Срам од родителите?

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Сепак мислам дека 90 % од нас се нашле во таква ситуација (макар помислиле), ама не сакаат да си ја признаат сега. Во ред е тоа.
Еве јас на пример, имав една таква ситуација кога бев на едно 9-10 години - памтам. Се враќавме со мајка ми од град и почна да дува еден ветер со дожд. Таа имаше еден шал и го обвитка околу главата. Поминуваа мои другарки и другари и не знам зошто јас бев се засрамив. И реков да го симне и ме послуша (родител сепак го слуша детето за такви работи). После тоа, мајка ми доби тепература и се разболе.
Толку ми падна криво, што следниот месец сите пари што ми ги даваа за доручек за во школо ги збирав (не доручкував) и и купив еден многу убав шал и и реков дека со него ќе изгледа прекрасно. Толку беше доблесна да само се насмеа и рече дека ме сака многу и дека е во ред. Никогаш повеќе не ми падна на памет да помислам на такво нешто и Ви велам луге :
НИКОГАШ НЕ СЕ СРАМЕТЕ ОД СВОИТЕ РОДИТЕЛИ - бидејќи истото може да Ви се случи Вам.
Родителот е нешто најсвето на светот што постои.

M

**MEMORY**

Гостин
Срам од родителите - најголемиот грев.
Тато, те сакам и ти благодарам за се што си направил за мене, МАМО каде и да си знам дека ме гледаш и се надевам дека се гордееш со мене, со тоа што сум денес...

Текстов ме трогна невидено...се ежам сеуште...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.498
Ако некој не ја читал “десетка’’ од Иван Цанкар му препорачувам тоа да го стори.
Инаку јас дали се срамам? не. Напротив во многу сум горд со нив и тоа што тие го постигнале.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нити некогаш сум ги претставувал лажно нити имам намера тоа да го направам. Не се срамам од моите родители и нема да се срамам. А ако некој прави такво нешто тоа веќе е проблем.

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
nikogas ne se sum se sramela nitu pak ke se sramam od moite roditeli bidejki i dvajcata se:zver:!imam roditeli kakvi sto site bi posakale.i sum gorda na niv posebno na mojata majka..no tuka e i tato,zad nea:)

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Горд сум на моите родители и никогаш не сум се срамел од нив секогаш сум бил свесен за тоа колку имаме и што имаме и како го постигнале и се што ќе сум посакал сум имал,дали било од материјална гледна точка или нешто сосем трето,никогаш не сум ги величел или претставувал како нешто што не се, они се за мене нешто најсвето :back:

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
не знам зошто но многу имам срам од мајка ми , од татко ми воопшто , со татко ми се осеќам како да можам да зборам на секоја тема слободно, не знам зошто излега дека мајка ми многу често сака да ми се потбутне и некако не ми се свга нејзиното размислување , стварно не знам... ама поприврзана сум со татко ми

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.238
Поени од реакции
959
Има некои работи му ги кажувам на татко ми а не на мајка ми, не ради друго немам време да и објаснувам со часови на мајка ми зошто е нешто така а татко ми одма разбира. Значи не е срамот, туку практичноста е.
Кај мене обратно е.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Зашто не ги читате сите постови по ред,туку само првите 2-3 и толку ај да разберам на тема од 15-6 страни да ти удри во глава и да неможеш да дочиташ ама 3 страни,него друго ми беше муабетот --**ЕмА**-- и Тоше не е поентата на темата во тоа со кого повеќе ти оди муабетот туку дали некогаш сте се почуствувале засрамени од вашите родители од некои нивни постапки и слично...
Извинете јас вака што упаднав ама морав :icon_lol:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Вака срам од родители...прво треба да имаш нешто з ада се срамиш,во мојата фамилија нема меѓусебна почит,нема разбирање,нема љубов меѓу нас :place:тоа премногу тешко ми паѓа но тоа е тоа...во одреден момент посакувам да сум се родил на друго место,со други луѓе околу мене...ми недостасува домашна љубов и затоа таа ја барам насекаде...во другарите,во друштвото,па дури и во животните...има еден дел во мене празен што сакам да го наполнам,знам да давам многу но очаен сум да примам љубов без разлика од кого и да е :place::place:....се извинувам но неможам да продолжам да пишувам....:place::cry:

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Iskreno ne.. No tatko mi go izostavuvam od muabetite za roditelite.. Ne deka se sramam od nego.. Voopsto ne go smetam za roditel.
Еј целосно исто размислуваме...не дека не го сакам:nenene: едноставно мама ми е побитна :nesum:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Порано се срамев од тоа што мајка ми и беше повредена едната нога,и мораше да оди со бастум,ама со време сватив дека тоа се глупости.
Инаку,да се согласам со Girll,татко ми,понекогаш кога многу ке се испокараме,а може да стаса и до тепачка,не го сметам за родител,и отворено му кажуам да си најде друго дете,ама после една недела ке седнеме и ке се исплачеме двајцата,и се сметаме за татко и син се до следната тепачка.
Со мајка ми ми се нема случено горенаведеново.

V

Viktoranius

Гостин
Никогаш не сум се срамил, и нема ни да се срамам. Тие ми го дале животот што го живеам денес.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Не се страмам бидејки има стварно 'луда' мајка :) шо правам јас прави и таа хехехе како другарки сме така да нема потреба од страм..некогаш по нешто може да тропне со не треба али јбг опростеноо и е :)

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Не се срамам од моите родители и никогаш не ми ни паднало на памет да се засрамам.Тоа што сум денес јас е нивна заслуга посебно на мајками.Успеале да направат човек од мене никогаш не се случило да не го добијам тоа што го сакам сум имала се и затоа секогаш ке им бидам благодарна за тоа.Се надевам дека и јас еден ден ке успеам да ги воспитам моите деца како што успеале они со мене.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom