Скопјани марш дома!

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ние сме прости. Зошто? Затоа што иако не држат со саати на граница што сме имале МК налепница, ние догодина пак им одиме на шопинг и на одмор.

Па нормално дека ќе продолжиме...Нели сме упорни во нашите цели и нели Солун е наш?:wink:

Па нормално...Нели сме упорни во нашите цели и нели Солун е наш?:wink:

Аха, Солун е наш, Аристотел се викал Ристе и бил од Лакочереј, а Клеопатра била од стара македонска фамилија од Велгошти.

Не знам кога ќе се свестиме дека Македонија е оваа што ја имаме, а не Солун, Воден, и Костур таму...

Аха, Солун е наш, Аристотел се викал Ристе и бил од Лакочереј, а Клеопатра била од стара македонска фамилија од Велгошти.

Не знам кога ќе се свестиме дека Македонија е оваа што ја имаме, а не Солун, Воден, и Костур таму...

Да,моментално оваа е Македонија која ја имаме...што не значи дека во подалечна иднина нема да си ги вратиме деловите...сепак реков подалечна иднина.:wink:

Без разлика на тоа,никој нема право да лепи листови и да тероризира гости со некои глупави и одвратни пароли.И никој нема право да го порекнува нашиот идентитет и нашето име.Нека си седат таму мирни и нека не остават нас да си се викаме како што треба и како што сакаме.
Нив целта им е да не одиме,затоа и ова го прават.
Јас лично немам отидено и немам намера,живците сепак сакам да си ги зачувам,ама како и да е...ако некој сака да оди,зашто да не иде бе..па си платиле луѓето за виза..им плаќаат,не идат бесплатно.

Со сила никој не ги тера нашите да одат во грција. Ич не можам да ги разберам тие викендаши

Не работата до сила,колку што е работата до тоа што го има во БТРГ односно во нивните продавници за малопродажба и со пониски цени отколку во Македонија.

Цитат:
Напишано од Fantom_oh
Работава е, тие ни залепија шамар, а ние ќе им го свртиме другиот образ, то ест, пак ќе има будали што ќе одат таму. Тоа е, прост народ сме.

А бре немој што зборуваш? Кој е прост народ?
Со тоа што одиме значи не ги перцепираме глупалавштините на понискиот од нас! Нека се нервираат ѓупците а ние ќе им пијаме кафе во Солун со големо задоволство, па и на наше место си сме:wink:

Магарето од инает и кило сол јаде па око не му трепнува.:)

За сите вакви испади, на најнецивилизиран начин, од нивниот калибар, ќе поминат низ „жешка ракавица“ кога ќе одат накај Белград догодина за Евровизија. Каменување и сл работи ќе биде дел од третманот :wink:

Мислиш дека некој од нас (зборам како македонци) тоа ќе го направи...

Никој нема толку како што викаат скопјани ...МУДА :):tapp:

:oftopic: :Фантом, немој да ги негираш нашите корени...

:oftopic: :Фантом, немој да ги негираш нашите корени...

Dear Lady, не ги негирам нашите корени, туку кажувам дека тоа е минато и не треба да летаме со умот натаму. ;)
Македонија била проширена до сегашен Египет и Ирак, па не ги бараме тие територии. Не дека не сакам јас, ама тешко дека пак ќе ја биде голема Македонија...

Ај да не бегам од темава ногу, чаоз. :)

И после тоа дел од тие Скопјани ќе се уклучат на форум и ќе пцујат по грците и ќе ставаат знамиња како горат и мајмуни како мочаат на грчко знаме....најтрагично е тоа што тие се што имаат 0% грчко у нив, а луѓето како мене со 50% грчко у мене па у животов 4 пати сум бил во Грција, два пати на погреб еднаш на свадба и на одмор....
Немој да прочитаме после тоа фраери што пљукаат по грција, зашто врти сучи тоа ти е:toe:

Sto ve gledam cudni. Vaka, taka, vo Solun. Ste gi videle li tablicite na grckite diplomatski vozila vo Skopje.
Tablizta sodrzi:
MK(makedonija) 27(kod na grckiot konzulat vo naseto MNR) CD002(broj na vozilo) i na kraj 07(regostrirano do 12 2007)
Znaci treba da bide:
MK 27 CDOO2 07 , a ne
XXX 27 CD002 07
Tie na site sluzbeni vozila "MK" go imaat ili ofarbano crno da ne se cita ili e zalepeno so crn izolir.
I ??? Nikomu nisto. Aj neka gi neli ? Kako Kiro taka Branko, Ljubco, Hari, Bucko i n kraj najdobriot neli Grujica.
Listovi mistovi na parking pred ikea. Palamudenje.

ps. Sto se odnesuva do odmorite. Jas nekolku godini ne odam tamu. Sum bil nekolku pati do 2004, i nikogas nitu eden Grk ne me davel so politika.
Poslednovo leto bev vo Struga i eden den otidov kaj eden prijatel od Prilep koj sto imase zakupeno prikolka vo Livadiste. Bas na 1 Avgust vo oci 2, Ilinden.
Toa kampot daden na nekoi aktivisti DPMNE da go rabotat. Razglasot pusten cel den kako da si na svadba, a muzika nekoe si "radio lav" Oridsko. Za Ohrigani i Struzani nema potreba da pojasnuvam ama za drugite, toa ti e nesto kako radio "DPMNE"
Maltretiranje na plaza do daska, vo mozok.

ahhaha off lele ete go.. one and only..

SDSM FORUM PRESS CONFERENCE 24/7

Ne mora bwe sekoja tema da ja oznacuvash so isti te isti povrakjanici !

Nekagoratsosedite.gif

Neka gorat propagatorite.....m.im e.!

Значи овие од ЕУ а особено германците глава неможат да дигнат од пијавици како грција, каде што тие се најзадолжените во ЕУ каде уште бркаат луѓе кои им оставаат пари. Германците ќе те измолат и ќе направат такви понуди за предавање само за да им купиш и да им оставиш пари овие нејќат ни пари. Што да се прави глуп народ, од грците очигледно не бива работлив народ само (извинете на израз) гомнојадци.

Bacillus: ne zezaj, vtor pat ja kazhuvash istava prikazna. Mene bi mi bilo mnogu drago Germanija da ne mozhe glava da digne od POPG, da se pobuni obicniot narod i da im presechat i suvo i sirovo na atinskite cigani. Ama vo realnosta ne e taka.

25466.500eussrlogo.jpg

Ако ти можиш толку лесно да се одкажиш од Македонците во Егеј и Пирин јас не можам.Грците најмногу ги нервира кога ќе видат македонски автомобили во Е.Македонија.Знаат дека имаат нешто туѓо и тоа секогаш ќе ги плаши.
п.с.коментарите за Аристотел и Клеопатра нема да ги коментирам.

Ако ти можиш толку лесно да се одкажиш од Македонците во Егеј и Пирин јас не можам.Грците најмногу ги нервира кога ќе видат македонски автомобили во Е.Македонија.Знаат дека имаат нешто туѓо и тоа секогаш ќе ги плаши.
п.с.коментарите за Аристотел и Клеопатра нема да ги коментирам.

Баце, никој не може да оспори дека северна Грција е све македонци, така? Само реков дека територијата нема назад да ја добиеме. ;)

Ако си "ѕирнал" во иднината и ако имаш сигурни информации дека нема да ја добиеме тогаш ти вервам.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom