Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Јаооо... ова станува епидемија!
Како можете бе вака глупаво да размислувате, луѓе? Толку ли ви е тешко да сфатите дека постои сопственост и за нематеријални работи! Убедени сте дека ако може да се копира и ако не може да се допре, не важат истите закони, правила, или што ти ја знам!
Каква ограниченост! Каков простотилук! Развој на умот со кој што секој во 16 век треба да се гордее!

ДиЏеј, не се ни обидувам да ти реплицирам... џабе е. Скофилд... ни тебе, веќе. Навистина не можам да се помирам со фактот дека македонската младина може да е затупена до тој степен.
Веќе не ми е толку чудно зошто западниот свет го има тој поглед на нас... Во право се! :kesa:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Како можете бе вака глупаво да размислувате, луѓе? Толку ли ви е тешко да сфатите дека постои сопственост и за нематеријални работи! Убедени сте дека ако може да се копира и ако не може да се допре, не важат истите закони, правила, или што ти ја знам!
Каква ограниченост! Каков простотилук! Развој на умот со кој што секој во 16 век треба да се гордее!

ДиЏеј, не се ни обидувам да ти реплицирам... џабе е. Скофилд... ни тебе, веќе. Навистина не можам да се помирам со фактот дека македонската младина може да е затупена до тој степен.
Веќе не ми е толку чудно зошто западниот свет го има тој поглед на нас... Во право се! :kesa:
Да да,сета љубов на светов е моја! Нематеријална работа е,али моја си е! Е сега нека проба некој да се заљуби во некого.Има одма да го тужам!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617

Ти бе брат со сила се прајш глуп или шо е работава? Никој не рече дека е во ред да се симнува пиратерија. И никој не рече дека ако симнам фајл без да го платам не е пиратерија. Финтава е дека, пак ќе повторам, ЈАК ШТИК АКО НЕ ГО СИМНАМ ЈАС, пак ќе го симна 10 милиони. Разбираш???? Ако некој се бори против пиратерија треба да се бори против крупните зверки, тие што пуштаат во промет пиратерија.
Наркоманите не одат затвор, за нив има рехабилитациони центри, дилерите одат.
И не ми реплицирај, оти знам дека ќе ме навредиш, па ќе треба и јас ко Скофилд да ти враќам. Само прочитај го постов 2-3 пати и ако сватиш арно, ако не еби му мајката то е....

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Штета што интелегенцијата е нематеријална работа... :toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам зашто се напнавте толку, аман, дискусија е. :)

Значи, ваљда на исто дојдовме сега - пиратеријата е крадење, а со симнување на апликации и филмови, ние всушност крадеме.
А и немаме друг избор, но bottom line, тоа што го правиме е лошо.

Дали ќе прекине некој да го прави тоа додека може?
Не би рекол. :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617

Значи, ваљда на исто дојдовме сега - пиратеријата е крадење, а со симнување на апликации и филмови, ние всушност крадеме.

Е па то е финтава брат, никој не рече дека не е крадење, туку финтава е дека можи само да се прекини ако се пресеча корењата, а не лисјата. Фнукоф се исили ко за на востание, вие глупи сте вакви сте такви сте, а уствари појма нема шо прајме муабет.:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Да да, пиратерија не.

Еве пример, јас не симнувам пиратерија, одам на пазарче, поштено си пчаќам 50-100 ден. за некое цеде со каков сакам софтвер/игра/филм.

Ем волкот сит, ем оФците на фејсбук :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да да, пиратерија не.

Еве пример, јас не симнувам пиратерија, одам на пазарче, поштено си пчаќам 50-100 ден. за некое цеде со каков сакам софтвер/игра/филм.

Ем волкот сит, ем оФците на фејсбук :)
Ти си најлош од сите нас.
Ем крадеш, ем ги богатиш тие кои го искористуваат крадењето.

Мрш! :nenene:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ти си најлош од сите нас.
Ем крадеш, ем ги богатиш тие кои го искористуваат крадењето.

Мрш! :nenene:
Не крадам бе, ти реков, одам таму, поштено го прашувам КОЛКУ ТИ Е ЕДЕН ФОТОШОП?

Ми вика 100 ден.

Еве 100 ден.

Чао-пријатно. :vozbud:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дечки кај е темата за ајфон?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Интелегенцијата е зафатена,сета е акумулирана во еден мозок кој што не просветлува,а ние сите му се восхитуваме од каде толкава глаа,мислам со толку многу ак'л де. Затоа друга нематеријална работа си одбрав да биде во моја сопственост :pipi:

Алелуја втасавме до реалноста. Пошто некој замина Америка акаунт да прави и легално да си купува апликации :smir:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
@Vnuce да те прашам имаш ти домати легално нешто? Што креваш олку галама?

Kajgana Shop

На врв Bottom