Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
14 март 2010
Мислења
16.946
Поени од реакции
16.274
nie i u narednite 100 godini da ne osvoime nisto pak ke bideme poim za vas :)
nie sme bez titula ali zatoa imame poveke uspesi vo evropa od site klubovi zaedno sto se u makedonija .....

--- надополнето ---

i da vi se mocam u BIBL ligata .. samo toa imam da vi kazam ..
MZT do godina ke igra u Jadranska liga a vie ostanete si u BIBL i igrajte so ekipi od rangot na Ovce pole i lirija ;)
Па вас ве чекаа тие од НЛБ лигата, сеа и кога клубот ќе се засили со Наумовски има да бидите страв и трепет на Балканот :tv:

Aerodrom News

Магдонос
Член од
19 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
31
hahaha :)) i sto ako gi brois trofeite ??? koga feni e nikoj i nisto 3 godini postoi timot....
aj prebroj kolku trofeii imate i raduvajte si :)

i ne samo za balkanot :salut:

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
:)

Koga kavadarci bilo pozadi feni se slusate li vie sto zborite? KOga ste bile vie najbrona publika? pa coece na lozari im kupija jamaha tapani da navijaat im plakaat gostovanja ne idat i ne znam si so. Vie imate publika po 200 luge. Ja sum svedok vo poslednive nekolku godini idam u kavadarci sekoja utakmica na Mzt nema poeke od 500 dusi osven koga vi napraivme invazija. Kade bese taa publika koga feni se oformi, imase anbicii, a u sala po 50 dusi(bevme 30 dusi na gosovanje). Gradot ide poso mora poso feni mu e edini izvor na egsistencija ke mi kazete go sakate klubot. Go sakavte i tikves neli? propadna. Go sakavte i klubot orka neli? propadna a sto napravi gradot? nisto. MZt skopje propadna AERODROM ISKOCI NA ULICA ZA 3 DENA ORGANIZACIJA KLUBOT E SPASEN !!! Ke mi kazes li ti na mene feni da e najslab u liga kolku luge ke ima u sala? ke mi kazes li ti na mene kako mozete vie da zastanete pozadi toj klub koj nema nikakva vrska so ljubovta kon gradot nema nisto. Vasiot klub e tikves a so samoto negovo propaganje i vaseto podrzuvanje na novonastanatite dva kluba pokaza gradot deka ste klovnovi. Koga sme kaj brendovite ti decko dali znaes deka tie sto ja stvorile kosarkava vo bivsa ju i deneska se tuka i deneska se vrvot na evropskata kosarka. Tie luge doagaa ( partizan ) so celi strucni stabovi da gi gledaat natprevarite na mzt skopje. Bilo istorija se slagam ama ne mozes da gazis po minatoto, a veruvaj mi nie imame pricini da se gordeeme. Bibl ligata e cista glupost so samoto toa sto eden mornar, rilski sportist, feni igraat u takva liga mozes da ja zamislis jacinata na taa liga. Dali ke mozes da mi odgovoris na prasanjeto da konkuriraat feni industri i mzt skopje vo jadranska liga koj bi go dobil mestoto?
ps. Ke dojde vremeto feni ke propaga ke ve vidam togas sakaci na klubot !!!
Uste samo da dodadam Feni momentalno e golem klub i najdobriot vo nasava drzava vo sekoj mozen aspekt(osven navivaci) treba da se gordeete so toa, a ne da go stavate vo sporedba so nekoj sto ja stvoril kosarkata u makedonija i sto postoi od osamostojuvanjeto do deneska i nonstop e megu prvite na tabelata.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Koga kavadarci bilo pozadi feni se slusate li vie sto zborite? KOga ste bile vie najbrona publika? pa coece na lozari im kupija jamaha tapani da navijaat im plakaat gostovanja ne idat i ne znam si so. Vie imate publika po 200 luge. Ja sum svedok vo poslednive nekolku godini idam u kavadarci sekoja utakmica na Mzt nema poeke od 500 dusi osven koga vi napraivme invazija. Kade bese taa publika koga feni se oformi, imase anbicii, a u sala po 50 dusi(bevme 30 dusi na gosovanje). Gradot ide poso mora poso feni mu e edini izvor na egsistencija ke mi kazete go sakate klubot. Go sakavte i tikves neli? propadna. Go sakavte i klubot orka neli? propadna a sto napravi gradot? nisto. MZt skopje propadna AERODROM ISKOCI NA ULICA ZA 3 DENA ORGANIZACIJA KLUBOT E SPASEN !!! Ke mi kazes li ti na mene feni da e najslab u liga kolku luge ke ima u sala? ke mi kazes li ti na mene kako mozete vie da zastanete pozadi toj klub koj nema nikakva vrska so ljubovta kon gradot nema nisto. Vasiot klub e tikves a so samoto negovo propaganje i vaseto podrzuvanje na novonastanatite dva kluba pokaza gradot deka ste klovnovi. Koga sme kaj brendovite ti decko dali znaes deka tie sto ja stvorile kosarkava vo bivsa ju i deneska se tuka i deneska se vrvot na evropskata kosarka. Tie luge doagaa ( partizan ) so celi strucni stabovi da gi gledaat natprevarite na mzt skopje. Bilo istorija se slagam ama ne mozes da gazis po minatoto, a veruvaj mi nie imame pricini da se gordeeme. Bibl ligata e cista glupost so samoto toa sto eden mornar, rilski sportist, feni igraat u takva liga mozes da ja zamislis jacinata na taa liga. Dali ke mozes da mi odgovoris na prasanjeto da konkuriraat feni industri i mzt skopje vo jadranska liga koj bi go dobil mestoto?
ps. Ke dojde vremeto feni ke propaga ke ve vidam togas sakaci na klubot !!!
Uste samo da dodadam Feni momentalno e golem klub i najdobriot vo nasava drzava vo sekoj mozen aspekt(osven navivaci) treba da se gordeete so toa, a ne da go stavate vo sporedba so nekoj sto ja stvoril kosarkata u makedonija i sto postoi od osamostojuvanjeto do deneska i nonstop e megu prvite na tabelata.
Гордеете си се и понатаму, си се гордееме и ние и тоа е тоа.

Е сега пошто не нарекуваш кловнови, ке ти вратам со иста мера дека од вас поголеми кловонови и ретардирани мајмуни нема пошто се радувате на ништо. Али знаеш како е, кога нема на што да се радуваш, измисли си нешто :)))))

Да ви дојде воѓата да ви стави едно гомно набодено на стап среде сала и да ви рече дека такво гомно нема во Македонија и дека има историска вредност, повеќе од сите титули на Фени, Работнички итн. ке ми дојдеш тука на форумот и ке ми се контраш за гомното. Така да......

Пробај да дискутираш без да навредуваш за да не јадиш бан.

Си стоам на облогот ако има повеке од 20 луѓе што слушнале за вас надвор од МКД ви купувам сладолед и лижавче.
Ке му спомнеш на луѓето МЗТ, ке помислат да не е некоја телевизија ..... :)

Ама ајде нема врска, тоа си е ваше мислење, правете си што сакате тоа не не засега нас, капираш?
Продолжете си со "дискусијата" дека све најбољи клуб у Македонији (безтрофеен) во вашиот фан-клуб....

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
Ti navredi, ja go pocnav muabetot na skroz drug nacin ama ti go omalovazuvas mojot klub a ja sum tuka roden da go branam !!! Uzivaj si :)

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Со еден збор на "граѓаните" им е кривоооо што еден тим од провинција успеа да им земе две дупли круни а полека доаѓа и трета итн. :)

Гордејте се со тие ваши постигнати "успеси" со играње на натпревар со Реал, Порто како и натпреварувањето во Југославија. :)

Боли а...во место да тапкаш 20 години, без ниту еден трофеј...Па и во Јадранска ќе играле, смешки...тука кај нас немаат освоено ни куп, а камоли титула...тие ќе бркаат играње во Јадранска :pos:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Со еден збор на "граѓаните" им е кривоооо што еден тим од провинција успеа да им земе две дупли круни а полека доаѓа и трета итн. :)

Гордејте се со тие ваши постигнати "успеси" со играње на натпревар со Реал, Порто како и натпреварувањето во Југославија. :)

Боли а...во место да тапкаш 20 години, без ниту еден трофеј...Па и во Јадранска ќе играле, смешки...тука кај нас немаат освоено ни куп, а камоли титула...тие ќе бркаат играње во Јадранска :pos:
Теле едно, МЗТ имаат освоено 4-5 купа, ама ти толку знаеш изгледа. А за играњето во бивша Југославија со Партизан, Југопластика, Цибона, Олимпија, Задар, вие се би дале да можете некогаш да бидете дел од тоа друштво. Ама Фени не го есапат 1% во тие кругови. Реноме преку ноќ не се стекнува, со играње во некоја си квази БИБЛ Лига...

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
I ovie od kavadarci stignaa da kazuvaat za sakanje na klub,pehari i brendovi u MK?
Posto nemate za sto drugo da zborite ustata vi e puna so tie pehari i cmarot vi se siri koa treba da diskutirate so nekoj od FA,epa ajde da ve prasam:
koj od vas se izraduva iskreno na tie pehari i dupli kruni? NIKOJ! ni VASITE IGRACI koj go butnaa gzot na klupata na feni zaradi pari,ni VIE ni vasiot grad koj znae da se pojavi u sala koga treba da se slavi dupla kruna ili koga ke dojdat FAMILY i MZT.Mozete da osvoite uste 100 pehari ali momci vie nikogas nema da gi pocustvuvate taka kako sto ke gi pocusvtvuvame nie,vie znaete da se raduvate samo nadvoresno a vo sebe NITU EDEN od vas ne oseka nisto za toj klub i grad.Vasite tituli kako dosle taka i si otisle koga ke prestane feni da postoi za 1,2 god.ke go zaboravite isto kako i nekoe mrtvo vrapce. Nikoj nema da se sekava deka postoel klub so takvo ime a kamoli deka osvoil tituli i dupli kruni nego ednostavno feni ke si otide vo istorijata isto kako i mnogu klubovi a vie ke se izgubite od netov i ke prodolzite da doagate na derbi so nas na tribina.Vie moze da prodolzite slobodono da kenjate za vasite tituli koj za nikogo ne znacat nisto i nikoj nema nikakvo postovanje sprema niv i nivnoto osvojuvanje.MZT e klub so TRADICIJA,MZT e simbolot na AERODROM,MZT e klub sto go pamtat mnogu luge i ako ne osvoil nitu edna titula,MZT i AERODROM se nesta koi mnogu luge gi OSEKAAT i NOSAT vo SEBE,MZT e nesto za koe premnogu luge nemozat da spijat pred derbi i se TRESAT pred sekoja vazna utakmica,MZT i AERODROM se nesta za koi se raboti i razmisluva 24/7,MZT i AERODROM se nesta koj mnogu luge NIKOGAS nema da gi razberat.Zal mi e sto lugeto kako vas nema NIKOGAS da OSETAT i nema NIKOGAS da ja razberat taa PRIVRZANOST i EMOCIJA za klub i naselba koja za sekoj prav navivac vredi mnogu poveke od dupli kruni.Razberete deka vasiot grad i klub nema TRADICIJA na kosarka,NEMA tradicija na navivaci,zatoa ova e za vas samo eden smesen tekst i NAUCNA FANTASTIKA koja nema da ja svatite NIKOGAS.

MZT I AERODROM SE NACIN NA ZIVOT!!!
mislete za ova...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529

Nema potreba od nervoza, sekoj si ima pravo da si go poddrzuva klubot, sekoj si go saka na svoj nacin, na krajot od sezonata tabelata zboruva se, taka da toa e toa.

Olabavite malku

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
FENI INDUSTRI??????

Nema potreba od nervoza, sekoj si ima pravo da si go poddrzuva klubot, sekoj si go saka na svoj nacin, na krajot od sezonata tabelata zboruva se, taka da toa e toa.

Olabavite malku
OBJASNI IM TUKA NA SITE STO SAKAS TI DALI ZNAES MENE NE MI E JASNO ????
STO E TOA FENI INDUSTRI IME NA FIRMA FABRIKA GO SAKAS DEKA TVOJOT CALE IDE SAMO 1 SMENA I ZIMA OK PLATA :)))
NE ME ZEZAJ BE SE ZNAE KOJ KLUB E NA KAVADARCI KK.TIKVES I CAO TOJ KLUB GO NEMA I KE GO NEMA.
SEGA STO NAVIVATE I STO SAKATE FIRMA VIE STE RETARDIRANI NEMATE POJMA OD SPORT
IDETE SO SILA I SALATA STO SE POLNI OD RABOTNICI AKO NE DOJDAT KE MOZE NEKOJ DA LETA OD RABOTA TOA E PRAVA LJUBOV ZA VAS.
VIE STE KLUB KAKO PLEJ MEJKER KAJ E TOJ KLUB GO NEMA ILI KAKO TORUS COVRK FIRMA KLUB :))))
ALO FABRIKANTI NE ZIMAJTE ZALET BIDEJKI MOZE UTRE KE SE VIKATE SKOPJE INDUSTRI I PAK KE GO SAKATE KLUBOT KAKO VI DUFKA VETEROT TAKA I VIE SI ODITE.
DA FENI IMA PEHARI AMA NEMA SO KOJ DA GI PROSLAVI AMIR PLACESE VO SKOPJE KOGA VI GLEDASE FAMILI KAKO NAVIVAAT I LANI POKRAJ PORAZOT OD FENI I SE CUDESE I SAMIOT SI KAZA SVE BI DAL DA IMAM VAKVA PUBLIKA I PRASAJ GO AKO SI BLIZOK ZOSTO BARAL ZA DERBITO SO RABOTNICKI DA BIDE OD STRANATA NA MZT NAVIVACITE STO NE OTISOL NA NEUTRALKA ILI KAJ RABOTNICKI.
i dali za nas znaat nadvor 30 dusi ili pomalku klipovite vidi gi brojkite gledanost kolku imaat od segde ni dovagaat gosti,a vas koj ke ve gleda koga ste kako retardirani ne se vregaj bidejki eve ti klipce kako izgledate ne mozat lugjeto da prestanat da se smejat koga go gledaat vi se smee cela bivsa JU.

KOPAJ NOS FABRIKANTU :)))retardirani moze i ti si toj izvini ako se vregas :)))

--- надополнето ---

eve ti klip koga bevte Skopski slugi i go pusevte kurot slusaj KAVADARCI-SKOPJE kako vikate i gledas znameto 091 toa bese poziven za Skopje :)))
bev na ovaa utakmica Ckembari koga se istovarija ve brkaa niz kavadarci niz parkot go jadevte doma na svoj teren ama ti si dete ne razbiras nisto :)))

--- надополнето ---

skopje2010 напиша:
OBJASNI IM TUKA NA SITE STO SAKAS TI DALI ZNAES MENE NE MI E JASNO ????
STO E TOA FENI INDUSTRI IME NA FIRMA FABRIKA GO SAKAS DEKA TVOJOT CALE IDE SAMO 1 SMENA I ZIMA OK PLATA :)))
NE ME ZEZAJ BE SE ZNAE KOJ KLUB E NA KAVADARCI KK.TIKVES I CAO TOJ KLUB GO NEMA I KE GO NEMA.
SEGA STO NAVIVATE I STO SAKATE FIRMA VIE STE RETARDIRANI NEMATE POJMA OD SPORT
IDETE SO SILA I SALATA STO SE POLNI OD RABOTNICI AKO NE DOJDAT KE MOZE NEKOJ DA LETA OD RABOTA TOA E PRAVA LJUBOV ZA VAS.
VIE STE KLUB KAKO PLEJ MEJKER KAJ E TOJ KLUB GO NEMA ILI KAKO TORUS COVRK FIRMA KLUB :))))
ALO FABRIKANTI NE ZIMAJTE ZALET BIDEJKI MOZE UTRE KE SE VIKATE SKOPJE INDUSTRI I PAK KE GO SAKATE KLUBOT KAKO VI DUFKA VETEROT TAKA I VIE SI ODITE.
DA FENI IMA PEHARI AMA NEMA SO KOJ DA GI PROSLAVI AMIR PLACESE VO SKOPJE KOGA VI GLEDASE FAMILI KAKO NAVIVAAT I LANI POKRAJ PORAZOT OD FENI I SE CUDESE I SAMIOT SI KAZA SVE BI DAL DA IMAM VAKVA PUBLIKA I PRASAJ GO AKO SI BLIZOK ZOSTO BARAL ZA DERBITO SO RABOTNICKI DA BIDE OD STRANATA NA MZT NAVIVACITE STO NE OTISOL NA NEUTRALKA ILI KAJ RABOTNICKI.
i dali za nas znaat nadvor 30 dusi ili pomalku klipovite vidi gi brojkite gledanost kolku imaat od segde ni dovagaat gosti,a vas koj ke ve gleda koga ste kako retardirani ne se vregaj bidejki eve ti klipce kako izgledate ne mozat lugjeto da prestanat da se smejat koga go gledaat vi se smee cela bivsa JU.

KOPAJ NOS FABRIKANTU :)))retardirani moze i ti si toj izvini ako se vregas :)))

--- надополнето ---

eve ti klip koga bevte Skopski slugi i go pusevte kurot slusaj KAVADARCI-SKOPJE kako vikate i gledas znameto 091 toa bese poziven za Skopje :)))
bev na ovaa utakmica Ckembari koga se istovarija ve brkaa niz kavadarci niz parkot go jadevte doma na svoj teren ama ti si dete ne razbiras nisto :)))

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Дај бе кога пишувате толкави поста, барем кирилица пишувајте, вака ќе ти пукне филмот :mad::mad:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Дечки ај ќе ве молам гледајте си во вашиот двор,а нашиот оставете го......очигледно работат зависта и љубомората кај вас,и знам дека сите сакате да се распаднеме,ама за жал досега вашите желби не се исполнија. Ај можеби Дедо Мраз ќе ве послуша некогаш и ќе ви ги исполни желбите

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Koj e shampion i osvojuvac na kupot? :)

--- надополнето ---

Ti skokaj kako majmun do utre ako sakas so tvoite zabludni zelbi neznam koj da se raspadnel i so falenje deka si naj jak shinik (pardon, shizik) u tvojto maalo. Sami si se falite kako maloumni cigancinja. :)

Jas za zal ke te vratam malku vo realnosta.

MZT - ZERO TITULI, so bi rekol Murinjo. :(

Znam deka pak ce se iznerviras ama toa e.

Od vistinata nemozes vecno da begas...

--- надополнето ---

p.s. Iskreno gajle mi e sto mislis, se duri ve vezeme vo kosarka moze samo da ti bide maka i nisto poveke :)

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
... I PRASAJ GO AKO SI BLIZOK ZOSTO BARAL ZA DERBITO SO RABOTNICKI DA BIDE OD STRANATA NA MZT NAVIVACITE STO NE OTISOL NA NEUTRALKA ILI KAJ RABOTNICKI.
ovde si u debela greska,zatoa sto sponzorot na feni zaedno so trenerot na feni sedea dole pokraj reklamite pod tribinata na navivacite na kk rabotnicki na derbito odigrano u salata"boris trajkovski"!
i nemozes da im gi omalovazuvas titulite koi se na krajno sportski nacin so znaenje,igra,vlozuvanje i najzasluzeno osvojuvani! nemozes da minimiziras uspeh na bilo koj drug klub,zatoa sto ispagja deka kosarkata se igra zaradi rabotnicki i mzt,i trofeite samo tie 2 kluba treba da gi osvojuvaat.treba da zasluzis na teren pa da osvois,tituli za vernost i za navivanje uste nikade ne davaat(barem jas ne sum cul).daj bidi malce prizemen.dali se fabricki klub,ili gradski ili neznam sto,organizirani se i zatoa se na prvo mesto na koe bi sakal sekoj da bide na krajot na sezonata!
ona sto e krka vo slovenija,hemofarm vo srbija i red takvi drugi klubovi,toa e i feni vo makedonija,klub pozadi koj stoi fabrika ili slicno,sosema nebitno,ali itekako bitno na kraj na sezonata koga se dodeluvaat trofeite...:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom