Масони

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Горан - англиската кралица не е масон. Масонството, особено англиското не прима жени. Прочитај низ темава првин...

National, ти одговорив на прашањата:
Prvo, ne mi dadovte objasnuvanje okolu periodot na cekanje. Dali treba da se cekaat pet godini za priem
Не, затоа што како што се зголемува бројот на членовите, така се отвораат нови ложи.
Како што веќе кажав на форумов порано, во новите ложи (како Македонија), периодот на чекање е обично година и пол, можеби и повеќе. Тоа е сосема вообичаено и како што кажа Somoteitbe - не гледам како е тоа проблем. Ако се зачленуваш од исправни побуди, а не само затоа што во моментот ти е интересно, тогаш чекањето не претставува проблем. Како што ќе се зголемува бројот на ложите, така ќе се намалува времето на чекање. Во Канада (каде што сум), се чека од 3 до 6 месеци.
НЕ МОЖЕ некој да те покани да станеш масон. Но ќе ти објаснам каде е недоразбирањето. Првин ти самиот мора да прашаш, да побараш. Потоа, ложата заседава, каде што решава дали да те прими, и потоа - ти праќа покана да станеш нивни член. Но - таа покана не може да ја добиеш ако не си прашал самиот. Тоа е многу строго правило. Ако некој масон директно те покани да се зачлениш, може и сопственото членство да го изгуби!

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
PRVOTO E DUHOVNATA BITKA NA MAKEDONECOT NA DOBROTO PROTIV ZLOTO.
VTORATA E POCITUVANJE NA SVETLINATA I IZGREVANJETO NA SONCETO I VRTENJETO PREMA ISTOK.
TRETATA E FANATIZAMOT ZA PRETHODNITE DVE SVETI POSTULATI.
SAMO SO OVA MOZEME DA GOPRONAJDIME DENES MAKEDONECOT.

Горан - англиската кралица не е масон. Масонството, особено англиското не прима жени. Прочитај низ темава првин...

Не, затоа што како што се зголемува бројот на членовите, така се отвораат нови ложи.
Како што веќе кажав на форумов порано, во новите ложи (како Македонија), периодот на чекање е обично година и пол, можеби и повеќе. Тоа е сосема вообичаено и како што кажа Somoteitbe - не гледам како е тоа проблем. Ако се зачленуваш од исправни побуди, а не само затоа што во моментот ти е интересно, тогаш чекањето не претставува проблем. Како што ќе се зголемува бројот на ложите, така ќе се намалува времето на чекање. Во Канада (каде што сум), се чека од 3 до 6 месеци.
НЕ МОЖЕ некој да те покани да станеш масон. Но ќе ти објаснам каде е недоразбирањето. Првин ти самиот мора да прашаш, да побараш. Потоа, ложата заседава, каде што решава дали да те прими, и потоа - ти праќа покана да станеш нивни член. Но - таа покана не може да ја добиеш ако не си прашал самиот. Тоа е многу строго правило. Ако некој масон директно те покани да се зачлениш, може и сопственото членство да го изгуби!
Ne e mason a ludozder li e .

Kako ne prima zeni koga satanata ja gradi piramidata preku zeni,koj te lazel be dete malo.Pa zarem ne znaes li deka nivniot gospod e zena.Cuvajte se deca.

Angliskata Kralica ne e mason..........smesno be deca.

Zasto dozvoluvate vasiot svet makedonski um da vi go zamatuvaat cudovista koj silata i mokta ja dobivaat od nas.Zatoa i ne kontroliraat.Dali znaes be Zidarski koga se sobiraat vo Aleksandar Palas ili Holidej In sto pravat a Zidarski.

Zavrsuvam deca nasi makedonski.
crnata Atena se zatemnuva a se osvetluva Nika,nasata majka na slobodata koja poslednive godini se pojavi na mnogu mesta kade imase grad,poplavi,zemjotresi,palenja....................................................................Podobro da citate i da se educiraye so likot na Nika i nejzinite dva sina bliznaci,prestaveni kako perdiski gulabi,(FENIKS)i da se oslobodite od ona vnatresno zllo od neznaenje sto nekoj ve manipulira za negovi potrebi,a toa e temninata,i postepeno ve gradi vi nasaduva sekakvi filmovi za niv vo vasite umovi.

KOGA KE GORI LONDON KAKO ATINA I SOLUN PRED NEKOJ MESEC ZNAJTE DEKA CELOSNO NASATA MAJKA NIKA JA POKAZUVA CELATA NEJZINA SILA I PRIPREMAJTE SE ZA KRAJOT NA LILIT.
OT SPROTIVA NA SION 2012,

Член од
4 април 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Razbrav, razbrav. Ke sakate li da mi kazete kako odi procedurata, otkako da receme ke pratam pismo na taa adresa sto ja ima na sajtot? Dali mora da se doaga vo sk ili ima lozi i vo drugite gradovi?

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Cudo ti si brate hiper aktiven na forumot i navistina e tesko covek da sledi so si prasal a so ne si stignal da prasas no eve ke ti kazam edna mnogu sveza informacija sto ja dobiv od moite braka vo USA.Tie se istotaka hiper aktivni po povod situacijata so krizata kaj niv.Sobiraat sredstva (koj kolku moze da donira tolku znaci nema limiti)a onie koi imaat firmi doniraat odredeni artikli kako hrana,higienski sredstva,obleka i sl i istite gi davaat na pogodenite semejstva od krizata pri sto ne e bitno dali se ili ne se masoni.Organiziraat i javni raboti(perenje koli,kosenje trevnici i sl) i nasobranite prilozi preku crkvenite odbori gi doniraat na najzagrozenite semejstva.Isto taka imaat i napraveno fondovi za studii na clenovite na semejstvata od lozite(znaci tuka se raboti za masonski clenovi)koi ne se vo moznost da gi pratat svoite deca da studiraat a istite imaat potencijal za toa.Znaci na nekoj nacin go vrakaat ona sto e najbitnoto za sekoj covek a toa e VERBATA deka sepak ima nekoj koj ke im pruzi raka za pomos,ne se sami ostaveni na sebe.Eve i zvanicno ke iznesam deka od pecat mnogu brgu ke izleze kniga so stihozbirki na mojata kerka(osnovno uciliste) i bi sakal site sredstva sto ke se soberat od istata da gi namenam na nekoe detence na koe mu se potrebni za nekoja operacija ili sl.Ne stanuva zbor za ogromni pari oti ke ima samo 500 broevi no se nadevam deka barem 50 000den ke mozeme da donirame nekomu.Znam deka e kapka vo moreto no sepak neka bine troska nadez nekomu.
:pos2::pos2:Хахаха.... Не знам како да се смеам на постов масоните хуманитарци!!!Факт е дека пувки мојте да продавате на обичниот народ а на некој што добро ги познава масоните тешко дека ке го убедите во веродостојноста на нивната ‘‘хуманитарна‘‘ мисија. Како можете да негирате дека сите документарци се голема лага за нив и да ширите пропаганда дека се позитивна организација која ке придонеси за среќата на лугето. Аман веке се знае нивната цел на земјата воспоставување на нов светски поредок најголема контрола врз лугето каква што досега не постоела и спремање на престолот за доаѓањето на нивниот антихрист во иднина. Е сеа аку си евтино масонче од прв степен сигурно ова нема да ти го откријат (премногу е ризично) благодарение на david icke и alex jones до вистината за нив можат да стигнат и обичните смртници.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Добро Горан, јасно е...:kesa:
Sto e jasno Zidarski brate ne osvesten.

