Охрид

А

Ајсшутер

Гостин
Трето:Откако се поплавија подрумине во куќиве шо се покрај езероно,откако се поплавија кафичите..тогаш решија дека е крајно време да ги стават тие вреќите со песок.
Си слушнала за подземни води, како што кажа и жител на Пештани такви случаеви на поплавување на куќите имало и во летниот период од подземни води.. самата општина е крива што давала дозволи за градби на место во кое има подземни води, е сега има нешто плус од надојденоста на езерото ама сепак природа стварно незнам како би ја спречиле. И за кафичите воопшто не се криви ниту општината ни пак владата кога ги прават што се вика веднаш до езерото.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Си слушнала за подземни води, како што кажа и жител на Пештани такви случаеви на поплавување на куќите имало и во летниот период од подземни води.. самата општина е крива што давала дозволи за градби на место во кое има подземни води, е сега има нешто плус од надојденоста на езерото ама сепак природа стварно незнам како би ја спречиле. И за кафичите воопшто не се криви ниту општината ни пак владата кога ги прават што се вика веднаш до езерото.
Подземните води никогаш не направиле огромна штета ниту во Пештани,ниту во Трпејца или незнам ти каде(не го зборвам од на памет ова)
И некои градби се многу постари и приватна сопственост и никој не можи да истапи тука и да им речи "Ќе ви ја рушиме куќата,тука има подземни води."(земи во предвид шо на 90% од туристите убо им е кога апартманот им е до езеро)
Понатаму,убо ти е да го пијаш кафето до езеро,а не напикан во некое маало?

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
As you can see градоначалников си прави напори да се спречи сето тоа,ама пошо е од СДСМ,овие од ВМРО изјавуваат дека нема место за паника,Ацо премногу паничел..тие ДЕНОНОЌНО ја следеле ситуацијата.
Изгледа треба цел град да се поплави,за да сфатат дека сега не е време за политички препукувања и дека пола кафичи покрај кејон и селава шо се до езеро се поплавени.
девојче сиинг ис биливинг, целата работа е за некои луге да си добијат политички поени, ситуацијава ниту од далеку не е толку опасна колку што Велија ви го пере мозокот. Кејот е во таква ситуација само кога има бранови инаку водата е далеку од излевање, барем на кејот. Единствено од селата само Пештани се крева паника иако "поплавата" е од подземни води и самите жители си кажаа дека и порано тоа им се случувало, само изгледа на твојата омилена телевизија не им одговара тоа па не го покажаа, а за централната и локалната власт стварно незнам како можат да помогнат освен ако не дојдат со лажица и да почнат да сркаат :toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
девојче сиинг ис биливинг, целата работа е за некои луге да си добијат политички поени, ситуацијава ниту од далеку не е толку опасна колку што Велија ви го пере мозокот. Кејот е во таква ситуација само кога има бранови инаку водата е далеку од излевање, барем на кејот. Единствено од селата само Пештани се крева паника иако "поплавата" е од подземни води и самите жители си кажаа дека и порано тоа им се случувало, само изгледа на твојата омилена телевизија не им одговара тоа па не го покажаа, а за централната и локалната власт стварно незнам како можат да помогнат освен ако не дојдат со лажица и да почнат да сркаат :toe:
A,jaс жалам шо морам да те разочарам дека не мастурбирам на слика од Велија.
Понатаму,од каде пак ти сеа истаде дека јас то го гледав на А1?
Изјавава на градоначалникон ја гледав на ТВ Мики ко прво.
Ко второ да, ова служи за добивање политички поени и ко по обичај препукување дека СДСМ бил крив,па ВМРО..па незнам ти кој(и за твоја информација ниту јас,ниту моево семејство не сме партиски определени и никого не бранам,само незнам колку имаш во глата то да го сфатиш уште при првион мој пост),туку нон-стоп си префрлуваат вина едни на други.
Ама нормално на господата им одговара кога се дешаваат природни катастрофи,па да се обивнат меѓу себе дека тие ги натерале облаците пообилно да врнат.

На Пештанцине да,им влегвеше вода во подрумине од подземнине води,ама барем мене колку шо ми кажа жител на селото,никогаш немале олкав проблем со водата да им надојди и до 1м.
Ситуацијава е опасна, слики види на претходната страна,а ако не излези попливај после мостон.
Куба Либре,Кадмо веќе се поплавени,за Аквариус,Ликвид и другине незнам.
Во Костозглобнана накај новион дел има надојдено малку вода,ама се надевам дека нема да ги оштетат просториине.
За крај длабоко извинување шо некои работи не ги гледам на вести,туку со свои очи.
И после Велија ми го перел мозокот:tapp:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Градоначалников ни пак забегал.:tapp:
Ахх бе Велија имаш телевизија па периш мозоци.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
A,jaс жалам шо морам да те разочарам дека не мастурбирам на слика од Велија.
Понатаму,од каде пак ти сеа истаде дека јас то го гледав на А1?
Изјавава на градоначалникон ја гледав на ТВ Мики ко прво.
Ко второ да, ова служи за добивање политички поени и ко по обичај препукување дека СДСМ бил крив,па ВМРО..па незнам ти кој(и за твоја информација ниту јас,ниту моево семејство не сме партиски определени и никого не бранам,само незнам колку имаш во глата то да го сфатиш уште при првион мој пост),туку нон-стоп си префрлуваат вина едни на други.
Ама нормално на господата им одговара кога се дешаваат природни катастрофи,па да се обивнат меѓу себе дека тие ги натерале облаците пообилно да врнат.

На Пештанцине да,им влегвеше вода во подрумине од подземнине води,ама барем мене колку шо ми кажа жител на селото,никогаш немале олкав проблем со водата да им надојди и до 1м.
Ситуацијава е опасна, слики види на претходната страна,а ако не излези попливај после мостон.
Куба Либре,Кадмо веќе се поплавени,за Аквариус,Ликвид и другине незнам.
Во Костозглобнана накај новион дел има надојдено малку вода,ама се надевам дека нема да ги оштетат просториине.
За крај длабоко извинување шо некои работи не ги гледам на вести,туку со свои очи.
И после Велија ми го перел мозокот:tapp:
Добро неутрално девојче според тебе и "стручнаците" што треба да се преземи за да се надмине оваа ситуација? Да се забрани да врне дожд? Во ситуација кога водата во Дрим истекува максимално нема друг начин да се намали нивото на езерото, освен да ги донесиме скопјанчиштана да го сркет со лајци. За твоја информација бев и во Куба и во Кадмо и во Аквариус и Ликвид и немаше никакви траги од поплава или нешто слично, бев и во Пештани и после мостон, и на кеј шетав и затоа ти реков и горе seeing is bellieving. Ако видиш со свој очи ситуацијата не е воопшто страшна, страшни се вестите кои Велија и Латас ги драматизирет.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Природа е бе луѓе.Јас сонце последен пат видов во септември.С'истури од врнење.

M

Mario Gómez

Гостин
Кога имаше поплави во Албанија ние го запривме дримот и поплавите исчезнаа.:pos2:

Сега кога има поплави Охрид пак нас ќе ни позајмите вода, оти глобочица е преполно, дури и на патот излага водата. Денес бев Струга и алармантна е состојбата, но не се грижете.

Ако треба ние ќе се поплавиме само вас да ве спасиме, оти кој ќе ве слушат после.:pos2:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Ако продолжи вака со врнеживе, со кајче ќе се шетаме по чаршија -.-

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.013
Поени од реакции
12.681
Ај море мувлосавме, незнам јас од кај имат олку дожд, незнам стварно. Недела и пол само врнит упм, сонце од декември ме немат угреано :icon_lol:
Последен пат ко се прелеало езерово,далечната 1963, како заштита ределе големи камења во езерово, така разбрав. Охрид-Струга по старион пат ако се возиш се е камења.
ПС-Куба ојде :(

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ај море мувлосавме, незнам јас од кај имат олку дожд, незнам стварно. Недела и пол само врнит упм, сонце од декември ме немат угреано :icon_lol:
Последен пат ко се прелеало езерово,далечната 1963, како заштита ределе големи камења во езерово, така разбрав. Охрид-Струга по старион пат ако се возиш се е камења.
ПС-Куба ојде :(
Е заради поплавите од та 63та кејон е напраен повисок, ама џабе ко и сеа мојт да се поплавит.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да,ама тогаш никој нема муда да го обвини Тито за поплавите. :)

А

Ајсшутер

Гостин
Да,ама тогаш никој нема муда да го обвини Тито за поплавите. :)
Ами па групава на фејсбук "Стружани да ја затворат браната за да видат Охриѓани кој е главен".
Потег Г6 :D : Ја затвораме бранана се потопвет охриѓани па ја пуштаме и ги потопвиме во албанија евентуално и дебар попат мојт да го јајт курот :))) и после че се пазариме со дебрчани за аеродромон бар процент да ни дает ак не цел :P
Добра тактика :pos:

Neka se kacat sea ohrigani na brodot Ilinden....pa kako vo vremeto na Dedo Noe neka cekat da se povleci vodata... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom