PayPal не ги нуди своите услуги во Македонија.
Мој совет ти е да побараш што сакаш да купиш на eBay, па види дали продавачот дозволува да платиш
со картичка (MasterCard, Visa, American Express...), или преку Moneybookers, AlertPay, или било
кој друг метод за плаќање на eBay кој е достапен во Македонија, а продавачот дозволува да платиш
преку истиот, се разбира.
Меѓу другото, многу важно е да провериш во Shipping and payments дали продавачот
испорачува во Македонија, преку кој метод и колку ќе те чини нарачката со платена поштарина.
Некои од нас плаќаат преку словенскиот PayPal
https://www.paypal.com/si со Visa Electron дебитна картичка
од НЛБ Тутунска Банка, но очигледно поновите Visa Electron дебитни картички кои ги издава банката
не работат со словенскиот PayPal, односно веќе откриле за финтата која ја користиме.
На мене ќе ми истече мојата Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка дури во 2013 година,
па ако до тогаш PayPal не почне да ги нуди своите услуги во Македонија, ќе морам да барам друг метод за
плаќање на eBay, тешко дека ќе можам да продолжам да плаќам преку словенскиот PayPal, со оглед на тоа
дека според тоа што го велат останатите членови на форумов, очигледно тоа повеќе не е возможно со поновите
Visa Electron дебитни картички кои ги издава НЛБ Тутунска Банка.