Црвено
Am I pissin' u off-fa-fa?
- Член од
- 12 септември 2007
- Мислења
- 1.227
- Поени од реакции
- 81
Баш живеам со скопјанец у Тетово, ти се верува? Како е ова можно?2) само у Скопје има скопјани...
Баш живеам со скопјанец у Тетово, ти се верува? Како е ова можно?2) само у Скопје има скопјани...
ПОСБЕНО Ради тоа треба да се смени главниов град... Никој во Македонија не сака некој дане вика Скопја или Скопјани и слично... Доколку се менува компетентен за Скопје е само Битола за главен град другиве не се толку развиени...Треба да биде (и да остане) ГЛАВЕН и то ради 1) грчкине браќа не признаа како Скопја (и пази, НЕ Охрид, НЕ Битола, туку Скопје); 2) само у Скопје има скопјани...
А, си го дотеруваме ние Скопје...во зима пред новогодишните празници. Уште кога ќе падне снег да ги покрие прљавштините...петkaп.с.
ТРЕБА СКОПЈЕ ДА СЕ ДОТЕРА!!! ВАКА МНОГУ НЕ СРАМИ.
Е во Гевгелија работите се обратно пропорцјонални.А, си го дотеруваме ние Скопје...во зима пред новогодишните празници. Уште кога ќе падне снег да ги покрие прљавштините...петka
Гевгелија за главен град, оу јеах jea: у ствари комбинација Скопје зиме, Гевгелија лете-постојано главниот град ќе ни е чист, башка со грците ќе сме ептен близу :pos2:Е во Гевгелија работите се обратно пропорцјонални.
Летото од тревата и од лисјата не се гледа ѓубрето а зиме сите пластични ќесиња на дрвјата се пременуваат во „новогодишен декор“.
ЛоЛ
абе сега треба да е ама ко се поставувал главен град не требало да е тој за то бидете захвални и крстетесе во комунистите :wink:ako ne trebalo da bide glaven grad..nemalo da e:wink:
Си измешила поими. :smir:Јас мислам дека главен град на МК треба да е Пехчево и нема тука дилема ..абе не е важен главниот град толку колку што им е важна на лугето толку споменуваната децентрализација....ама од неа ништо колку и од пвеводбата:pos2:
Не бе ти имаш измешано па цела власт е во скопје од неа зависат другите градови што како каде ке се гради пр за охрид од инфраструктура плажа театар култура за секоја ебена работа треба да чекаат дозвола од скопје . Пр театаров кај нас е под надлежност на министерство за култура и зато е пропаднат и да најдат охридскиве актери спонзори и средства се немокни бидејки театарот просто не е под нивно раководство.. ова е еден секојдневен пример но се разбира во сферата на бизнисот и профитот охридските и скопските бизнисменчиња ке си најдат заеднички начин како повторно да направат монопол единствено што го жалам е сиромашниот народ кој последно време некако ми е и те како отупен.Си измешила поими. :smir:
За најголем - ЕЗошто да не е Скопје?
-Најголем е
-Најубав
-Најмодернистички
Едноставно град со кој може да се представи Македонија во странство.
Охрид ми е мене лично поубав, ама не сметам дека треба да е главен, некако повеќе ми е туристички :smir:
Охрид или било кој друг град, само ќе се натрупа и упропасти. Било кој од оние чисти и средени градови споменати погоре ќе се загадат, ќе се досели народ од цела Македонија, ќе се направи гужва...ќе се упропасти. Вака како што стои, Скопје е доста прљаво, пренатрупано, сообраќајот му е изгужван како кошула после перење...но со оглед на бројот на жители и дневни минувачи кои може да стигнат до 1/3 од Македонија а и повеќе...ќе истраемеОхрид ми е мене лично поубав, ама не сметам дека треба да е главен, некако повеќе ми е туристички :smir: