Дали би ја промениле верата за милион евра?

да ми дадат , ок е ке ја променам , но тоа ке биде само површно , во себе секогаш ке бидам христијанин ...

сеа сите викате така... па дури јас си викам така но кога ке ви ги дадат парите на рака..:wink: но не значи дека ке морате да ги почитувате тие правила на таа вера :) ... како прво вие оваа неја почитувате... одите секоја недела у црква ? јас ке бидам искрен и ќе кажам не..

Што врска има одењето во црква секоја недела? Демек ако некој редовно го прави тоа е поголем верник од мене?
Пример од мојот град ... тука има многу женишта што киснат во црква по цели денови, значи стари баби, но седат таму за да видат кој влегува, кој излегува и да имаат муабет за цел ден после тоа. Јас би ја променила верата за пари пред нив? Не верувам.

Никогаш не би ја променила верата, а уште помалку за пари.
Голем верник сум и верувам во Господ. Вербата е длабоко во мене и не ми треба да се докажувам колку голем верник сум, а за пари да сменам вера - никогаш, затоа што во тој случај би се предала пред се себеси и моите верувања и убедувања.
Верувам зашто сакам да верувам и плус има и некои други прчини и не се осеќам како тоа да ми било наметнато.
Дали сте ја прочитале Библијата?
Да. Се разбира.

Што врска има одењето во црква секоја недела? Демек ако некој редовно го прави тоа е поголем верник од мене?
Пример од мојот град ... тука има многу женишта што киснат во црква по цели денови, значи стари баби, но седат таму за да видат кој влегува, кој излегува и да имаат муабет за цел ден после тоа. Јас би ја променила верата за пари пред нив? Не верувам.

Со одењето во црква не те прави поголем верник, туку со тоа одење си повеќе посветен на својата вера..а тоа за бабите... јбг секаков народ има на овој свет...

Религијата не се мери со пари, јас мозам да речем дека ќе ја сменам а дали ќе верваш е сосема друга работа.

дај ми милион евра,ич не е проблем:vozbud:
и така не верувам:toe:

na koj nacin bi ja promenil verata za 1000000 evra

Ja javno kazuem deka sum student na teoloski fakultet!
E sega sto se odnesuva do menuvanjeto vera za milion evra vaka:
Gi zemam milionite gradam prvo eden prekrasen manastir cudo,i so ostanatite pari otvoram besplatna kunja za siromasi dodeka ne seknat parite koa ke seknat so da prajs si napravil mnogu dobrotina Belkim Gospod na ovaa prevara ke najde milost da zabelezi mala dobrina da mi zapise edno dobro delo!Pa razmislete sega

Toa shto go velish e blasfemija, Gospod ne prostuva lazhno pretstavuvanje ili dvoverstvo. Ako e taka daj site da si prodademe dushite i da se pravime deka sme neshto drugo zaradi navodna materijalna dobivka za narodno dobro.

Ne smeesh da imash takov robovki mentalitet!!! Ako sakash da pomognesh, togash razvivaj ekonomija za lugjeto da imaat rabota i prosperitet, namesto lepenki od tipot narodni kujni. Manastir i taka mozhesh da izgradish i bez toa.

Inaku imavme tema na forum istorija, vo koja shto objasniv kako i Osmanliite i Papata gi kudele Albancite za "navodno" menuvanje na verata t.e. za dvoverstvo:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=16081

Jas bi "smenil" vera (pod navodnici) samo ako zhivotot mi e vo opasnost, a duri ni togash! Toa mozhe da se sluchi samo pod pritisok od Muslimani i pod zakana da bidam zaklan ili machen, na mesta kako Irak, Iran, Jemen, Pakistan, Saudi i slichni, pretpostavuvam i vo "EU" za dogledno vreme. Togash da, bi "smenil", no vo prva prilika koga sum na sigurno "promenata" nazad kon Hristijanstvoto kje bide propratena so bezmilosna odmazda.

Edna moja poznata (Hristijanska misionerka) beshe fatena od Talibancite vo Avganistan, i odlezha dolg period vo zandana pod pritisok da bide zaklana, pa devojkata zamalku polude. Ja izvadi megjunarodna reakcija i mnogu golem potkup, pa smrdlivite Talibanci nekako se kandisaa da ja pushtat.

omg..

и колку пари да ми дадат не би ја сменил верата... верувам во бога. и заувек ке бидам христијанин .... поздраФ

Роден сум како Христијанин и сакам и да умрам како Христијанин од Православната црква.

Би сменил зашто да не? 1.000.000 Евра бе хеј :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom