случај-после двеиполгодишна врска си мислев дека никој повеќе нема да го сакам ни приближно колку што го сакав него,ама помина една година и сега се чувствувам позаљубено од секогаш....

Член од
13 октомври 2007
Мислења
69
Поени од реакции
7
немам некое посебно искуство за да зборам на темава но сепак ќе се изјаснам...

го цитирам ова зашто и јас имав таков период кога сите ми кажуваа дека времето ги лечи сите рани а јас постојано стоев во место и се прашував колку време ќе ми биде потребно за да ја заборавам личноста што ја сакам...и нормално, како да ја заборавам (исто како mesecina_***)

од почеток се почнува само тогаш кога ќе ја прифатиш реалноста таква каква што е и кога ќе се помириш со фактот дека не можеш да ја промениш..се додека не си помирена со тоа не можеш да продолжиш напред...овој период е тежок сметајќи дека треба да се откажеш од твоите соништа и да ја ставиш „на страна“ љубовта што ја чувствуваш...но како и да е, насмевни му се на животот, помисли малку повеќе на тебе а не на него...а љубовта стави ја во спомените...значи, помири се со ситуацијата и продолжи напред...не мора веднаш да го тргнеш погледот од него но гледај го како личност што си го сакала неизмерно но едноставно не било пишано да бидете заедно...а животот продолжува, не застанува...и не значи дека нема да се појави некоја нова љубов или дека животот ќе ни биде помалку убав..едно е сигурно: љубовта не наоѓа нас, не ние неа...т.е. не се обидувај да погледнеш некој друг (тоа не значи да продолжиш да се измачуваш со старата љубов)
љубовта сама ќе не пронајде...
mozebi so zadocnuvanje,no sakam da ti se zablagodaram za sovetot.
navistina se soglasuvam so tebe,no sepak ushte ednash ke kazam:lesno e da se kaze,teshko e da se postigne!
vo nitu eden moment ne zastanav so mojot zivot,naprotiv,na sekoe drugo pole dobro mi odi,imam duri i poveke odkolku shto mislam deka zasluzuvam i za sebe mozam da kazam deka sum srekna licnost.imam prekrasna profesija,prekrasno semejstvo,prekrasni prijateli,sekoja sekunda mi e ispolneta,naskoro ke bidam majka(na negovo dete)i poradi toa cuvstvuvam neizmerna sreka.vaka gledano jas ne bi imala pravo da se zalam na nishto,jas nemam pravo da kazam deka patam...no sekoja vecer,pred da zaspijam se cuvstvuvam tolku sama... mi nedostasuva...isto kako da mi nedostasuva del od sebe,tolku mnogu mi treba...a toa boli,neizmerno boli...
ne velam deka mi e e teshko da prodolzam so zivotot, no dali ke mozam povtorno taka da sakam:nenene:NE
znam deka zvuci smeshno i izliteno,no samo onoj shto se cuvstvuval barem priblizno kako sto se cuvstvuvam jas sega,znae deka ne se lazam

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Нормално дека можеш да сакаш пак...само да ја преболиш бившата односно да го заборавиш минатото...тоа е мое мислење иако не сум била во долга врска и мислам дека сум сеуште мала да се врзувам премногу за некоја личност иако сум била и после не ми било убаво откако било крај...

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Nemozam da sakam i iako ne sme zaedno seushte mislam na nego i silegnuvam so misli za nego ednostavno sakam da mi se vrati i da bideme srekni zasho toj e edna od pricinata poradi koja i ziveam. TE SAKAM BEBO NAJMNOGU:*

Член од
17 октомври 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
sekoja vecer,pred da zaspijam se cuvstvuvam tolku sama... mi nedostasuva...isto kako da mi nedostasuva del od sebe,tolku mnogu mi treba...a toa boli,neizmerno boli...
ne velam deka mi e e teshko da prodolzam so zivotot, no dali ke mozam povtorno taka da sakam:nenene:NE
znam deka zvuci smeshno i izliteno,no samo onoj shto se cuvstvuval barem priblizno kako sto se cuvstvuvam jas sega,znae deka ne se lazam

e bas za ova kazuvam...i spomnuvam....lesno e da se kaze...:)by the way znam deka ne se lazes...

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
mozebi so zadocnuvanje,no sakam da ti se zablagodaram za sovetot.
navistina se soglasuvam so tebe,no sepak ushte ednash ke kazam:lesno e da se kaze,teshko e da se postigne!
vo nitu eden moment ne zastanav so mojot zivot,naprotiv,na sekoe drugo pole dobro mi odi,imam duri i poveke odkolku shto mislam deka zasluzuvam i za sebe mozam da kazam deka sum srekna licnost.imam prekrasna profesija,prekrasno semejstvo,prekrasni prijateli,sekoja sekunda mi e ispolneta,naskoro ke bidam majka(na negovo dete)i poradi toa cuvstvuvam neizmerna sreka.vaka gledano jas ne bi imala pravo da se zalam na nishto,jas nemam pravo da kazam deka patam...no sekoja vecer,pred da zaspijam se cuvstvuvam tolku sama... mi nedostasuva...isto kako da mi nedostasuva del od sebe,tolku mnogu mi treba...a toa boli,neizmerno boli...
Малку не ти го сфаќам постот ама нема врска,се спомнува дете се спомнува човек некој и незнам дали сум сфатил како што треба или не...ама ај да се изјаснам,незнам дали си во брак или не,и која е причината за вакви чувства но да не одиме офф топик има други теми за тоа...
Сум сакал сум се чувствувал како тебе,но се зависи од карактерот на човекот и тоа дали сакаш да сакаш повторно или не...се е до психата,тврдам дека може да се сака повторно дека не се сака само еднаш...

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Мала сум и сеуште не сум имала некоја долга врска за да ти кажам од лиучно искуство. Но, секако дека можи пак, не е крај на светот, секогаш можи да се најди подобар/ра.

Д

Демијан

Гостин
pa da najnormalno deka mozam!mozebi ke treba vreme ama sekoj moze!!toa e toa kraj zavrsilo!zovotot tece ponatamu ne se vraka!!

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Се разбира дека можам.Не е само тој во светот па да немам избор.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро, сепак сите знаеме дека можеш повторно да сакаш, но не е така лесно да се заборават заедничките моменти, особено убавите.
Треба волја и малку да помине време.
Лесно е да се каже дека може да се сака повторно, но сепак најпрво треба да се залечат раните кои кај некои подолго, кај некои пократко се лечат.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Може само доколку се заборави минатото на долгата врска( што не би било лесно ).. Треба да се потрудиш нормално за да не се присеќаш на тоа што било ( на моментите поминати заедно добри и лоши )... Па на крај може ке ти се случат поубави работи шо е те натерат да ја заборавиш... сепак треба и време...

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
Може да се сака само потребно е време да помине. И никогаш не треба да се гледа минатото зашто така потешко се преболува и заборава. Треба работите да се остават такви какви што се и да се гледа во иднина времето лечи се

Kajgana Shop

На врв Bottom