Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
kakov OS koristis ako e Win7 idi vo Start/search/computer menagement/storage/disk menagement... ke fo nadjdes koj ti e format bukva ke mu stavis i ke ti go najde kako USB :)
Го средив на друг начин. Ставив, Windows 7 cd-to и да стигнам до партициите. HDD-то било како Unallocated space, напраив партиција, после пуштив нормално пц-во, Quick format на партицијата и готово.
Фала, за другпат ако треба, ќе го знам и тоа, иако го средив сеа на овој начин.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Го средив на друг начин. Ставив, Windows 7 cd-to и да стигнам до партициите. HDD-то било како Unallocated space, напраив партиција, после пуштив нормално пц-во, Quick format на партицијата и готово.
Фала, за другпат ако треба, ќе го знам и тоа, иако го средив сеа на овој начин.
istiot nacin e toa samo sto go pravis za 2 sec preku windowsot deka ti go javuva kako unlocated space i zatoa ne gledas :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ако знае некој како/со што да ја исчистам областа на сензорот од маусот од прашина? Имам A4 Tech XL-747H.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Абе озбилно сега не заебавај :) Со памук/памучни стапчиња може или?
brat poima nemam ovoj mojot maus XL-740K e 2 godini star ne sum ni pomislil da go zacistam, a mislam deka nema ni potreba ama sepak ako go cisitis so pamucni staocinja bi bilo najdobro :)

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
имам постаро пц со 256 мб сдрам, дали ќе добие у брзина ако го појачам со уште една плочка 256 или да присоберам за нов. совет ?!!

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
имам постаро пц со 256 мб сдрам, дали ќе добие у брзина ако го појачам со уште една плочка 256 или да присоберам за нов. совет ?!!
Да присобереш за нов.

--- надополнето ---

Само нешто да прашам информативно, дали цената на Dell U2311H во Макпетрол Dell отсекогаш била 15000 ден? Мислам дека пред некој месец беше 12500 ден?
Друго, дали кај нас го има U2211H?

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Да присобереш за нов.

--- надополнето ---

Само нешто да прашам информативно, дали цената на Dell U2311H во Макпетрол Dell отсекогаш била 15000 ден? Мислам дека пред некој месец беше 12500 ден?
Dell U2311H кога сакав ја да го зеам беше 11900 ама го немаше на лагер, па после му ја дигнаа цената...

A

Auditore

Гостин
Имам 2гб рам на пц-то, и користам 7ца, па би сакал да ставам уште 1гиг, колку би чинело?
И до 3.5 гига ли читаше 32 битен ос?

Zombie

Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Имам 2гб рам на пц-то, и користам 7ца, па би сакал да ставам уште 1гиг, колку би чинело?
И до 3.5 гига ли читаше 32 битен ос?
до 3... ама за цена, треба да кажеш каков рам ти треба?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
[/COLOR]Само нешто да прашам информативно, дали цената на Dell U2311H во Макпетрол Dell отсекогаш била 15000 ден? Мислам дека пред некој месец беше 12500 ден?
Не преку Макпетрол, преку една друга фирма цената е доста пониска, не ми текнува како се викаше но кога ќе ти притреба пиши ќе најдам инфо.

Zombie

Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Не преку Макпетрол, преку една друга фирма цената е доста пониска, не ми текнува како се викаше но кога ќе ти притреба пиши ќе најдам инфо.
Јас во Вортекс го гледав коа сакав да купам, и беше 11900 (ама ни таму, а ни на ниедно друго место го немаше на лагер...)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Mи треба некој совет, нешто компјутеров ми се кочи.
Мора рестарт да му се направи после тоа, не е софтверски проблем пошто пробав да реинсталирам виндоус
и ми се кочи додека го инсталирам, уствари неможам ни да го преинсталирам.
Матичната е биостар - 945 чипсет.
Што би можело да му биде?

Kajgana Shop

На врв Bottom