Од трите мобилни оператори, кој има најдобар МАРКЕТИНГ?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Космофон има најинтересни и најсмешни реклами,а на Т-Мобиле најголем дел од рекламите им делуваат сериозно,преовладува бизнис амбиентот,демек сериозна компанија се тие:)!А за ВИП рано е да се говори ќе видиме:)!

VIP - прво место;
Cosmofon - второ и
T-Mobile - трето место (песната што ја пуштаа на секоја ТВ и радио станица околу Нова година ми одеше на нерви, не можев да ја слушам повеќе)

Да, дел, кој треба да стигне до потенцијалните купувачи, а темата е за тоа како допира до нив преку решенијата кои се пласираат во медиумите. За жал, кај нас многу малку луѓе знаат дека маркетингот е многу повеќе од книга и дефиниции, а неговата концепциско - оперативна улога во модерниот деловен свет не вреди ништо без пракса.
Токму таа концепциско-оператвна улога е практичниот дел од маркетингот, што ретко која компанија кај нас може да се пофали дека функционира по тој принцип.
Сепак космофон е една од ретките, а иако сум корисник на T-Mobile сепак сметам дека космофон е најконкурентен на ова поле.

vip ima najdobar marketing no nas ne ni e potreben marketing tuku pomali ceni osobeno me nervirat razlikite na cenite pomegu operatorite i osobeno visokata cena od fiksen kon mobilen i obratno

Од Ти Мобајл многу ми се глупи рекламиве.Мислам дека све исти се овие шо глумат.
Космофон иа најубј реклами најкреативни....Вип втори..Т-Мо.. трети..
Користам Т мобиле

Сепак космофон е една од ретките, а иако сум корисник на T-Mobile сепак сметам дека космофон е најконкурентен на ова поле.

Космофон најконкурента? :)

Не ме зезај бе, КОСМОФОН нема маркетинг стратегија!

Космофон нема стратегија како треба да се постави на пазарот. Во услови на конкуренција сите се тепаат да приграбат што поголем број на корисници, имам чувство дека КОСМОФОН си седат со скрестени раци.

Тоа е мобилна компанија која од сите три е најслабо customer ориентирана, компанија која од една страна нема стратегија како да ги задржи своите корисници, а од друга страна нема стратегија како да привлече многу луѓе.

Кога доаѓаше новиот мобилен оператор, на т-мобиле им беа резервирани сите ударни термини на телевизии, КОСМОФОН тогаш со скрстени раце чекаше да види што ќе понуди новиот мобилен оператор.

За реклами признавам дека соработуваат со топ маркетинг куќа и имаат извонредно креативно реклами, но добра креативна реклама не е рекламата која е креативна туку рекламата која ќе успее да го долови битниот момент и со тој момент да привлече највеќе корисници.

Токму таа концепциско-оператвна улога е практичниот дел од маркетингот, што ретко која компанија кај нас може да се пофали дека функционира по тој принцип.
Ало, за адвертајзинг збориме, рекламни кампањи, батали ценовни политики. Креативност дискутираме, знаеме дека си на економски.

Што знам, некако највпечатливи и најкреативни ми се на Т-мобиле ми имаат некоја приказна и го задржуваат вниманието. Интересни ми се. Застапени се сите 3 оператори некако космофон и вип ми се бледи некако не ми се толку креативни, мислам се креативни ама не до таа мера како што е Т -мобиле.

Ало, за адвертајзинг збориме, рекламни кампањи, батали ценовни политики. Креативност дискутираме, знаеме дека си на економски.

Кажав мое мислење и мало инфо за маркетингот општо...

Адвертајзингот на космофон е повеќе наклонет кон помладите и затоа повеќе ми се допаѓа и ме привлекува. Рекламите, билбордите итн... се интересни, хумористични, и впечатливи-тоа е моето мислење.

Еве сега коа научивме нешто за маркетингот :nesvest:

корисник сум на Т-мобиле

1. Cosmofon (најкреативни)
2. T-Mobile (онака, сегде се присутни,нишо посебно...есен и лисја)
3. VIP - најгрди ми се...(црно бели, мн лоши фаци у кампањата)

Јас го користам T-Mobile и сметам дека е најдобар. Не знам многу за другите но не сакам ни да експериментирам. :wink:

Јас го користам T-Mobile и сметам дека е најдобар. Не знам многу за другите но не сакам ни да експериментирам. :wink:

некој не ги чита темите :smir:

темава не е на кој оператор си корисник, туку на кој оператор највеќе ти се свиѓа маркетингот

Kosmofon, najinteresni mu se reklamite.I na T-Mobile sega ne se losi,a za VIP nekam ni da trosam zboroj,mnogu nesimpaticni lica.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom