Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
31 март 2009
Мислења
57
Поени од реакции
3
poleka no sigurno Feni gazi se pred sebe i poleka no sigurno navivacite na mzt i rabotnici se plasat od Feni bidejci znaat deka ce bidat nadminati za uste 1 do 2 god ako Feni prodolzi vo ovoj ritam ve razbiram kako vi e bidejci vie ste so vekovi a Feni za 5-6 god ce ve nadmine celosno.Zatoa poleka priviknuvajte se ce ve molam bidejci Feni ce vi pokaze na site sto e da se bide brend a Kavadarci ce pokaze kako sto i pokazuval do sega deka Feni i ponatamu ce ima najmnogu publika.Ja ocekuvame godinava osvojuvanjeto na bibl ligata koja za nas e mn vazna za vo ponatamosen razvoj vo evropa vie ja omalazuvate bidejci ni vo taa "slaba liga" kako sto vie ja narekuvate nemozete ni da igrate a ne pa li za nesto drugo.Zatoa ne ziveete vo minato gledajte ja idnitata i poglednete se koi ste i sto ste...................

Член од
14 март 2010
Мислења
16.946
Поени од реакции
16.272
БИБЛ Лига!? Кој слушнал за тоа банана натпреварување, не биди смешен! Не сум некој кошаркарски фан, ама да ми ги рамњаш Фени со МЗТ и Работнички, е далеку од било каква реалност.
А гледам се утепаа играјќи МЗТ и Работнички во други натпреварувања и лиги ;)
Или да, играле некад, па со тоа ќе се вадат.
Игравме и играме не е исто.:smir:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
А гледам се утепаа играјќи МЗТ и Работнички во други натпреварувања и лиги ;)
Или да, играле некад, па со тоа ќе се вадат.
Игравме и играме не е исто.:smir:
Сите победи во таа банана лига (БИБЛ), остварени против некои треторазредни клубчиња од Србија и Бугарија, не вредат колку една на МЗТ. Бирај која сакаш: Реал Мадрид, Порто, Ратиофарм, Бенфика, итн. Така да, џабе се објаснуваме...

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Сите победи во таа банана лига (БИБЛ), остварени против некои треторазредни клубчиња од Србија и Бугарија, не вредат колку една на МЗТ. Бирај која сакаш: Реал Мадрид, Порто, Ратиофарм, Бенфика, итн. Така да, џабе се објаснуваме...
Me занима кој бил тогаш квалитетот на Бенфика и Порто,дали бил ист како тој што е денеска...бидејќи знаеме дека денeска Португалија како репрезентација губи од овој тим на МЗТ... :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Me занима кој бил тогаш квалитетот на Бенфика и Порто,дали бил ист како тој што е денеска...бидејќи знаеме дека денeска Португалија како репрезентација губи од овој тим на МЗТ... :)

Алооо МЗТ играше во прва југословенска лига кога за партизан играа дивац, паспаљ, обрадович, александар џорџевич, за цибона тогаш играа дражен петрович арапович и др. и да не ја набројувам таа лига. и ти ќе споредуваш фени и мзт ? оди легни си.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Играше да, минато време...пред 15 години!

И да, победа на Фени над Пелистер 105-44.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Играше да, минато време...пред 15 години!

И да, победа на Фени над Пелистер 105-44.

епа тоа е го прави голем клуб со име кое е познато и надвор. оди во хрватска србија словенија босна и др. сите знаат за мзт иработнички. оставиле белег. јас ен викам дека треба да се живее на стара слава туку дека мзт е голем клуб и тоа го докажал со победи над големи екипи.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Јас само згрешив кога во споредбите што ги правиме ги ставив во ист вагон МЗТ и Работнички, се извинувам, згрешив од брзање.

Аеродромци, Работнички е поим за кошарка за вас. 14 титули наспроти 0 да споредуваш клубови е нелогично. Најмногу титули имаат тие и е неоспорливо, па незнам како оди натаму, најверојатно сега сме ние втори, нека ме корегира некој ако сум грешка.

Меѓутоа вие се чукате во гради со 4-5 утакмици од пред 20 години.
АЛОООО

4-5 утакмици наспроти сите титули што ги имаат освоено клубовите околу вас, Неметали Огражден има повеќе титули од вас. Ако во вашите глави 4-5 утакмици во европски рамки е некаков незнам каков си успех во споредба на титулите на Работнички и Фени тогаш и вам не ви е лесно.

За жал ве изеде носталгијата за времето на Тито (кога пак ништо не све освоиле ама ајде).... Еееех да беше жив Тито...

Кажете ни кога ви е годишнина од постоењето на клубот, ке купиме од пазарот една макета на пехар и ке ви ја пратиме (незнам дали да ставам насмеано или тажно смајли....)

Па земале и со Работнички да се споредуваат :pos:

МЗТ + БИБЛ = :pos:
МЗТ + шампионска тутула = :pos2:

Ако постоат повеке од 20 луѓе низ светот што се сеќаваат на вас надвор од МКД јас ви купувам на сите сладолед. :)
Па биле и бренд :pos: :pos:

Точно, вие све бренд во Аеродром...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.946
Поени од реакции
16.272
На крајот се бројат титулите, а не тоа кој кого победил.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Алооо МЗТ играше во прва југословенска лига кога за партизан играа дивац, паспаљ, обрадович, александар џорџевич, за цибона тогаш играа дражен петрович арапович и др. и да не ја набројувам таа лига. и ти ќе споредуваш фени и мзт ? оди легни си.
Зоте зоте и ти несакаш:uvo:кај виде дека ги споредувам Фени и МЗТ...не пратим мн кошарка па не ни знам дали играл МЗТ во прва Ју лига или не...и само ме интересираше кој бил квалитетот на Порто и Бенфика..знаејќи колку е слаба нивната репрезентација денеска.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте зоте и ти несакаш:uvo:кај виде дека ги споредувам Фени и МЗТ...не пратим мн кошарка па не ни знам дали играл МЗТ во прва Ју лига или не...и само ме интересираше кој бил квалитетот на Порто и Бенфика..знаејќи колку е слаба нивната репрезентација денеска.
па за клубот играт странци ако не си знаел. добро нема везе сегашноста е битна а тоа е факт дека фени е за наши мкд услови е прејак клуб со спонзори со све. а иднинаа никој не знае што носи па ќе видиме дали фени ќе направи традиција како работнички да има 14 титули и да владее со македонија толку години.

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
poleka no sigurno Feni gazi se pred sebe i poleka no sigurno navivacite na mzt i rabotnici se plasat od Feni bidejci znaat deka ce bidat nadminati za uste 1 do 2 god ako Feni prodolzi vo ovoj ritam ve razbiram kako vi e bidejci vie ste so vekovi a Feni za 5-6 god ce ve nadmine celosno.Zatoa poleka priviknuvajte se ce ve molam bidejci Feni ce vi pokaze na site sto e da se bide brend a Kavadarci ce pokaze kako sto i pokazuval do sega deka Feni i ponatamu ce ima najmnogu publika.Ja ocekuvame godinava osvojuvanjeto na bibl ligata koja za nas e mn vazna za vo ponatamosen razvoj vo evropa vie ja omalazuvate bidejci ni vo taa "slaba liga" kako sto vie ja narekuvate nemozete ni da igrate a ne pa li za nesto drugo.Zatoa ne ziveete vo minato gledajte ja idnitata i poglednete se koi ste i sto ste...................
Алооо гнасо молим те прво проучи "правопис на македонски јазик" па после кажи ми на кој од твоја фамилија женско да се привикнувам!!!!
МЗТ кога играл со тие за вас непознати реал,порто бенфика и уште некои така мали клубови,незнам вие кај сте биле и што сте правеле....можете да се споредувате со николферт,неметали огражден,жито велес,гостивар...све се тоа големи клубови за вас со кои сте достојни да се споредувате!!!

Aerodrom News

Магдонос
Член од
19 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
31
nie i u narednite 100 godini da ne osvoime nisto pak ke bideme poim za vas :)
nie sme bez titula ali zatoa imame poveke uspesi vo evropa od site klubovi zaedno sto se u makedonija .....

--- надополнето ---

i da vi se mocam u BIBL ligata .. samo toa imam da vi kazam ..
MZT do godina ke igra u Jadranska liga a vie ostanete si u BIBL i igrajte so ekipi od rangot na Ovce pole i lirija ;)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
nie i u narednite 100 godini da ne osvoime nisto pak ke bideme poim za vas :)
nie sme bez titula ali zatoa imame poveke uspesi vo evropa od site klubovi zaedno sto se u makedonija .....

--- надополнето ---

i da vi se mocam u BIBL ligata .. samo toa imam da vi kazam ..
MZT do godina ke igra u Jadranska liga a vie ostanete si u BIBL i igrajte so ekipi od rangot na Ovce pole i lirija ;)

.... И еве го врвот :pos2:

:pos: :pos: :pos:
хахахаххххахахаха

Фиче, ваш начин на тешење е несоочување со реалноста, а тоа е опасна работа...

Добро кажа дечкото пред мене, на крајот се бројат трофеите а не победите и поразите.

На наредниот ваков пост нема ни да реплицирам, овој ми се погоди смешен па неможев да одолеам...

Сакам исто и да додадам дека доколку навистина се осеќавте толку супериорни немаше толку да шкртате по туѓи фан клубови. Нашиов фан клуб е најпосетуван ако не си приметил. Некој пишува во него од што му е мило за клубот, некој пишува да си ја изрази омразата..... А омразата ви е засадена од немоќ.

Нам ни е гајле :)

Здравје догодина може и во NBA ке играте....

Kajgana Shop

На врв Bottom