kako be ne moze ne tresiЕпа како сакаш од VIDEO излез да излага звук?
kako be ne moze ne tresiЕпа како сакаш од VIDEO излез да излага звук?
Колку што може да гледаш филм на радио...kako be ne moze ne tresi
Не постои решение, не треси.Како да го решам мојот проблем....мора да постои некое решение, Ако некој знае молам да помогне
Ти збориш за HDMI он збори за SKART, не мешај.А да пробаш да смениш audio device? Јас кога го поврзувам компјутерот со тв за да добијам звук треба да одберам AMD HDMI Output како default playback device:
Занемари го тоа што ти го кажа WOOFER, не е за тебе.Само кога ќе го поврзам компјутерот со тв, тогаш неможам да добијам звук. Незнам како стручно се викаат каблите но ќе ги опишам, имаат два приклучока едниоа со бела боја другиот со црвена, ги спојувам во едно и ги приклучувам во компјутерот каде што е приклучокот за звучници, а во тв каде што пишува audio in, значи бело во бело а црвено во црвено. Другиот начин е директно со еден кабел, директно од копјутер каде што е приклучокот за звучници а во тв каде што пишува audio in (rgb/dvi). Малку го иступев со објаснувањето ама мислам дека ме разбра како поврзувам, ако негде грешам помагај
--- надополнето ---
Кај мене нема таква опција во audio device, или јас незнам да најдам. Кај мене има само default device, Realtek HD audio output.....незнам што да правам
hdmi od dvete strani..Како да го решам мојот проблем....мора да постои некое решение, Ако некој знае молам да помогне
de be sega site li da ve opravam kaj mene e taka povrzano pa si ima zvuk DVI>>>>>HDMIhdmi od dvete strani..
Vo tv-to imam dva vleza audio Li R, plus eden audio priklucok pisuva na nego RGB?DVI in a stereo priklucokot rabotide be sega site li da ve opravam kaj mene e taka povrzano pa si ima zvuk DVI>>>>>HDMI
markiz ti nemozes da dobies zvuk zosto grafickata ne ja podrzuva taa opcija znaci slikata nastrana ja ostaj a najdobro sto mozes objasni so kakvi kabli si probal
1. dali 3,5 stereo priklucokot ti raboti
2.kolku analogni IN priklucoci imas na tv -to pa ke ideme nataka
Da, toj e LG LF2510Прегледај го приврзокот 40304
ovoj li e?
epa loso togas nema priklucoci imas opcii:Da, toj e LG LF2510
Само да се дополнам, според ова мојава графичка нема ХДМИ, а тв то има која иронијаА кој ми е најдобар начин да го поврзам пц со лцд тв.
Некој ми рече с.видео со скарт, купив и тиња ептен лош квалитет, сега гледав хдми или еден друг нз како се викаше вга ли...кој е поквалитетен и од каде да купам најефтино 5м ми треба?
I mojata graficka nema HDMI, pa nemoze da prenesuva zvuk, samo slika ide. Imas vo Login vo Beverli, HDMI /DVI 5 m e okolu 700 den, ako dobro pamtamСамо да се дополнам, според ова мојава графичка нема ХДМИ, а тв то има која иронија
So toj od Login nema da ima zvuk? Najdobro VGA ke si kupam i aj caoI mojata graficka nema HDMI, pa nemoze da prenesuva zvuk, samo slika ide. Imas vo Login vo Beverli, HDMI /DVI 5 m e okolu 700 den, ako dobro pamtam