Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
14 март 2010
Мислења
16.962
Поени од реакции
16.319
Ја гледав синоќа утакмицата со Морнар, играчите беа тешка мизерија, скоро цела репрезентација на Македонија е во Фени, и да си дозволат да изгубат од деца што би се рекло е стварно разочарувачки, а мислам дека и не си ја сфатија работата озбилно т.е го потценија противникот...плус при крајот на мечот секоја топка упатена кон кошот на Фени влезе, Морнар направија добра серија и ете го крајниот епилог.

Соколов ме разочара :S .без разлика што имаше двоцифрен учинок.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Војдан игра 25-30 минути у репрезентација, во Фени 15, Емил мајсторе !

Член од
14 март 2010
Мислења
16.962
Поени од реакции
16.319
Војдан игра 25-30 минути у репрезентација, во Фени 15, Емил мајсторе !
Фени можи да напраи 2 јаки петорки голема е конкуренцијата : ) можи и за тоа не доби повеќе шанса, а мислам дека и калкулираше т.е да не се исфорсираат во овој меч, бидејќи имаат и конкуренција сеа во македонското првенство... сум се чудел како можеше да загубат од треторазреден клуб од Црна Гора, ама ете се бива кај нас.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Натпреварот Пелистер-Фени е преместен да се игра во Кавадарци, наместо Битола поради не знам кои причини.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Натпреварот Пелистер-Фени е преместен да се игра во Кавадарци, наместо Битола поради не знам кои причини.
Поради проблеми со семафорот во салата во Битола :smir:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Поради проблеми со семафорот во салата во Битола :smir:
Рикна и семафорот,си еба матер:pop:..
Го расипаа на еден турнир во мал фудбал шо се организираше мината недела...
Ај за ракометот со Металург некако се истурка утакмицата...ама сега за кошарка без семафор не ја бива работата....
А да е малерот поголем се расипа и вториот семафор:kesa:(стариот семафор од кога е направена салата,тој се користеше до пред некое време,додека се поправи новиот-сега и двата рикнаа:))),така да во моментот во салата во Битола нема семафор:pos:...
Тотално ја запустија салата....:violent1:....

Инаку за утакмицата со Фени,секој резултат под 40 разлика за Фени би го сметал за добар успех:pipi:...
П.С.Навистина добро засилување доби Фени во Војдан Стојановски,глеам се врати и Огнен...така да добивте два супер играчи,и овај малиот Брчков се гледа дека има талент,ќе бидни нешто и од него...
Мое мислење е дека Фени е посилен од лани,и и далеку во пред другите во однос на квалитетот....се освен титула за Фени ќе биди големо изненадување...

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Овогодинешниот тим на Фени е инзвонреден со многу добри поединци...ОД мој аспект...

За македонска лига се супер индивидуалци.Инзвонредни.Со вакви ситуации во лигата гарнтираат титула...
Но... Со 5 играчи на позиција тројка кои се горе доле со ист квалитет се нарушува нивната форма.За еден Тасовски или Стојановски 20 мин минутажа се поразителни.Значи пред се од таа гледна точка.Тимот плаќа по 2500 евра за сите 5 души.Тоа се 12 500.Кога би се имало еден од нив па макар (секако и самиот да се нафане) да биде резерва за останатите 10 000 евра ќе се земе играч кој стварно буквално стварно ќе деле од цела лига.Згора на тоа имаш негова репрезентативна замена на клупа. На тој начин 10 000 евра истовремено би биле на терен.А не сега 2 500 играат а 10 000 се на клупа.На крајава и нема втор класичен центар.Лош менаџмент...
Придобивка тука би дошло и за цела лига.Кога веќе близнакот и Тасовски биле решени да се вратат во Македонија нека го направат тоа во некој клуб каде што има вистинска потреба од него.Видовме во средата која разлика е помеѓу Фени и Мзт.Со таков расплет би останал истиот размер но ем Фени ќе биде посилен ем МЗТ...
Појак Фени, појаки конкуренти , појаки играчи во лигата , повеќе публика, по јака лига , подобра перспектива на кошарката
Така се добива место во НЛБ

Овака мене лично ангажманот на 3 ца од тие 5 ца ми делува колку да не се дозволи да се појачаат противниците отколку да се засили сопствениот тим ... Катастрофално размислување на менаџментот

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Овогодинешниот тим на Фени е инзвонреден со многу добри поединци...ОД мој аспект...

За македонска лига се супер индивидуалци.Инзвонредни.Со вакви ситуации во лигата гарнтираат титула...
Но... Со 5 играчи на позиција тројка кои се горе доле со ист квалитет се нарушува нивната форма.За еден Тасовски или Стојановски 20 мин минутажа се поразителни.Значи пред се од таа гледна точка.Тимот плаќа по 2500 евра за сите 5 души.Тоа се 12 500.Кога би се имало еден од нив па макар (секако и самиот да се нафане) да биде резерва за останатите 10 000 евра ќе се земе играч кој стварно буквално стварно ќе деле од цела лига.Згора на тоа имаш негова репрезентативна замена на клупа. На тој начин 10 000 евра истовремено би биле на терен.А не сега 2 500 играат а 10 000 се на клупа.На крајава и нема втор класичен центар.Лош менаџмент...
Придобивка тука би дошло и за цела лига.Кога веќе близнакот и Тасовски биле решени да се вратат во Македонија нека го направат тоа во некој клуб каде што има вистинска потреба од него.Видовме во средата која разлика е помеѓу Фени и Мзт.Со таков расплет би останал истиот размер но ем Фени ќе биде посилен ем МЗТ...
Појак Фени, појаки конкуренти , појаки играчи во лигата , повеќе публика, по јака лига , подобра перспектива на кошарката

Овака мене лично ангажманот на 3 ца од тие 5 ца ми делува колку да не се дозволи да се појачаат противниците отколку да се засили сопствениот тим ... Катастрофално размислување на менаџментот
Де бре Тасо шо се наапа :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549

Дај не биди и ти сеа толку скромен...
Зошто да им ги остави Фени овие класа играчи за оваа лига на некои други тимови....?
Секој голем тим гледа да собере шо е можно повеќе квалитет во преодниот рок....
Според мене потегот на управата на Фени со доведувањето на Тасовски и Војдан е перфектен и во одличен тајминг...
Тоа му требаше на екипата....
Останатиот дел е од ланската сезона...и функционира одлично....
И кој тим од Македонија има толкава моќ да им плаќа по 3000 евра месецот...?
До вчера не се знаеше дали Работнички ќе игра-ете МЗТ се среди,ама не ми се верува дека ќе го одврзеа толку кесето и да дадат по 3000 евра за плата......
Па не можи цела сезона да ја истурка фени на три фронта со 6 играчи,мора да има квалитетна ротација,а во моментот фЕНИ има и тоа каква квалитетна ротација...
Следам редовно кошарка....мислам дека оваа сезона Фени е најсилен досега...и порано сте имале имиња,но сега екипата е најбалансирана....
А и ќе треба повеќе квалитетни играчи за во БИБЛ....за конечно да се направи обид за нешто повеќе///
Според мене Фени во браќата Стојановски,Соколов,Брчков...добива на иднина,доколку ги задржи подолго време биди сигурен дека ќе има големи успеси тимот-па зошто да не и учество во Јадранска Лига наредна сезона...
Тимот е за таму-не за во БИБЛ...:smir::salut:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Добро... За ротација се доволни и двајца.Незнам колку во НЛБ би се снашле со пола центар... ЗНачи нема висок играч покрај Кнежевиќ...
Тасовски,Стојановски,Фрај,Ѓуров ми делуваат мене премногу али океј ... Фени на домашна сцена сериозни натпревари до Нова Година има уште
3-4 ... Баш за во НЛБ треба тој страшен играч шо го кажуам

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Добро... За ротација се доволни и двајца.Незнам колку во НЛБ би се снашле со пола центар... ЗНачи нема висок играч покрај Кнежевиќ...
Тасовски,Стојановски,Фрај,Ѓуров ми делуваат мене премногу али океј ... Фени на домашна сцена сериозни натпревари до Нова Година има уште
3-4 ... Баш за во НЛБ треба тој страшен играч шо го кажуам

Од типот на Тодор Гечевски на пример :smir:

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Moze li negde da se gleda utakmicata so Rilski ??? LINK ??
Повели тука.

--- надополнето ---

Фени гази во Бугарија, на полувремето води против Рилски Спортист со 20 поени разлика, 53-33. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom