A
Auditore
Гостин
Хах како можеш езеро со море да споредуваш?1200 денари од вечер си платил и едно пиво те коштало 140 денари. Па не гледам голема разлика во цената, дип Охрид и поефтино е
Хах како можеш езеро со море да споредуваш?1200 денари од вечер си платил и едно пиво те коштало 140 денари. Па не гледам голема разлика во цената, дип Охрид и поефтино е
Ти прв направи споредба не јас.Хах како можеш езеро со море да споредуваш?
Некој се чуди во Охрид кога ке земе леб од Жито Леб и кога на каса ке му побараат 30 денари. Ама ние 30 денари плаќаме за леб секој еден ден од годнината.Цените во Охрид се повисоки ама има алтернативи,
Скопски цени имаш во речиси секој дисконт СП Маркет,ТИнекс,Тедико итн......
И вие да сте угостител ќе си кренете цена шо е нормално трка по профит...........
Другарче не знам шо ја тупиш. Кој сакат море, оди на море, кој сака езеро, оди на езеро. Некој го сакат и едното и другото па си ошле на море и после идет во Охрид.Хах како можеш езеро со море да споредуваш?
Ако убаво тоа,не ми кажувале лично сум бил и сум незадоволен,а ти кажав за цените колку да ти направам споредба на море со езеро и да фала богу затоа отидов на море зошто ми чини.Другарче не знам шо ја тупиш. Кој сакат море, оди на море, кој сака езеро, оди на езеро. Некој го сакат и едното и другото па си ошле на море и после идет во Охрид.
Ако некому не му чинит негде нека не одит. Јас сум од Охрид и излегвам во 3-4 дискотеки и на 2-3 плажи, некој ми чинат некој не. Таму кај што не ми чини не одам.
Ти си дошол (или ти раскажвеле) дека е скапо и ја тупиш стварно на темава.
Убо си поминал Грција ( си им ги дал парите таму) и што мора ние да знаеме за тоа? Ако веќе имаш потреба да кажиш дај пушти и некоја фискална од таму кај што си јадел во ресторан или брза храна... знајш колку не интересира тоа?
Tи имаш финансиски средства, си избрал море. Океј.Ако убаво тоа,не ми кажувале лично сум бил и сум незадоволен,а ти кажав за цените колку да ти направам споредба на море со езеро и да фала богу затоа отидов на море зошто ми чини.
Секој со свој избор а ја избирам море пред Охрид.
Си платил 20 евра дневно за апартман, во хотел Климетица е 900 денари т.е 15 евра сместување (значи за 9 дена заштедуваш 45 евра т.е 2700 денари т.е по 3 пива за секој од 9-те дена поминати на одмор), а приватни апартмани (не само кревети) се 500-600 ден. За 7-8 евра во Охрид, ќе испиеш 4-6 пива или пак во ресторан ќе јадеш шарска и ќе испиеш едно шише вино, кажи во Грција во ресторан колку чини јадењето и пиењетоПа да гледам затоа што е ефтино само деца преку учителки и професорки идат у Охрид.
Тоа е тоа.
Инаку коа спомна Грција,платив апартман 180 евра 9 ноќи а во дискотека 7 евра 3 пива во Паралија.
поздрав
Во Климетица апартманот е 110е. дневно.Си платил 20 евра дневно за апартман, во хотел Климетица е 900 денари т.е 15 евра сместување (значи за 9 дена заштедуваш 45 евра т.е 2700 денари т.е по 3 пива за секој од 9-те дена поминати на одмор), а приватни апартмани (не само кревети) се 500-600 ден. За 7-8 евра во Охрид, ќе испиеш 4-6 пива или пак во ресторан ќе јадеш шарска и ќе испиеш едно шише вино, кажи во Грција во ресторан колку чини јадењето и пиењето
А море и езеро не се споредуваат, некои сакаат слатка вода некои солена, зависи од човекот...
Имаш таму промоција во вила Климетица 900 ден, ама моја грешка, не е хотелот туку вилата сега што ја откупија, едно 200 метри пред хотелот. А и ти пак се закачи за апартманите , двокреветните соби се поевтини, а и сигурно другарчето погоре не било за 20 евра во ексклузивни хотелски апартмани во Грција...Во Климетица апартманот е 110е. дневно.
http://www.hotelklimetica.com.mk/rooms.php?see=app
А ова ми е ептен интересно. Значи, нормално е да поскапат цените бидејќи е турстичко место, ама гостите не е нормално да се однесуваат како да се во туристичко место.Па туристички град е многу логично да се поскапи во однос на валандаво или кавадарци. Не знам како би требало да гледам поинаку на таа работа.
Сум се закачил за апартмани, бидејќи споредуваме цени на апартмани. Не можеш да споредуваш баби и жаби. Не може апартман на едно место да споредуваш со двокреветна соба на друго.Имаш таму промоција во вила Климетица 900 ден, ама моја грешка, не е хотелот туку вилата сега што ја откупија, едно 200 метри пред хотелот. А и ти пак се закачи за апартманите , двокреветните соби се поевтини, а и сигурно другарчето погоре не било за 20 евра во ексклузивни хотелски апартмани во Грција...
Кога ке ми објасниш што подразбираш под однесување во туристичко место ке можам да одговорам. Се додека имаат култура покажувам респект а оние кои ја имаат се однесуваат така и во Италија, Грција или Охрид ама да се разбериме ние сме балканци...што упатува на посебна категорија на луге што значи какви гости -таков туризам .Хехе, секоја година истиот муабет. Like.
А ова ми е ептен интересно. Значи, нормално е да поскапат цените бидејќи е турстичко место, ама гостите не е нормално да се однесуваат како да се во туристичко место.
Не барав да ми одговориш. Ама ќе се надоврзам.Кога ке ми објасниш што подразбираш под однесување во туристичко место ке можам да одговорам. Се додека имаат култура покажувам респект а оние кои ја имаат се однесуваат така и во Италија, Грција или Охрид ама да се разбериме ние сме балканци...што упатува на посебна категорија на луге што значи какви гости -таков туризам .