-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Џабе ќе ти е ова кога на ebay 99% бараат да им платиш САМО преку paypal
Џабе ќе ти е ова кога на ebay 99% бараат да им платиш САМО преку paypal
Не мораш да го обесхрабруваш човекот, не верувам дека барем на оваа тема на форумов има по некој кој не сака услугитеЏабе ќе ти е ова кога на ebay 99% бараат да им платиш САМО преку paypal
стигнале многу работи, ама многу и не стигнале... ако на царина на некој му се допадне тоа што го гледа многу лесно “ќе исчезне“ пратката...Има некој искуство, купил нешто, стигнало? Ова преку словенија што се регистрирате функционира со ebay? Преку што доаѓа производот?
Бидејќи сакам да купам едни светлосни ефекти па ме интерсира дали може да се изведе?
Јас имам нарачувано многу работи, електроника, златен накит, часовници, облека, спортска опрема, цвикери, книги... Од сето тоа се случи само едно пенкалце да не стаса воопшто. Ако крадат цариниците или поштарите, баш знаат да одберат што да дигнат.стигнале многу работи, ама многу и не стигнале... ако на царина на некој му се допадне тоа што го гледа многу лесно “ќе исчезне“ пратката...
мене 2 сета ксенон сијалици не ми стигнаа никогаш... уствари јас платив за еден... после 3 месеци кога не стигна, контактирав со продавачот и тој како објаснување ми кажа дека исчезнале кога влегле во МК... ама сепак прати и втори... и тие не стигнаа никогаш... до сега веке еве 3-4 месеци од вторите... ги нема нигде... а инаку имам доста ствари нарачано и стигнале од 2 недели до 5 недели до испорака.. саати, облека, наочари, мп3 плеери и слично...Јас имам нарачувано многу работи, електроника, златен накит, часовници, облека, спортска опрема, цвикери, книги... Од сето тоа се случи само едно пенкалце да не стаса воопшто. Ако крадат цариниците или поштарите, баш знаат да одберат што да дигнат.
абе си имаме ние пеј пал преку словенија, преку наша домашна банка... немора и тоа преку бугарија да биде...Ima edin kineski sajt: www.dealextreme.com, mnogo se koristi vo BG. Mnogu e eftino i ima sve. Ama za gal i tamo plakaneto e so PP. Moge, ako se sdobiete so BG kartica, da moge da se registrirate vo PayPal ?
Да се самоцитирам од другата тема за Paypal.Дали некој досега има примено девизни средства од надвор (Англија, Франција, САД, Канада, Шведска) преку PayPal?
Доколку да, дали единствен начин за да се користат тие добиени средства е доколку останат на PayPal сметката, или пак смее корисникот да ги повлече парите од сметката, и да ги префрли на банковната сметка/кредитната карта? Во превод, дали има некоја рестрикција? Прочитав на it.com.mk чинам, за такво нешто, не сум баш најсигурен. Според сите закони на логиката не би требало да има рестрикции, ама поради тоа што тука законите на логиката немаат којзнае колкаво значење, да си прашам.
ме мрзи да се самоцитирам и јас, зашто ти дадов одговор на ова прашање... значи можеш до 2500 евра да примиш и да префрлиш на сопствена сметка... тоа е лимит на годишно ниво... значи за една тековна календарски гледано година максимумот е 2500 евра.. можеш на 30 декември 2500, па на 2 јануари уште 2500... ете ти совет, ако тоа ти значи нешто... а инаку оваа информација можеш да ја добиеш и на шалтерите во НЛБ тутунска во било која експозитура на шалтер со платежни картици...Да се самоцитирам од другата тема за Paypal.
Немаше одговор таму, затоа дојдов тука. Фала за информацијата, друже.ме мрзи да се самоцитирам и јас, зашто ти дадов одговор на ова прашање... значи можеш до 2500 евра да примиш и да префрлиш на сопствена сметка... тоа е лимит на годишно ниво... значи за една тековна календарски гледано година максимумот е 2500 евра.. можеш на 30 декември 2500, па на 2 јануари уште 2500... ете ти совет, ако тоа ти значи нешто... а инаку оваа информација можеш да ја добиеш и на шалтерите во НЛБ тутунска во било која експозитура на шалтер со платежни картици...
Ако можеш да ми кажеш, како може да се нарача поточно овој производ и дали може кај нас да стигне, пошто не можам да се снајдам на сајтов, и цена не можам да видам.ima i drug sajt se vika alibaba.com, ja imam naracano od tamo samo ovoj mesec 10 tina raboti i site mi stignaa, ke odberete freeshiping i ke vidite so sto vi doaga, naracano imam so DHL za 3 dena mi stignuva (ne plakam nisto jas za dhl) a ako ti go pratat so china post air mail ke ti stigne za 20-25 dena,