Охрид

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Цените во Охрид се повисоки ама има алтернативи,

Скопски цени имаш во речиси секој дисконт СП Маркет,ТИнекс,Тедико итн......

И вие да сте угостител ќе си кренете цена шо е нормално трка по профит...........

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Хах како можеш езеро со море да споредуваш?
Ти прв направи споредба не јас.

--- надополнето ---

Цените во Охрид се повисоки ама има алтернативи,

Скопски цени имаш во речиси секој дисконт СП Маркет,ТИнекс,Тедико итн......

И вие да сте угостител ќе си кренете цена шо е нормално трка по профит...........
Некој се чуди во Охрид кога ке земе леб од Жито Леб и кога на каса ке му побараат 30 денари. Ама ние 30 денари плаќаме за леб секој еден ден од годнината.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Хах како можеш езеро со море да споредуваш?
Другарче не знам шо ја тупиш. Кој сакат море, оди на море, кој сака езеро, оди на езеро. Некој го сакат и едното и другото па си ошле на море и после идет во Охрид.
Ако некому не му чинит негде нека не одит. Јас сум од Охрид и излегвам во 3-4 дискотеки и на 2-3 плажи, некој ми чинат некој не. Таму кај што не ми чини не одам.
Ти си дошол (или ти раскажвеле) дека е скапо и ја тупиш стварно на темава.
Убо си поминал Грција ( си им ги дал парите таму) и што мора ние да знаеме за тоа? Ако веќе имаш потреба да кажиш дај пушти и некоја фискална од таму кај што си јадел во ресторан или брза храна... знајш колку не интересира тоа?

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Вчера на Рибља Чорба падна добра туча негде 10 вс 10.Иначе многу неубо организирано на 50 метра растојание најдобрите екс ју групи Рибља чорба и Бело дугме во исти термин.Која од која подобра. И се мешаа музиките и гласовите.

A

Auditore

Гостин
Другарче не знам шо ја тупиш. Кој сакат море, оди на море, кој сака езеро, оди на езеро. Некој го сакат и едното и другото па си ошле на море и после идет во Охрид.
Ако некому не му чинит негде нека не одит. Јас сум од Охрид и излегвам во 3-4 дискотеки и на 2-3 плажи, некој ми чинат некој не. Таму кај што не ми чини не одам.
Ти си дошол (или ти раскажвеле) дека е скапо и ја тупиш стварно на темава.
Убо си поминал Грција ( си им ги дал парите таму) и што мора ние да знаеме за тоа? Ако веќе имаш потреба да кажиш дај пушти и некоја фискална од таму кај што си јадел во ресторан или брза храна... знајш колку не интересира тоа?
Ако убаво тоа,не ми кажувале лично сум бил и сум незадоволен,а ти кажав за цените колку да ти направам споредба на море со езеро и да фала богу затоа отидов на море зошто ми чини.
Секој со свој избор а ја избирам море пред Охрид.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Шо е скапо ,скапо е. Шо мрчите и шо пак вгодина ке дојте ,ке дојте...

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ако убаво тоа,не ми кажувале лично сум бил и сум незадоволен,а ти кажав за цените колку да ти направам споредба на море со езеро и да фала богу затоа отидов на море зошто ми чини.
Секој со свој избор а ја избирам море пред Охрид.
Tи имаш финансиски средства, си избрал море. Океј.
Мене ме нервирет препичвења, во стил на: "Кој Ухрид ја у Грчка сто пути боље ќе си поминам", а всушност паричникот им дозволвит 2 дена во соба во Охрид од непријатни угостители. То е.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Па да гледам затоа што е ефтино само деца преку учителки и професорки идат у Охрид.
Тоа е тоа.
Инаку коа спомна Грција,платив апартман 180 евра 9 ноќи а во дискотека 7 евра 3 пива во Паралија.
поздрав
Си платил 20 евра дневно за апартман, во хотел Климетица е 900 денари т.е 15 евра сместување (значи за 9 дена заштедуваш 45 евра т.е 2700 денари т.е по 3 пива за секој од 9-те дена поминати на одмор), а приватни апартмани (не само кревети) се 500-600 ден. За 7-8 евра во Охрид, ќе испиеш 4-6 пива или пак во ресторан ќе јадеш шарска и ќе испиеш едно шише вино, кажи во Грција во ресторан колку чини јадењето и пиењето :toe:
А море и езеро не се споредуваат, некои сакаат слатка вода некои солена, зависи од човекот...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.158
Поени од реакции
83.940
Си платил 20 евра дневно за апартман, во хотел Климетица е 900 денари т.е 15 евра сместување (значи за 9 дена заштедуваш 45 евра т.е 2700 денари т.е по 3 пива за секој од 9-те дена поминати на одмор), а приватни апартмани (не само кревети) се 500-600 ден. За 7-8 евра во Охрид, ќе испиеш 4-6 пива или пак во ресторан ќе јадеш шарска и ќе испиеш едно шише вино, кажи во Грција во ресторан колку чини јадењето и пиењето :toe:
А море и езеро не се споредуваат, некои сакаат слатка вода некои солена, зависи од човекот...
Во Климетица апартманот е 110е. дневно.
http://www.hotelklimetica.com.mk/rooms.php?see=app

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Во Климетица апартманот е 110е. дневно.
http://www.hotelklimetica.com.mk/rooms.php?see=app
Имаш таму промоција во вила Климетица 900 ден, ама моја грешка, не е хотелот туку вилата сега што ја откупија, едно 200 метри пред хотелот. А и ти пак се закачи за апартманите :), двокреветните соби се поевтини, а и сигурно другарчето погоре не било за 20 евра во ексклузивни хотелски апартмани во Грција...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Хехе, секоја година истиот муабет. Like. :)
Па туристички град е многу логично да се поскапи во однос на валандаво или кавадарци. Не знам како би требало да гледам поинаку на таа работа.
А ова ми е ептен интересно. Значи, нормално е да поскапат цените бидејќи е турстичко место, ама гостите не е нормално да се однесуваат како да се во туристичко место. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.158
Поени од реакции
83.940
Имаш таму промоција во вила Климетица 900 ден, ама моја грешка, не е хотелот туку вилата сега што ја откупија, едно 200 метри пред хотелот. А и ти пак се закачи за апартманите :), двокреветните соби се поевтини, а и сигурно другарчето погоре не било за 20 евра во ексклузивни хотелски апартмани во Грција...
Сум се закачил за апартмани, бидејќи споредуваме цени на апартмани. Не можеш да споредуваш баби и жаби. Не може апартман на едно место да споредуваш со двокреветна соба на друго.
Е сега, рака на срце, друго е прашањето дали навистина апартманот во грција е 20е.

А промоцијата во Климетица е 900 ден. за ноќевање. WTF? 900 ден. за ноќевање - тоа е промоција?
http://www.hotelklimetica.com.mk/index.php
Ја, жена ми и детето 2700 дневно (скоро 50 евра) само за ноќевање? Во Климетица. Па дајте бре, ја не сум некој што мрчи зошто келнерот е мрзовољен, нити се жалам на нељубезност. Сум идел во Охрид и ќе идам. Еве планирам за во септември, ама 900 ден. за ноќевање е малку многу за тоа што го нуди Климетица.

еве ја вила Климетица, според нејзиниот сајт: DSC1.jpg

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Хехе, секоја година истиот муабет. Like. :)

А ова ми е ептен интересно. Значи, нормално е да поскапат цените бидејќи е турстичко место, ама гостите не е нормално да се однесуваат како да се во туристичко место. :)
Кога ке ми објасниш што подразбираш под однесување во туристичко место ке можам да одговорам. :) Се додека имаат култура покажувам респект а оние кои ја имаат се однесуваат така и во Италија, Грција или Охрид ама да се разбериме ние сме балканци...што упатува на посебна категорија на луге што значи какви гости -таков туризам :).

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Кога ке ми објасниш што подразбираш под однесување во туристичко место ке можам да одговорам. :) Се додека имаат култура покажувам респект а оние кои ја имаат се однесуваат така и во Италија, Грција или Охрид ама да се разбериме ние сме балканци...што упатува на посебна категорија на луге што значи какви гости -таков туризам :).
Не барав да ми одговориш. :) Ама ќе се надоврзам.

Миконос, само малку појужно од вас.

Ibiza

Доволно е, мучно е да бараш пијандури по туристички места. :) Која култура ја гледаш кај овие на сликиве? Дошле да се забавуваат, на одмор се. Поентата, ако се вадиш дека цените сте ги качиле пошто сте туристичко место, не кенкајте дека не можете да спиете до 5 сабајле и ви повраќаат по улици. Епа туристичко место сте...

Kajgana Shop

На врв Bottom