Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Ако тоа ти е ремек дело, што ќе ти бидат другите дисплеи со фул хд кои веруј ми вадат многу подобра слика?Фул ХД не ми значи ништо. А дисплејот е ремек дело.
Ако тоа ти е ремек дело, што ќе ти бидат другите дисплеи со фул хд кои веруј ми вадат многу подобра слика?Фул ХД не ми значи ништо. А дисплејот е ремек дело.
ostaj go drugarot neli gledas se inati samoАко тоа ти е ремек дело, што ќе ти бидат другите дисплеи со фул хд кои веруј ми вадат многу подобра слика?
taka taka jas se kaam sto go zedov a615 a kamo li da sum zemal nekoj so 1024 x 768 moj sovet za site: ako veke resil nekoj da zeme tv neka odvoi nekoi 60 000 den pa nagore ili neka se otkaze ispod 50 000 tv e gubreДечки ке ја посетиме темава пак за некое време, кога ке почнат да емитуваат HD канали кај нас. Плазмите со резолуција 1024х768 и кутрите LCDа 1366х768 ке сакате да ги фрлите во канта.
Чим дава чиста слика на аналогна кабелска и стакло на дигитална може само да замислите каква слика ќе даде кога ќе пуштат некој ХД канал.
Интересно е кога побарав совет никој не се јави
А за ситење и серење доста се јавивте :tv::tv::tv:
Уфф не верувам да е за брзо времеДечки ке ја посетиме темава пак за некое време, кога ке почнат да емитуваат HD канали кај нас. Плазмите со резолуција 1024х768 и кутрите LCDа 1366х768 ке сакате да ги фрлите во канта.
Добра поента, али признај дека јас бар колку-толку ти реплицирав за совет.Чим дава чиста слика на аналогна кабелска и стакло на дигитална може само да замислите каква слика ќе даде кога ќе пуштат некој ХД канал.
Интересно е кога побарав совет никој не се јави
А за ситење и серење доста се јавивте :tv::tv::tv:
Не беше насочено кон тебе братанац, има овде двајца тешко ранети во битката со МСИ. Плазмата е поставена на таква позиција да нема никаков контакт со сонце.Добра поента, али признај дека јас бар колку-толку ти реплицирав за совет.
Не знам зашто не се сфаќаме, бар јас и ти, не викам дека дисплејот е лош во бои/контраст, туку дека многу е лошо кога земаш рефлектирачки дисплеј - бидејќи ако огрее сонце, ако некој отвори врата и слично, се тоа се рефлектира ненормално многу, до точка во која апсолутно не можеш да гледаш ништо. Е јебига, предноста е што имаат 10% подобра слика и бои од тие со gradient дисплеи, па затоа фураат вака производителиве.
Чоек, џабе ти е да пуштат ХД канал кога резолуцијата на твојот телевизор е ниска. Али со здравје да се служиш, ако тебе ти прави мерак, нема што да ги слушаш другиве .Чим дава чиста слика на аналогна кабелска и стакло на дигитална може само да замислите каква слика ќе даде кога ќе пуштат некој ХД канал.
hahahaha so zdravje da si ja plakas smetkata 470 w trosi plazmava
Секој што тврди дека HD ready (720p) e толку полош од full HD, никогаш не правел директна споредба на телевизори еден до друг, без разлика дали се плазма или LCD. Збориме за модели од приближен квалитет. Тек на величини над 50 инчи може да правиме муабет за разлика.Дечки ке ја посетиме темава пак за некое време, кога ке почнат да емитуваат HD канали кај нас. Плазмите со резолуција 1024х768 и кутрите LCDа 1366х768 ке сакате да ги фрлите во канта.
Или со други зборови HD ready (720p) и full HD (1080p) и не е најважната карактеристика кај еден телевизор. Работи како квалитет на слика генерално, контраст, ниво на црно, сатурација... се далеку поважни од резолуцијата, односно многу повеќе влијаат на квалитетот на доживувањето.The extra sharpness afforded by the 1080p televisions he's seen is noticeable only when watching 1080i or 1080p sources on a larger screens, say 55 inches and bigger, or with projectors that display a wall-size picture. Katzmaier also says that the main real-world advantage of 1080p is not the extra sharpness you'll be seeing, but instead, the smaller, more densely packed pixels. In other words, you can sit closer to a 1080p television and not notice any pixel structure, such as stair-stepping along diagonal lines, or the screen-door effect (where you can actually see the space between the pixels). This advantage applies regardless of the quality of the source.
Супер избор си направил, јас се зезнав и го земав малку послабиот модел (430ка) со иста дијагонала... разликата е можноста на твојот модел да вози 3D со соодветни наочари (што сакав да ги купам)Јас пред неколку месеци зедов Плазма Самсунг и сум презадоволен. Линк тука
Плазмите се далеку подобри од LCD а и јас лично не обраќам многу внимание дали трошел струја.А од кај можам да најдам такви наочари за 3D ?Супер избор си направил, јас се зезнав и го земав малку послабиот модел (430ка) со иста дијагонала... разликата е можноста на твојот модел да вози 3D со соодветни наочари (што сакав да ги купам)
А овие што го дрват дека трошел многу струја (ќе ти троши колку 4 сијалици од 100W) можат само да завидуваат на квалитетот на сликата... плазмата има осетно подобра слика од LCD.