Па и јас се мислам тоа, дајте некој предлог, мислам или Анхоч, Нико или Риверсофт е сега незнам.Изгледа ова само оваа година ќе се спроведува. Вакви заебанции не би сакале и догодина. Башка дај кажете од кај ќе купите со ќе купите итн....
Тоа не е ново, уште на почетокот кажаа дека така ќе биде.Ново правило од владата: Ваучерот мора да се искористи за купување компјутер со монитор, или лаптоп. Значи не е веќе само за конфигурација туку целосен систем што значи ќе мора да се доплаќа во секој случај.
И јас денеска земав ваучер, гужва, турканици на Технички, ни на журка немало толку гужва, раце, нозе све остаив меѓу некои од присутните... дур чекавме за бројче...Зедов денеска ваучер... Гужва турканици у п.м. Инаку на Технички -Битола имаше 293 ваучери пратено од министерство, околу 30-тина помалку од порачаното. Сепак имаше луѓе кој не дојдоа по ваучери иако ги следуваше (незнам зошто). Речиси за сите што дојдоа имаше, а ваучерите беа најавени дека ке се делат 3 дена, но гарант сите се зедоа денеска.
Зедов денеска ваучер... Гужва турканици у п.м. Инаку на Технички -Битола имаше 293 ваучери пратено од министерство, околу 30-тина помалку од порачаното. Сепак имаше луѓе кој не дојдоа по ваучери иако ги следуваше (незнам зошто). Речиси за сите што дојдоа имаше, а ваучерите беа најавени дека ке се делат 3 дена, но гарант сите се зедоа денеска.
кај нас условот беше само да имаш заверено 7 семестар, а ако немаш ништо од бизнисотДали знајте дали и на луѓе со под 96 кредити дали им даваа (јас имам 90 кредити, за еден испит немам петти семестар).
Изглеа владава чекаше сите студенти да земат ваучери, и тек после да излезе со новоста „Приморани сте да купите и монитор“, демек ве заебавме.Тоа е тоа што може кај нас да се случи,за да не ја тупам овде еве го линкот од новоста што ја прочитав сега.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2A3024E926BAD14EAC2226ADF0685905
По барање на студентите, Законот ќе биде толкуван полиберално односно под компјутер може да се подразбира и куќиште и монитор.