SWEDEN
38ca ama nikoj ne verue
- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.531
- Поени од реакции
- 34
Јас може ли како неутрална странка да се убацам во муабетов. Ево јас се пијанчам по кафани, тресам глава на метал и викам јо мадрфакр на рап. Шведо друже слушам секаков тип на музика и турбофолкот гарантирано тврдам дека нема никаква уметничка вредност во него.ТФ те мава на емотивна база и неверојатан моќ на зближувае на луѓе, ослободување на негативна енергија и емоции како што ретко која друга музика може ама не е уметност не забегавај. Е сега не викам дека нема метал што вика ќе те ебам, ќе ти ја исцицам крвта ќе те убивам па мртов ќе те ебам или дека рапот во најголем број од случаеви (затоа и поретко го слушам) не вика јас сум макро ти си курва јас ќе те ебам кучко ќе го шитнам крекот и со парите ќе купам 9 милиметарки и ќе им ја ебам мајката на оние од Западна Обала. Ама во овие типови на музика се наоѓа уметност. Во ниеден турбофолкер не сум сретнал уметност.
Za mene e umetnost koga nesto ke mi ja dopre dushata ...nekoi krekavci ne mi ja dopiraat call me seljak ama toa e umetnost dopir do dushata