:pos2::pos2:Хахаха.... Не знам како да се смеам на постов масоните хуманитарци!!!Факт е дека пувки мојте да продавате на обичниот народ а на некој што добро ги познава масоните тешко дека ке го убедите во веродостојноста на нивната ‘‘хуманитарна‘‘ мисија. Како можете да негирате дека сите документарци се голема лага за нив и да ширите пропаганда дека се позитивна организација која ке придонеси за среќата на лугето. Аман веке се знае нивната цел на земјата воспоставување на нов светски поредок најголема контрола врз лугето каква што досега не постоела и спремање на престолот за доаѓањето на нивниот антихрист во иднина. Е сеа аку си евтино масонче од прв степен сигурно ова нема да ти го откријат (премногу е ризично) благодарение на david icke и alex jones до вистината за нив можат да стигнат и обичните смртници.
Svaka cast,samo takvi kako tebe ne moze da ve zavedi nivnata crna Lilit.
Daj pomognete na nasite braka kako Zidarski da ne si go pomracuvaat umot,bidejki nie sme Makedonci i nikoas makedonecot ne e bil vo sluzba na Lilit.
Na zalost toa e Evropa braka i sestri nasi ,,edna golema Vavilonska kurva na cudovista,,a nasite roditeli kako slepi za stap Evropa pa dusa da bideme vo drustvo i nie so cudovista i krvopijci na ostanatite luge.

Razbrav, razbrav. Ke sakate li da mi kazete kako odi procedurata, otkako da receme ke pratam pismo na taa adresa sto ja ima na sajtot? Dali mora da se doaga vo sk ili ima lozi i vo drugite gradovi?
Ima lozi kolku sakas brate,lozi za naseto vino tradicionalno da go stvorime bidejki vo naseto makedonsko vino e vistinata.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Sto e jasno Zidarski brate ne osvesten.

Svaka cast,samo takvi kako tebe ne moze da ve zavedi nivnata crna Lilit.
Daj pomognete na nasite braka kako Zidarski da ne si go pomracuvaat umot,bidejki nie sme Makedonci i nikoas makedonecot ne e bil vo sluzba na Lilit.
Na zalost toa e Evropa braka i sestri nasi ,,edna golema Vavilonska kurva na cudovista,,a nasite roditeli kako slepi za stap Evropa pa dusa da bideme vo drustvo i nie so cudovista i krvopijci na ostanatite luge.

Ima lozi kolku sakas brate,lozi za naseto vino tradicionalno da go stvorime bidejki vo naseto makedonsko vino e vistinata.
:smir:Јас да ти кажам појма немам со што го имаат заведено ..велат женски немало па можно е покрај другото на тие тајни собири ритуали да имат заземено некој педерски облик на обожување на чудното демонско травеститско чудовиште со гради на жена и рогови наречено Бафомет. Вавилонската курва е толку вештачки содадена што мислам дека набргу ке се распадни зошто светот завзема нов облик а и кризава им е толку прозирна веке...масоните си ги повлекоа парите од банките и сеа му дадоја по тиква на обичниот народ. Па обичниот народ секогаш страда нели? зошто со него е најлесно да се манипулира особено со онај дел од него кој го нарекуваат проста маса...

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Како можат женски да немаат кога тие им се главните за ритуалите кога ја повикуваат црната Атена или Лилит или Бафомет како што ти ја нарекуваш.
Парите ги повлекоа бидејки се мобилизираа да бараат друга планета во насиот сончев систем за да се спасат,бидејки знаат што ги очекува ја имаат книгата на мудроста,која ја злоупотребија неколку милениуми.
Се ближи слободата од црната Атена бидејки е воскресната Големата Мајка Ника,мајка на сите синови лавови изберени од Давидовиот корен.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
:smir:Јас да ти кажам појма немам со што го имаат заведено ..велат женски немало па можно е покрај другото на тие тајни собири ритуали да имат заземено некој педерски облик на обожување на чудното демонско травеститско чудовиште со гради на жена и рогови наречено Бафомет. Вавилонската курва е толку вештачки содадена што мислам дека набргу ке се распадни зошто светот завзема нов облик а и кризава им е толку прозирна веке...масоните си ги повлекоа парите од банките и сеа му дадоја по тиква на обичниот народ. Па обичниот народ секогаш страда нели? зошто со него е најлесно да се манипулира особено со онај дел од него кој го нарекуваат проста маса...
:pos2::tapp::pos2:Sto se ne drzi ov aa crna namacena leleleeeee:tapp:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Како можат женски да немаат кога тие им се главните за ритуалите кога ја повикуваат црната Атена или Лилит или Бафомет како што ти ја нарекуваш.
Парите ги повлекоа бидејки се мобилизираа да бараат друга планета во насиот сончев систем за да се спасат,бидејки знаат што ги очекува ја имаат книгата на мудроста,која ја злоупотребија неколку милениуми.
Се ближи слободата од црната Атена бидејки е воскресната Големата Мајка Ника,мајка на сите синови лавови изберени од Давидовиот корен.
Go majstore goooooo daj gas do daska pa ovakvi gluposti odamna nemam procitano na edno mesto no priznavam deka mozes da napises roman za naucna fantastika garant.:tapp:

e dr\i dr\i no za kratko
Moze li da mi dades odgovor na ovaa navidum prosto prasanje.Da pretpostavime deka ti si lozar so iskustvo i poznavanje za odgleduvanjeto na lozjeto i pravenje na dobri vina.Znaci gi znaes procedurite receptite i sl.Jas sum laik za taa rabota nemam poznavanje ama bas nikakvo.Dali jas mozam na tebe da ti kazuvam kako se odgleduva lozje ,pravi dobro vino i sl a pritoa i da neznam da razlikuvam vinska loza od kivi a ti koj se zanimavas so godini so ovaa rabota (samo poradi faktot sto jas se vodam od parolata 100pati izgovorena laga postanuva vistina )ke mi kazes da taka e bez pritoa da mi pobaras argumenti i izdrzani fakti?

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
National - откако ќе им пишеш, ќе зависи единствено и само од нив. Тоа е нивна јурисдикција и не можам да зборувам за нив. Во моментов ложи има само во Скопје.
Горан и Љубов - има нешто што секогаш го повторувам тука на форумиве - ајде да зборуваме со факти! Не со претпоставки, не со теории - со факти! Бидејќи немате такви - ќе продолжите со глупостите на Дејвид Ајк.
Само, да не забораваме за каков човек станува збор - човек кој верува дека е реинкарнација на Исус на земјата и дека е Син Божји. Човек кој верува дека планетава е водена од гуштери. Човек кој верува дека истите тие гуштери се вонземјани. Човек кој верува дека секој политичар на светов е таков еден гуштер, кој преку ден има човечки лик, а навечер се претвора во гуштер.

Ако навистина верувате во овие работи - тогаш, не можам да ви помогнам јас... побарајте некое медицинско лице... сериозно...
А ако во овие работи не верувате - тогаш како може да му веруваме на Ајк за било што друго... мислам - јасно е за каков човек станува збор...

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Abre Zidarski,Zidarski NEKOJ MNOGU UBAVO TE IZZIDAL.
oSLOBODI SE.a zamedicinsko lice vremeto ke pokaze ns koj mu trebalo,Te molime Te prokolnuvame seti se na ovie nasi razgovori.
,,TE OPSEDNALA A TI SI SLEP NE MOZES DA JA VIDIS,,
Vo Skopje masonska loza,pa zosto taa gej - loza ako e tolku mokna ne go donese za pretsedatel na drzavava nivniot clen Kerim.
Sto sve ne praviji kaligulite,azderite.
dokaz na bitkata na dobroto protiv zloto,a ti zidaj se i ponatamu jas te pocituvam toa si e tvoj izbor,a zo dokazi i argumenti,kolku ,,samobistva,,
pa imase edna zena vo edno selo sinot si go pecese vo furna,kolku deca isceznaa od domot vo Bitola so izreka deka nekoj od strana gi prisvoil..........................Ako si i ti roden kako niv i moras da pies krv za da ne si cudoviste nema ti pomos,dokolku ne si steta ako ne ti pomogne me .

Еве наши ставови за сите масони и масончиња

сИТЕ ВИЕ ШТО САКАТА ДА ЖИВЕЕТЕ ВО ТАКА НАРЕЧЕНАТА ,,ЦИВИЛИЗАЦИЈА,,ПРОДОЛЖЕТЕ ДА РОБУВАТЕ НА СОПСТВЕНИТЕ СТРАСТИ И ПОКЛОНУВАЈТЕ СЕ НА ВЕШТАЧКИ СОЗДАДЕНИТЕ ВЕЛИЧИНИ.

,,ТАА ВАША СЛАБОСТ Е ОСНОВА ЗА КОНТРОЛА НА СВЕТОТ,,

СЕ ДОДЕКА ЖИВЕЕМЕ ВО ДОМОВИ КОЈ НИ Е УДОБЕН,ИЗГРАДЕН СО НЕПРИРОДНИ МАТЕРЈАЛИ И ПОВОЖНО ОД СЕ Е РЕТКО НАШ.НАЈЧЕСТО НИ Е СОПСТВЕНИК НЕКОЈА БАНКА,И ПОВАЖНО ОД СЕ Е

,,НИ ЈА КУПУВААТ ЉУБОВТА,,

САМО ЕДЕН КИКС Е ДОВОЛЕН ЗА ДА ЈА ИЗГУБИМЕ ВЕШТАЧКАТА ХРАНА И ЛУКСУЗНИОТ КИЧЕСТИ ДОМ СО ОГРОМНА И НЕФУНКЦИОНАЛНА КУЈНА ВО КОЈА НАЈЧЕСТО СЕ КОРИСТИ САМО ФРИЖИДЕРОТ И МИКРО ПЕЧКАТА,КАКО И СПАЛНАТА КОЈА НАЈЧЕСТО СЛУЖИ КАКО ИЗОЛИРАН ПРОСТОР.

Е СЕГА ,,ЗИДАРИ,,НА НАС ПОКРИВОТ НАД ГЛАВАТА НЕ НИ Е ЛУКСУЗЕН,ИЗГРАДЕН ОД ПРИРОДНИ МАТЕРЈАЛИ И НАЈБИТНО ОД СЕ СИ Е НАС.нИКОГАШ НЕМА ДА ГО ИЗГУБИМЕ,ПОСТОЈАНО ГО ДОИЗГРАДУВАМЕ,ДОСОВРШУВАМЕ.СО ТОА ЈА ГРАДИМЕ И ЉУБОВТА.САКАНИТЕ НАШИ СЕ ДЕЛ ОД ТОЈ СТРМЕЖ.ЕТЕ НАШИ ПРИЈАТЕЛИ ЗИДАРИ ЗОШТО НИЕ СО ОВА НЕМАМЕ ПРОБЛЕМИ,НЕМАМЕ ФАТАМОРГАНАТА НА СЈАЈОТ,ЗА НАС НЕ ПОСТОЈАТ,ЧЕКОРИМЕ СО СИГУРНИ СТАПКИ ВО РЕАЛНИОТ СВЕТ ОПРЕМЕН СО КРИЛАТА НА ДУХОВНАТА НАДГРАДБА,ИСПОЛНЕТ СО СРЕЌА И ЉУБОВ.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
A da te zaprasam nesto oti gledam deka ne mi odgovoras na prasanjata no sepak jas pak ke te zaprasam.Kazi mi koga si pomognal nekomu materijalno bez pritoa da baras kontrausluga bez da go poznavas istiot i da ti e blizok??

Член од
4 април 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Mislev naprocedura kako za site lozi vo svet. Neli, prakas pismo, pa oni go razgleduvaat..., pa posle te vikaat na razgovor....doagaat doma...., davaat preporaka, pa glasaat...Taka pisuva na nekolku sajtovi

- neli e toa i mal rizik da javnosta doznae eden ili dvajca masoni dokolku ,,kandidatot,, se otkaze, no gi doznae del od iminjata

- Dali ima najava za otvaranje loza vo Istocna Makedonija

Kajgana Shop

На врв Bottom