Каков крвен притисок имате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
105/110 со 65/70 идеално! Само така нека продолжи зошто сите у фамилија ми се со висок притисок, а викаат тоа наследно било

Висок-160/100, особено кога имам некои посериозни проблеми и нервози. Истовремено високиот крвен притисок ми е проследен со јака главоболка-проблемите си ги прават своето.

Мене не ми е јасно, од трети пат кога ми мерат притисок тогаш се знае колку ми е, одвај ми мерат, немам притисок:pos2: обични ми е низок, проследено со главоболки и заматувања на поглед.

Да чукнам у дрво, 120 со 80 (+-10), што е во граници на нормалното.

Низок, :kafe: и бркај работа :), иначе сум поспана, почиња да боли глава, преголема доза на омалаксаност......

Долго време имав висок притисок (140 со 90). Најмногу се должеше тоа што мајка ми (тежок пушач - нема осет за вкус) ставаше многу сол во јадењата + бев во суфицит на килограми. Денес ми е нормален 120 со 80 и ретко ме заболела глава (последен пат пред 4 месеци - си гобрав тогаш)

Nizok i toa mnogu ne znam tocno kolku oti e sekogas razlicen ama u sustina nizok .Mnogu cesto imam glavobolka i ne mi pomagat ni lekarstva ,ni tecnosti tuku samo odmor vo ladna ,tivka i temna soba.Zimno vreme nekako e pokontrolirano no na leto toa e uzas barajki ladovinka pod klima dobivam uste pogolema glavobolka...Kazuvajte lek ako znaete nekakov:nesvest:

Aпла низок, не знам ни самата зошто.

Секогаш висок. ретко 120/80; 110/70. Секогаш 130 па нагоре. Се има качено до 180 а не ми е ништо. :toe: Еднаш ми направија проблем за печат докториве за фудбал ама со прегледи се се реши и притисокот си е па висок. Можеби и од темпото на живот е таков... немам поима....

Немам поима каков имам.Ме потсетивте,треба да си измерам.Како и да е,порано мислев дека воопшто немам никаков...:pos2:

Копиљ сум јас нормален иам...неам проблеми па ќе видиме у иднина! Усвари ај ќе се измерам еден ден и ќе пишам :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom