Масони

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Pogledaj samo kakov napredok ima na poleto na naukata,kompjuterite,tehnikata ,tehnologijata vo poslednite 100god pa potoa iznesuvaj realni konstatacii
Pa najgolemiot napredok vo oblasta na naukata e postignat pred mracniot period, koga pocnala crkvata da gi osuduva naucnicite. Napredokot vo poslednite 100 god e minimalen. Toa e fakt koj go potvrduvaat mnogu naucnici, ne e nesto sto izmisluvam =)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Pa najgolemiot napredok vo oblasta na naukata e postignat pred mracniot period, koga pocnala crkvata da gi osuduva naucnicite. Napredokot vo poslednite 100 god e minimalen. Toa e fakt koj go potvrduvaat mnogu naucnici, ne e nesto sto izmisluvam =)
Aha sakas da kazes deka porano umirale pomalku lugeto od nekoi zarazni bolesti za koi sega ima vakcina,operaciite sto sega gi vrsat kako presaduvanjeto na organi,operacii na srceto i da ne nabrojuvam sto se pravat sega se nisto vo sporedba koga porano i od nekoja infekcija se umiralo.Komunikacijata preku internetot so slika i govor koja gi spojuva bliskite luge oddaleceni so KM za tebe ne e nisto i da ne nabrojuvam.Dajte be luge da bideme realni barem za mig a ne da se vodime od onaa nasata da mi umre kravata za da na komsijata mu umrat 2te.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Aha sakas da kazes deka porano umirale pomalku lugeto od nekoi zarazni bolesti za koi sega ima vakcina,operaciite sto sega gi vrsat kako presaduvanjeto na organi,operacii na srceto i da ne nabrojuvam sto se pravat sega se nisto vo sporedba koga porano i od nekoja infekcija se umiralo.Komunikacijata preku internetot so slika i govor koja gi spojuva bliskite luge oddaleceni so KM za tebe ne e nisto i da ne nabrojuvam.Dajte be luge da bideme realni barem za mig a ne da se vodime od onaa nasata da mi umre kravata za da na komsijata mu umrat 2te.
Zboram za naukata, ne za tehnologii i pronajdoci.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Zarem tie raboti ne odat raka pod raka,izvini no sekade okolu nas ima tolku mnogu novi nesta se blagodarenie na razvojot na naukata i tehnikata(koja samo gi konkretizira i materijalizira naucnite otkritija)
Tehnologii se samo prakticna primena na naukata. Vo matematikata na primer nema recisi nikakov napredok. Piramidite se izgradeni pred Isus, vidi koja bila tehnologijata togas, a koja e sega, posle tolku godini. Napredokot ne e tolku golem kolku sto izgleda, a za toa e vinovna crkvata. Sepak, da ne se odalecuvame od temata.

Eve edno prasanje. Koga se zboruva za Iluminatite, dali se misli na masonite, ili pak tie se posebna grupa? Imam citano nesto od Davic Icke, i toj ja spomnuva bas taa grupa. E sega spored mene, iluminatite se nekakva granka na masonite, koja deluva nezavisno i nastanale poradi razlicni interesi i idei. Da ne baram nazad po forumot, ima dosta za citanje, moze li nekoj da mi ja objasni vrskata.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
Eve edno prasanje. Koga se zboruva za Iluminatite, dali se misli na masonite, ili pak tie se posebna grupa? Imam citano nesto od Davic Icke, i toj ja spomnuva bas taa grupa. E sega spored mene, iluminatite se nekakva granka na masonite, koja deluva nezavisno i nastanale poradi razlicni interesi i idei. Da ne baram nazad po forumot, ima dosta za citanje, moze li nekoj da mi ja objasni vrskata.[/quote]

VE MOLAM procitajte pozadi po forumot...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
vidi sega daj VE MOLAM procitajte pozadi po forumot ke gi najdete site mozni odgovori na koi sakate da postavite prasanje.....ja nemam pisano na forumov odamna oti ostanav bez prasanja(zasega).......a ako najdete neodgovoreno prasanje pisete(mnogu sakam da go slusnam prasanjeto i odgovorot na toa prasanje)........oti jas pred da se uklucucam na forumov prvo citav 3-4 dena za da mozam da stapam vo kontakt,ustvari da znam za sto se pravi muabet i do kade e stasan muabetot........stvarno e mnogu za citanje,ama za razlika od toa ima mnogu interesni postovi,za onoj koj go interesira.......pozz:helou:

p.s. prasanja nemam,i se izvinuvam za vakviot post
Ok, fala. Da znam da ne prasuvam veke zasto iskreno, me mrzi da citam 50 strani, od koi 40 se ispisani so gluposti...... pozz:helou:

p.s. prasanja nemam, i se izvinuvam za vakviot post.

F

FallenHypaspist

Гостин
Eve edno prasanje. Koga se zboruva za Iluminatite, dali se misli na masonite, ili pak tie se posebna grupa? Imam citano nesto od Davic Icke, i toj ja spomnuva bas taa grupa. E sega spored mene, iluminatite se nekakva granka na masonite, koja deluva nezavisno i nastanale poradi razlicni interesi i idei. Da ne baram nazad po forumot, ima dosta za citanje, moze li nekoj da mi ja objasni vrskata.

VE MOLAM procitajte pozadi po forumot...[/QUOTE]

Баш ќе видам шо е пишувано...

Иначе во последно време ја проучувам сумерската култура .......и погоди што, над една капија симболот на Илуманатите,а исто така мислам дека ги имам видено истите змии на некој египетски саркофаг заедно со пентаграмот...така неш беше не ми оди сликата в глава....
The deeper you go the more you know:D

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
VE MOLAM procitajte pozadi po forumot...
Баш ќе видам шо е пишувано...

Иначе во последно време ја проучувам сумерската култура .......и погоди што, над една капија симболот на Илуманатите,а исто така мислам дека ги имам видено истите змии на некој египетски саркофаг заедно со пентаграмот...така неш беше не ми оди сликата в глава....
The deeper you go the more you know:D[/quote]

a koj e znakot na iluminatite......ako sakas da mi kazes......mislis na dijamantot ili??????

A

ateist

Гостин
Ја ги прочитав постоите и решив и ја да прам тајанствено здружение. Пошо тие се зидари (масони) ја моине ќе ги викам плочкари или армирачи ил паркетари ил нешо слично исто од областа на граѓевина. Сите шо сте заинтересирани да влезете во групата па да го завладејме светот ќе треба да пратите кратка биографија, две слики и по 50 евра за чланарина. Услов е познавање на работа со компјутери, познавање на англиски јазик возачка дозвола Б категорија и да не сте осудувани и да не се води кривична постапка против вас.
Let 3..........добро бе..........плочкари ѕидари ..а со познавање компјутери....

ти граѓевинци бараш или астрофизичари...........:mist:.......

смешно или не ама стварно што сум читал огласи .........
чувари , чистачки да знаеле компјутери , англиски , возачка дозвола и плус како позитивно би се зело ако посетувале некакви курсеви ( некажале за што :pos:)

а може они баш така и ги врбуваат ѕидарите ..се си бива.........

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
zidarski ili somoteitbe-kazete nekoja informacija za masonite so ja nemame prasano na forumov..........

zidarski-eve ja citav angeli i demoni na pocetokot od knigata ima dadeno mapa od rim i potoa vo knigata gi opisuva site znaci na iluminatite---mozno e i na masonite.........sakas da kazes deka mapata sto ja ima nacrtano vo knigata deka ne e tocna.................ili podatocite sto gi ima pisano vo knigata ne se tocni,za znacenjeto na fontanite,crkvite,zamocite itn itn......:salut:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
zidarski ili somoteitbe-kazete nekoja informacija za masonite so ja nemame prasano na forumov..........

zidarski-eve ja citav angeli i demoni na pocetokot od knigata ima dadeno mapa od rim i potoa vo knigata gi opisuva site znaci na iluminatite---mozno e i na masonite.........sakas da kazes deka mapata sto ja ima nacrtano vo knigata deka ne e tocna.................ili podatocite sto gi ima pisano vo knigata ne se tocni,za znacenjeto na fontanite,crkvite,zamocite itn itn......:salut:
Cudo ti si brate hiper aktiven na forumot i navistina e tesko covek da sledi so si prasal a so ne si stignal da prasas no eve ke ti kazam edna mnogu sveza informacija sto ja dobiv od moite braka vo USA.Tie se istotaka hiper aktivni po povod situacijata so krizata kaj niv.Sobiraat sredstva (koj kolku moze da donira tolku znaci nema limiti)a onie koi imaat firmi doniraat odredeni artikli kako hrana,higienski sredstva,obleka i sl i istite gi davaat na pogodenite semejstva od krizata pri sto ne e bitno dali se ili ne se masoni.Organiziraat i javni raboti(perenje koli,kosenje trevnici i sl) i nasobranite prilozi preku crkvenite odbori gi doniraat na najzagrozenite semejstva.Isto taka imaat i napraveno fondovi za studii na clenovite na semejstvata od lozite(znaci tuka se raboti za masonski clenovi)koi ne se vo moznost da gi pratat svoite deca da studiraat a istite imaat potencijal za toa.Znaci na nekoj nacin go vrakaat ona sto e najbitnoto za sekoj covek a toa e VERBATA deka sepak ima nekoj koj ke im pruzi raka za pomos,ne se sami ostaveni na sebe.Eve i zvanicno ke iznesam deka od pecat mnogu brgu ke izleze kniga so stihozbirki na mojata kerka(osnovno uciliste) i bi sakal site sredstva sto ke se soberat od istata da gi namenam na nekoe detence na koe mu se potrebni za nekoja operacija ili sl.Ne stanuva zbor za ogromni pari oti ke ima samo 500 broevi no se nadevam deka barem 50 000den ke mozeme da donirame nekomu.Znam deka e kapka vo moreto no sepak neka bine troska nadez nekomu.

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Е ако де, убао им е на луѓето... може и ние некој ден ќе станеме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom