Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Znaci strav vi e da go osudite Taci duri i po ova praasanje, koe namerno go postaviv. Prv ABC ja prenasoci temata. Istovo go gledam vecerva dosta aktuelno na site vesti.
Sekoja cest na Solid, Itar Pero i Silen.
Тачи без почит
И покрај официјалната одлука Собранието да не работи поради трагичната смрт на Тоше Проески, претседателот на ДПА и пратеник Мендух Тачи вчера инсистираше да даде исказ пред Анкетната Комисија за собраниските тепачки.
- СДСМ решиле да ја прекинат седницата, а не Собранието. Ниту јас, ниту членот на ДПА нема повеќе да дојдеме на Комисија, се закани Тачи и ја напушти собраниската сала, откако Андов одби да го ислуша.

Kako ne stanal nekoj da mu ja pukne toa facata mafijaska pa da imavme uste eden slucaj vednas.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Очигледно не си ми го разбрал прашањето! : )
Ах, да, затоа што првично разговаравме за тоа кого обвинуваат симпатизерите на двете страни, кој од нив кого амнестира и на кого ја префрла вината.

Останува истата констатација, вторите ниту еднаш не го посочуваат првичниот виновник, во ниту еден пост, без разлиак дали ја обвинуваат ДПА, или власта, ниту еднаш и ниту во еден пост не бараат одговорност од ДУИ.

Сите постови се такви, нема место да ги нанижам во мултицитат.

Ти најди ми еден пост каде што го посочуваат првичниот виновник, бидејќи се објективни :)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Znaci strav vi e da go osudite Taci duri i po ova praasanje...
Не се работи овде за страв, туку за љубов и почит... Колку е Тачи погруб со СДСМ и со Бранко Црвенковски и колку повеќе ја покажува својата некултура во односот со новинарите што ја критикуваат владата, толку е поголема и љубовта и почитта кон него од страна на симпатизерите на ДПМНЕ... Не е мала работа еден Тачи да го прогласиш за војвода и уште да му скандираш и ракоплескаш кога ќе го видиш... Дефинитивно човекот си го ’заслужи’ таквиот третман!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јас се извинувам што се наметнувам ненадејно но, : Која е кривицата на Тачи во тепачката? Како се наоѓа неговото место таму? И каква врска има тепачката во собранието со тоа што одредени поединци го сметаат Тачи за „војвода“?

Мало појаснување: „Војвода“ во денешно време, може да се прогласи Љубе Бошкоски, може да се прогласи Тарчуловски, може Горан Стојков, Горан Георгиевски...Во исто време од другата страна, Али Ахмети, Рафиз Алити и тн...Кај се најде па овде местото на Тачи? Некој член на ДПМНЕ ако може да појасни?

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Колку е Тачи погруб со СДСМ и со Бранко Црвенковски и колку повеќе ја покажува својата некултура во односот со новинарите што ја критикуваат владата, толку е поголема и љубовта и почитта кон него од страна на симпатизерите на ДПМНЕ
ај те молам укажи како тоа преку тоа болдираното стигна до тоа црвеното :)

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Тачи без почит
И покрај официјалната одлука Собранието да не работи поради трагичната смрт на Тоше Проески, претседателот на ДПА и пратеник Мендух Тачи вчера инсистираше да даде исказ пред Анкетната Комисија за собраниските тепачки.
- СДСМ решиле да ја прекинат седницата, а не Собранието. Ниту јас, ниту членот на ДПА нема повеќе да дојдеме на Комисија, се закани Тачи и ја напушти собраниската сала, откако Андов одби да го ислуша.

Kako ne stanal nekoj da mu ja pukne toa facata mafijaska pa da imavme uste eden slucaj vednas.
Ова ми го споменаа усте вчера и не верував но по она што го видов денес на вести стварно не сваќам каков е тој човек.

А за Мистичен, моите овие денови беа на гости и тоа собранискиот канал само се гледаше па слушав дел од изјавите каде што и пратеникот од ПДП не изјави дека бил удрен, но едно знам дали почеток е некој физички удар или пак и вербалните се бројат??? И друга работа која доста се преќутува, зашто тој пратеник воопшто зборуваше кога не беше таков договорот на координацијата. Дали некој дал наредба која беше извршена во собраните??? И на крај процитај ги реакциите од надвор (не само на овдешните амбасадори) кои велат дека тепачки мегу пратеници се видени но министер (заменик министер во нашиот случај) да удира пратеник е ептен под сите стандарди. Се надевам дека анкетната комисија ќе успее да го склопат мозаикот (иако ќе им биде тешко) и ќе ја дознаеме вистината и ќе го испререме образот пред европа. Само изгледа со потегот на Тачи тоа нема да се случи пред завршувањето на извештајот (што беше и план) и да добиеме попозитивна оцена од ЕУ.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не се работи овде за страв, туку за љубов и почит... Колку е Тачи погруб со СДСМ и со Бранко Црвенковски и колку повеќе ја покажува својата некултура во односот со новинарите што ја критикуваат владата, толку е поголема и љубовта и почитта кон него од страна на симпатизерите на ДПМНЕ... Не е мала работа еден Тачи да го прогласиш за војвода и уште да му скандираш и ракоплескаш кога ќе го видиш... Дефинитивно човекот си го ’заслужи’ таквиот третман!

Imam vpecatok deka Strelec e eden od simpatizerite na VMRO bidejki crveniot tekst e premnogu licen hehe mora da zbori za sebe i ljubovta koja ja miluva kon TACI.

Inace.. nastrana od iluzionistite na SDS (poveke nalikuvaat od SSS na Hitler) na koi ocigledno im smetaat dobrite odnosi pomegju VMRO i DPA i nivnata zalozba da go izodat patot kon NATO i EU bez upotreba na
'' planinski metodi '' kako pridobivka od doagjanjeto na DUI na politickata scena.
Inace za sporedba na koalicionite partneri na VMRO i SDS kako faktot deka TACI imase obraz posle konfilktot da se pojavi na mitingot na vmro vo Shtip i da govori na MAKEDONSKI jazik, kako sto vprocem i sekogas pravi koga i se obrakja na Makedonskata javnost za RAZLIKA od AHMETI.
Pa koga kje razmislam podobro ..da, zasluzil relativno pogolem ''respekt'' odkolku komandantot ALI AMETI :pusk:
A baska deka negovite prepukuvanje se vo najmala raka komicni i seirgiski za gledanje jbg VMRO li mu e krivo na SDS sto nivniot AMETI ne ja poseduva taa harizma na ''komuniciranje'' lol :kesa:

Malce zaebancija.. ne e na odmet:wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да се разбереме едно,без овде да си лепиме етикети кој кого го брани или кој за кого навива:-Teпачката во собранието први ја започнаа ДУИ а ја овозможи Љубиша Георгиевски за да ја продолжат оние од ДПА бранеќи го оној од ПДП.Значи сите тие треба да си излезат јавно во собранието и да им се извинат на Македонија и Македонскиот народ а и другите граѓани што живеат во Република Македонија за нивното безобразно однесување на една парламентарна седница а не да ми формираат некакви Анкетни комисии со што уште толку ќе покажат колку се неспособни за политички да ја водат државава оти како што реков порано:-AКО НЕКОЈ САКА НЕКОЈА РАБОТА ДА НЕ БИДЕ ЗАВРШЕНА КАКО ШТО ТРЕБА НАЈДОБРО Е ДА ФОРМИРА "АНКЕТНА КОМИСИЈА".
Значи Рафиз Алити повеќе не смее ни да стапне во парламентот а исто ни Тачи со заменик министерот.Љубиша треба да се повлече од председателска функција оти од парламентот направи "Театарче Лево ќоше".

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
lol e taka moze , bez prepukuvanja tie se krivi ovie se krivi , tuku site da idat malce da prosetaat nadvor od parlamentot bidejki se podednakvo odgovorni.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...nastrana od iluzionistite na SDS (poveke nalikuvaat od SSS na Hitler) na koi ocigledno im smetaat dobrite odnosi pomegju VMRO i DPA
Ако мислеше на мене, да ти кажам дека си залутал на ’слеп пат’... Последниве 4-5 години ниту сум кажал, ниту сум напишал позитивна работа за СДСМ... НИТУ ЕДНА!!!
А мене (препоставувам и на симпатизерите на СДСМ), не ми пречи тоа што ДПМНЕ и ДПА имаат добри односи, туку што стотици илјади Македонци (НеДПМНЕовци) ги мразите од дното на душата... Помили и подраги ви се Тачи, Красниќи, Лека итн. (кои што се со вас во коалиција), отколку било кој Македонец кој што не е за ДПМНЕ... Тешко проклетие ве фатило... И Македонија со вас!

lol e taka moze , bez prepukuvanja tie se krivi ovie se krivi , tuku site da idat malce da prosetaat nadvor od parlamentot bidejki se podednakvo odgovorni.
Oва веќе ти држи вода... Го кажа истото што јас нон-стоп го зборувам, а не тоа што многу пати го прочитав, дека бил виновен САМО тој што прв почнал!

ај те молам укажи како тоа преку тоа болдираното стигна до тоа црвеното :)
Ќе ти одговорам на ова прашање тогаш кога ќе ми кажеш ти кој од владата ја осуди постапката на Тачи кога новинарката ја ’испрати’ во Бардовци... Само затоа што напишала нешто против владата...
А ако не најдеш таков пример, тогаш ете ти го одговорот!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да се разбереме едно,без овде да си лепиме етикети кој кого го брани или кој за кого навива:-Teпачката во собранието први ја започнаа ДУИ а ја овозможи Љубиша Георгиевски за да ја продолжат оние од ДПА бранеќи го оној од ПДП.Значи сите тие треба да си излезат јавно во собранието и да им се извинат на Македонија и Македонскиот народ а и другите граѓани што живеат во Република Македонија за нивното безобразно однесување на една парламентарна седница а не да ми формираат некакви Анкетни комисии со што уште толку ќе покажат колку се неспособни за политички да ја водат државава оти како што реков порано:-AКО НЕКОЈ САКА НЕКОЈА РАБОТА ДА НЕ БИДЕ ЗАВРШЕНА КАКО ШТО ТРЕБА НАЈДОБРО Е ДА ФОРМИРА "АНКЕТНА КОМИСИЈА".
Значи Рафиз Алити повеќе не смее ни да стапне во парламентот а исто ни Тачи со заменик министерот.Љубиша треба да се повлече од председателска функција оти од парламентот направи "Театарче Лево ќоше".
Болдот во цитатот ја одразува сликата за тоа кој е одговорен. Треба ли да се коментира нешто повеќе?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne mi e jasna kako si zemas za pravo da zboruvash za simpatizerite na VMRO i kako se osekale tie...? Shto si ti.... ''razocaran'' vmrovec ili prosvetlen sdsmovec?
Ako ne se slagam so vashite stavovi po odnos na VMRO, ne znaci deka sum vmrovec, bidejki jas osuduvam se shto ne e vo red bez uvo da mu cue dali bilo od redovite na VMRO . Megjutoa tvoeto drugarce po propaganda so koe konstantno se ''soglasuvash'' kako da govori i za dvajcata vas i sekoja prilika ja koristite da go pre povtorite stavot na portparolot na SDS , zatoa sum iskomentiral nekolku pati deka drzite SDS FORUM KONFERENCIJA!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ako ne se slagam so vashite stavovi po odnos na VMRO, ne znaci deka sum vmrovec, bidejki jas osuduvam se shto ne e vo red bez uvo da mu cue dali bilo od redovite na VMRO . !
Ne ni mozes da bides. Edno e VMRO , a nesto sosema sprotivno e DPMNE.
A ona za SSS..:pos2: :pos2: :pos2: , sebereklamiranjeto na vlasta e od citankite na Gebels.

ps. Kje kazes nesto za Tachi vojvoda ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne ni mozes da bides. Edno e VMRO , a nesto sosema sprotivno e DPMNE.
A ona za SSS..:pos2: :pos2: :pos2: , sebereklamiranjeto na vlasta e od citankite na Gebels.

ps. Kje kazes nesto za Tachi vojvoda ?
Jas kazav za Tachi sto imav da kazam, sepak ova e tvoja forum konferencija i ne sakam da ti poprecuvam vo ''citatite'':kesa:

P.S. Pozdravi druga Ameti i reci mu da smo zahvalni sta je uz nama u ovakve trenutke :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom