TheBlackPope
The Overlord
- Член од
- 30 јуни 2009
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 1
Зидарски - Каква е врската помеѓу членовите во ложите (пр. на твојата ложа)? Дали е повеќе од крвно братство или само искрено пријателство.
Da si mi ziv i zdrav uste 100 godini eve ti eden iskren masonski blagoslov (od spored tebe losite masoni)мислам дека масоните не се на арно на светов и дека имаат лоши цели
Ако масоните беа лоши немаше да има Толку многу забава во толку лоши условиDa si mi ziv i zdrav uste 100 godini eve ti eden iskren masonski blagoslov (od spored tebe losite masoni)
Едни од претходниците на современото масонство - да (откако Темпларскиот орден се присоединува со нив). Но не биле масони во современата смисла на зборот.Дали Knights Hospitaller биле масони?
Да....то не ми беше јасно....:smir:...tnx 4 d info ;DЕдни од претходниците на современото масонство - да (откако Темпларскиот орден се присоединува со нив). Но не биле масони во современата смисла на зборот.
Се гледат дека имаш познавање од ова тема. Прочитај наназад неколку страни и ќе видиш дека си "во право". Поздравмислам дека масоните не се на арно на светов и дека имаат лоши цели
не ми треба вашиот благослов, и нема што мене да ме благословуваш тои јас не викам ништо лошо за масоните туку кажувам онака како што сум слушналDa si mi ziv i zdrav uste 100 godini eve ti eden iskren masonski blagoslov (od spored tebe losite masoni)