Фан Клуб : Фени Индустри

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Точно така. Ја паметам утакмицава. На мечот бев против работнички и сакав да тепа Орка али јебига...:tapp:
Судиска помош и малку среќа како што се случувало многу пати низ финалињата:wink:
Да како нас што ни се случи со Струмица во купот со тројката на Чемата.:vozbud:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
A eve edno klipce od 98/99 i mal pozdrav od Dimitrijevic.

Комити комити
Времиња беа тоа...Заре Марковски хехе до кај стигна човекот...Пред оваа година загубивме во Радовиш од МЗТ во финалето на купот...Немавме среќа.Орце Камчев тогаш си направи криминал во Орка и во КФМ и си замина.Тимот играше една сезона после овој натпревар на клипот со Ристе Стефанов како 19 годишник и нешто поискусниот Гечевски во тимот.Следната се распадна.Ристе отиде на кртако во МЗТ мислам па во Олимпија па се врати во Македонија во Работнички.Тогаш Самарџиев дојде во Работнички.Орка згасна се врати со името Тиквеш.Од 2000 до 2005/6 игравме во втора лига.За да по преземањето на Фени Индустри се врати на старите патеки.Така да кошарката никогаш не згасна.И втора лига кога бевме во сала имаше 200-250 души.Неможе некој да рече дека овој тим нема традиција.Клипов го докажува тоа

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.733
Поени од реакции
3.136
Taso ama da ti smenat ime kako go svakas toa. Ko sea na primer Rabotnicki da se vikase samo Fersped ili ako dojde nov sponozr da se vika sosem razlicno, spored mene navreda e toa

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Taso ama da ti smenat ime kako go svakas toa. Ko sea na primer Rabotnicki da se vikase samo Fersped ili ako dojde nov sponozr da se vika sosem razlicno, spored mene navreda e toa

Toa е суровата македонска реалност.Не викаме ние ништо сакаме да сме Тиквеш ама сме Фени пошто спонзорот ни е тиа.И вие сте сакале одсекогаш да бидете само Работнички па ви додавале префикси и суфикси.Зошто Челзи не се вика Челзи Абрамовиќ или Манчестер Абу Даби итн итн.Реалноста е таа.Клубот е тој.Ако к.к Фени Индустри е друг тим тогаш каде е К.К Тиквеш?Па и на крај краева па и да е друг клуб зборот ми беше дека клуб во Кавадарци од секогаш постоел

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Победа 120-62 мислам дека беше резултатот следни се Овче Поле.:vozbud::vozbud:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Pa uste Jasmin sporthall abe odi begaj... :)))

Копирано му е од ФБ ако не па.Амир ги праќа на англиски и копирани се.И да не се вреѓаме.Да не ја направеа Борис Трајковски во Скопје поарна сала немаше да видете од нашата и охридската...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.733
Поени од реакции
3.136
Abe Taso u Skopje koa imase sala vie na Partizan salata se palevte so e pred raspaganje ne zaebavaj i ti sea

Kajgana Shop

На врв Bottom