Од трите мобилни оператори, кој има најдобар МАРКЕТИНГ?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Космофон имаат најкреативни реклами, најинтересни за гледање, Т-Мобиле и ВИП се многу класични. Мене лично ми се допаѓаат интересни и смешни реклами.

Т-Мобиле, јака им е онаа рекламата со наведнатите глави =)

T-mobile i Kosmofon....so tie pari T-Mobile koga bese monopol ...moze sekakva reklama da si dozvoli

Корисник сум на Cosmofon и вака би ги рангирал рекламите

1. VIP
2. Cosmofon
3. T-mobile (единствена симпатична реклама ми е новата за Easy-TALK)

Рекламите не им ги пратам многу многу редовно мењам канал на било какви реклами ама ми се засвиѓа онаа последнана од Космофон кога ја кандисуваше типон онаа на Водно у колата,sd добра беше фората на крај

Засега Т-Мобиле имаат најдобран маркетинг, есдноставни и интересни им се рекламите, но и ВИП имаат доста интересни реклами. Од Космофон интересна ми е онаа со тоа малото цовече со рекламира 6 денари за 6 минути така мисалм беше и со калуѓерките.

Што ми гајле кој каков маркетинг има, важно ми е да добијам подобра и поефтина услуга. Тоа колку се вистинити нивните епп пораки го осеќаме кога ќе ја добиеме сметката за изминатиот месец.

t-mobile definitivno imaat najdobri reklami spored mene, ama i na cosmofon ne se losi.

Не мешајте тарифи, понуди и кој оператор бил поефтин со маркетинг. Темата е исклучиво за маркетинг и пропаганда - креативност и оргиналност на кампањите, нивна застапеност во медиумите...односно кој на поинтересен начин вели "биди наш корисник".
Под маркетинг спаѓа токму делот со тарифи, понуда на модели, ценовна политика итн. Се е тоа дел од маркетингот што се вика позиционирање на пазарот и таргетирање на купувачите.
За жал многу луѓе кај нас не знаат дека маркетингот е многу повеќе од рекламирање, тој има концепциско оперативна улога во модерниот деловен свет.

Во тој поглед T-Mobile беа во предност затоа што први се појавија. Но ако се анализираат сите работи убаво пак космофон се најкреативни и најпаметни во тоа поле.

Под маркетинг спаѓа токму делот со тарифи, понуда на модели, ценовна политика итн. Се е тоа дел од маркетингот што се вика позиционирање на пазарот и таргетирање на купувачите.
За жал многу луѓе кај нас не знаат дека маркетингот е многу повеќе од рекламирање, тој има концепциско оперативна улога во модерниот деловен свет.
Да, дел, кој треба да стигне до потенцијалните купувачи, а темата е за тоа како допира до нив преку решенијата кои се пласираат во медиумите. За жал, кај нас многу малку луѓе знаат дека маркетингот е многу повеќе од книга и дефиниции, а неговата концепциско - оперативна улога во модерниот деловен свет не вреди ништо без пракса.

1.VIP >>>> Тука така се некаде но VIP за нијанса се подобри od Cosmofon... 2.Cosmofon 3.T-Mobile (Убедливо на третото и последно место :))

[media]http://www.youtube.com/watch?v=ITWSZaaf22s[/media]

[media]http://youtube.com/watch?v=QiCRa9Pu8qw[/media]

Закон реклами :nesvest:

Mislam deka VIP ima najdobra, pa Cosmofon, pa T-Mobile, no i pokraj toa jas sum pretplatnik na T-Mobile :toe:, i ne go menam...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom