Емо музика

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
The Used - emo

Значи горе доле сум запознаен со нивната музика и мислам дека си го имаат емото во нив зашто
1) Си имаат емо начин на облакање фризови лево десно (што е релативно Ирелевентен фактор)
2) Мислам дека нивниот живот е заснован на тоа темица аууу срања
3) Дел од текстовите/спотовите им се такви. Да поврзам со точка 2 имаат еден стих иде вака "[SIZE=-1]You know I hate light to me it looks so pretty burning..." а во спотот фронтменот нешто изиграва џанкер на кој му е скурчено од се ( мислам дека беше тоа спотот на песнате - Тејк ит авеј, не ме фаќајте за збор сеа)

За MCR не знам да ви кажам, сум слушнал од нив 2-3 песни, Тинејџерс и Welcome to the Black Parade, не би навлагал во нивната терминологија ама ако му спомнам на некој за нив одма викаат емо се бе беај. Иам цел албум од нив али го неам убаво преслушано....
[/SIZE]

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
HAHAHAHAHAHAHA
Ti normalna li si? Abe idi lecise emo i punk nemaat dopirni tocki. Te molam nemoj veke taka.
Некои од луѓето под панк во денешно време подразбираат Паник ат д диско и, фол аут бој. Е тоа им е панк нив, па сеа ти види...

Член од
25 октомври 2007
Мислења
116
Поени од реакции
0
Некои од луѓето под панк во денешно време подразбираат Паник ат д диско и, фол аут бој. Е тоа им е панк нив, па сеа ти види...
Totalno si vo pravo. Inace ja koa slusav emo( ne sakam mnogu da se vrakam na toa ) i ja se palev na The Used osobeno na box full of sharp objects, sea posle nekoe vreme neznam kao go imam slusano toa sranje. Sakam da kazam deka emoto e prolazna muzika i deka sekat ke ima nekoja prolazna muzika bez razlika deka e emo ili neso drugo.

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Какво emo бе, Hardcore Punk rulz... NYHC.. United We Stand, Devided We Fall!!!

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Totalno si vo pravo. Inace ja koa slusav emo( ne sakam mnogu da se vrakam na toa ) i ja se palev na The Used osobeno na box full of sharp objects, sea posle nekoe vreme neznam kao go imam slusano toa sranje. Sakam da kazam deka emoto e prolazna muzika i deka sekat ke ima nekoja prolazna muzika bez razlika deka e emo ili neso drugo.
Тачно. Се е тоа пролазно. Имам слушано и јас бендови кои се пролазни, ама знам дека бендови како (за мене) Rise Against, Less Than Jake, Hladno Pivo, Green Day, Nofx, Rancid, RHCP i ред други дека не се пролазни, т.е. музиката нивна не е пролазна. Али бендови ко Simple Plan, Fall out Boy и такви ствари се прелазна музика. Случајно слушнав 1-2 песни од Fall out boy и ми се засвиѓаа, после тоа кога симнав дискографија ја превртев 2 пати и реков доста е од ова срање, ме залажа 1 песна која им е добра али нема везе барем самиот увидов дека се тиња.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
хаха вицон ме изнасмеа...епа стварно во никоја гледна точка јас неможам да го разберам емото. Таквите луѓе мислам се дека се песимисти,како што е во вицов дека биле премногу среќни,па емовциве ми се чини само гледаат да се несреќни
Не слушам емо музика и не ме ни интересира, тааа музика е брзо пролазна со текот на годините се губи бидејќи емо сигурно неможе да слуша зрел човек,емо според мене слушаат тинејџери...јас лично фала богу не

E

`EsCaPe`

Гостин
Ах ..
До пред некое време ми се свигаше стилот..Уште ми се свиѓа по малце, ама изгуби од оригиналност.. Сите станаа емовци.. Чек емо музика ?... Хмм, со самото тоа што се отвора тема за ова, се придава значење на нешто пролазно ...

Емо мјузик сакс! ..енд оф стори ..

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Уште ли се расправате за емо бе, емоси низаедни:)

Незнам кој спомена една прекрасна изгенерализирана глупост од типот - емо музиката ти овозможува да не ги потиснуваш чувствата.
Шо бе, ова има некои посебни својства кои ги нема останатата музика на светов со понекогаш далеку поквалитетни состојки?
Бранете и напаѓајте колку сакате, ама не ги тресете волкави, оти чита народ.
:pos2:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Знам дека Bullet for my Valentine биле емо, ама многу добри песни имаат тоа е факт, посебно дуплиот бас на бубњевите.

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Kakvo emo e so vi e na va vas toa ne bi go slusal pa da e posledna muzika na svetov. Slusaj si heavy metal i uzivaaj.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Прв пат слушам за емо музика, жими се. :D

Член од
31 март 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Која пица е најдобра?
Емо пица-сама се сече!

Колку емовци се потребни за да сменат корпа за ѓубре?
3ца! еден да ја фрли, а другите двајца да напишат песна за тоа колку ке им фали старата!

Што е разликата меѓу емо и мртво бебе?
Мртвото бебе нема да плаче!

Што е трагично за 4ца емовци кои имале сообраќајка?
Во колата имало место за 5 души!

Што е разликата меѓу емо и кромид?
Кога сечеш кромид плачеш!

Koj e glaven sponsor na Netional Team of Emos?
Gilette

S

StormRage

Гостин
ЕМО- Електро Монтажа Охрид...(ок де нема врска ова ама ај)
па јбг срање е...

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Знам дека Bullet for my Valentine биле емо, ама многу добри песни имаат тоа е факт, посебно дуплиот бас на бубњевите.

Аман не ги мешај Bullet For My Valentine со емо.Еве ти ЕМО музика:

http://youtube.com/watch?v=npm_BJXSZhs
http://youtube.com/watch?v=gnWMGyH7pSk

А тебе ако не ти се свиѓаат Bullet незначи дека се емо.

Kajgana Shop

На врв Bottom