мојот е азр’ (само многу семе има)
http://img248.imageshack.us/img248/7250/maliajvar7489.jpg
е па , шјоро,сега ред е на тебе да покажеш
Еее значи ич не слушаш
Јас цело време кажував како се прави ајвар, ама ти на војна си мислиеше или пак бетер се преплаши од сукалото, па си заборавил ајвар како се прави
Многу брзо забораваш или пак многу си незаинтересиран, за тоа на школо се добиваше чист кец или ако збркаш врски двојка на стаклени нозе
Јас ти го кажав рецептот, еве сега ќе го повторам, ајвар се прави само од црвени пиперки, ама ти... Епа @cool@ жалам си ја утнал сликата од ајварот оваа година. Плус приметив и нешто друго, ова не ќе да е Македонски ајвар, сликата е снимена како
мали ајвар 7489, не верувам дека си исликал толку многу слики само за да одбереш две тегли со малиџано (мислам дека така се вика тоа со модар патлиџан).
Инаку ајде јас да се пофалам како изгледа ајвараот кај нас
да не се разбереме погрешно, јас сакам да готвам, ама не сум некоја фалбаџика
повели
п.с. и на мојата слика има семки, ама бидејќи и твојата слика е најдена на нет, пола ни се простуваат семнките. За дома ќе внимаваме повеќе :smir: инаку секогаш може да летне некоја семка, од нив нема одбрана.
Ајварот е тежок за подготовка дека се одзема многу време, ама кога ќе дојде време за јадење сите забораваме на маката.
п.с. @cool@ дијамантот синоќа лошо ти шепнал како се прави ајвар