Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Да, најобични звучници зошто најверојатно овие се расипале, нема звук.
Ги провери добро каблите? Проба да поврзеш било какви други звучници?
Ако се е во ред со звучната и ако ти требаат такви просечни звучници би ти препорачал Logitech X-240. Ги користам пола година, исто како замена за старите и сега за сега сум задоволен, даваат добар звук, соодветно на цената. (ги платив негде 2700 ден. мислам)
Провери дали ги има во Анхоч.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, најобични звучници зошто најверојатно овие се расипале, нема звук.
Прво, направи две работи:

1) Провери ги твоите звучници на друг уред/компјутер да видиш дали е до звучниците или до звучната картица.
2) Провери со други звучници/слушалки на твојот компјутер, колку да се осигураш.
3) Види што е проблемот :)

G

galaxy

Гостин
Капакот (екранот) од лаптопот крцка и тешко се отвора и затвора. Дали можи нешто да се направи, да се подмачка, или нешто друго?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Капакот (екранот) од лаптопот крцка и тешко се отвора и затвора. Дали можи нешто да се направи, да се подмачка, или нешто друго?
mora da se rasklopi pa da se vidi...

P

PatoTheDuck

Гостин
Чепкав нешо у Volume Control и сеа коа ке пуштам песна/игра многу крчат звуците...некој да ми каже што како е наместено кај него за да го вратам и моево во нормала?

Фала однапред.

za_register

Businessman
Член од
1 јануари 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
to se osteteni ili mozebi skrseni sarki koi go drzat ekranot.. jas rabotam vo servis vo SET kompjuteri, mozes da go doneses kaj mene, ke go sredime..

--- надополнето ---

to se osteteni ili mozebi skrseni sarki koi go drzat ekranot.. jas rabotam vo servis vo SET kompjuteri, mozes da go doneses kaj mene, ke go sredime..

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Zdravo ke ve zamolam za pomos mi treba industriski lap top kako so e Panasonic toughbook 18 slab mi treba za rabota za dijagnoza na avtomobili samo na toj ima takvi priklucoci aj ke ve molam za pomos kade mozam da najdam nesto takvo ili slicno na toa falaa pozzz

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Може да се стави АМ2 процесор на сокет 939 ????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Zdravo ke ve zamolam za pomos mi treba industriski lap top kako so e Panasonic toughbook 18 slab mi treba za rabota za dijagnoza na avtomobili samo na toj ima takvi priklucoci aj ke ve molam za pomos kade mozam da najdam nesto takvo ili slicno na toa falaa pozzz
Кој приклучок???

Да не мислиш за сериски приклучок?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Пишав во претходната тема за мојот проблем( во софтвер) ама сега во евент и во логовите прегледав и често ми се појавува овој ерор и во critical и во errors го има
Event 35: Kernel-Processor-Power
Има ли шанси ова(што и да е) да го прави ова
Песимист напиша:
Вака сеа компјутерот ми е 2 месеци стар и почна да ми дава главоболки.
Овака стојат работите.
На мултимедијални содржини (пример ѕу туб видео или филм у хд или нешто слично) знае да замрзне компјутеро истото нормално се случува и кај игрите нејке да писне додека не го рестартирам.
драјвери за графичката се у ред(со најнов апдејт(не е до апдејто и пред тоа праеше така)).Е сеа прашањето мош е и за у хардвер ама тука се реши да прашам дека може и да е до рам,напојување и слино.И да чат пат секунди пред да блокира појават се некој црвени линии или зелени по екрано на секунда две и само на некој места (секогаш различно) не по целио екран.Значи ако е имал некој слично искуство или знае да ми каже шо да праам би му бил крајно благодарен.
Спецификации
Intel Core i5 2.8Ghz
Ram 4Gb ddr3
Ge force GTS 450 1gb
и користам 7мица.....

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
na toj misli 100% i sea ponovite se so USB na toa aparatceto mislam ne mi teknuva kako se vikase
Во Сет има USB -> Serial адаптер за некоја си смешна сума. Функционира супер за фискалните каси, би требало да работи и со апаратите во авто сервис.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Пишав во претходната тема за мојот проблем( во софтвер) ама сега во евент и во логовите прегледав и често ми се појавува овој ерор и во critical и во errors го има
Event 35: Kernel-Processor-Power
Има ли шанси ова(што и да е) да го прави ова
Исклучи ги сите Power Savings oпции, од Windows но и од BIOS.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Во Сет има USB -> Serial адаптер за некоја си смешна сума. Функционира супер за фискалните каси, би требало да работи и со апаратите во авто сервис.
epa ako ima taka togas moze mnogu da im koristi na tie sto imaat od tie starite OBD II aparatcinja za merenja na koli zosto tie skoro site se povrzuvaat so serial port i ovie "mehanicarive/elektricari" baraat pretezno se laptopi od postarite sto imaat serial port za da go povrzat, e sea ponovite OBD II aparatcinja se so USB taka da ne e potreben poveke serial port na lap top tuku obicno USB ama deckoto sto ustvari prasuva za lap top kaj najde da kupi so serial port ustvari treba samo da otide do set i se ke se sredi. AMA...

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
epa ako ima taka togas moze mnogu da im koristi na tie sto imaat od tie starite OBD II aparatcinja za merenja na koli zosto tie skoro site se povrzuvaat so serial port i ovie "mehanicarive/elektricari" baraat pretezno se laptopi od postarite sto imaat serial port za da go povrzat, e sea ponovite OBD II aparatcinja se so USB taka da ne e potreben poveke serial port na lap top tuku obicno USB ama deckoto sto ustvari prasuva za lap top kaj najde da kupi so serial port ustvari treba samo da otide do set i se ke se sredi. AMA...
Do nekade ve razbrav ama ne bas bas za takvi priklucoci mislam :D ama mi trebaat dva takvi da ima na kom jas najdov lap top slab so mi odgovara ama ima samo eden takov port mene mi treba preku DOS se raboti programata :S

Kajgana Shop

На врв Bottom