Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро не ме убивајте,може сум бил погрешно настроен сум мислел добра е утре ќе идам ќе ја пљукнам еднаш :) АTI FTW! :)
Абе не е е работава за fanboys дека сме нешто на АТИ, еве Нвидиа си извадија одличен продукт во Јули прошлата година, GTX460, и владееше во мидрејнџ сегментот 3-4 месеци. Нема збор дека GTX460 е одлична карта за парите, (т.е. сега не е до толку, ама ипак е доста подобра ситуацијата со GTX460 од сите останати 4xx и 5xx Нвидиа продукти на пазарот) ама од тој Јули, Нвидиа не извадија ништо компетентно во однос цена/перформанси.

едит- ојдовме офтопик 10 поста :kesa:

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Абе не е е работава за fanboys дека сме нешто на АТИ, еве Нвидиа си извадија одличен продукт во Јули прошлата година, GTX460, и владееше во мидрејнџ сегментот 3-4 месеци. Нема збор дека GTX460 е одлична карта за парите, (т.е. сега не е до толку, ама ипак е доста подобра ситуацијата со GTX460 од сите останати 4xx и 5xx Нвидиа продукти на пазарот) ама од тој Јули, Нвидиа не извадија ништо компетентно во однос цена/перформанси.

едит- ојдовме офтопик 10 поста :kesa:
Да сме живи и здрави.Иначе што мислите за картава? Изгледа добро дека е супер клокната..ама викаат многу загревала и башка многу струја корнела.стварно или вистина? :D

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Да сме живи и здрави.Иначе што мислите за картава? Изгледа добро дека е супер клокната..ама викаат многу загревала и башка многу струја корнела.стварно или вистина? :D
pred se garantiram deka mnogu bucna e za drugoto neznam :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Бучна мене тоа не ми смета..музиката е лекот :)
200 evra za postara generacija na graficka ne bi dal koga imam tolku pari za samo graficka ja kupuvam najnovata i najjaka graficka sto moze da se kupi za tie pari, struja nemoze da trosi premnogu posto ne e naj highend graficka, okolu zagrevanjeto kakvo kukiste i ventilacija imas toa e lekot bez razlika ona kolku zagreva, kukisteto e najbitno vo toj segment.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
200 evra za postara generacija na graficka ne bi dal koga imam tolku pari za samo graficka ja kupuvam najnovata i najjaka graficka sto moze da se kupi za tie pari, struja nemoze da trosi premnogu posto ne e naj highend graficka, okolu zagrevanjeto kakvo kukiste i ventilacija imas toa e lekot bez razlika ona kolku zagreva, kukisteto e najbitno vo toj segment.
Штознам гледав некои компарации со други графички покажува дека и на IDLE и на LOAD зима многу од напојување.. а за клокање може да се клокне ама многу загревала а и + такви биле сериите..(ултра хот).Оваа е фабрички клокната вајда не би требало да праи проблеми :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Да, GTX470/480 се црна дупка за напајања и за ладење. Не земај.

HD 6870 има исти перформанси, иста цена, а е доста поладна и троши помалце струја. Јес да куќиштето и добрата вентилација се битни, ама GTX470/480 ненормално греат при играње и во куќишта со многу добра вентилација.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Да, GTX470/480 се црна дупка за напајања и за ладење. Не земај.

HD 6870 има исти перформанси, иста цена, а е доста поладна и троши помалце струја. Јес да куќиштето и добрата вентилација се битни, ама GTX470/480 ненормално греат при играње и во куќишта со многу добра вентилација.
Маме му ебам,не се исплати да купиш нвидиа карта..значи до 13 иљади да земеш нешто 560-ка крши,470-ка крш..460-ка е веќе слаба од нвидиа кога можеш да земеш ати.Значи ати=вин у задње време со 6ххх верзииве.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Маме му ебам,не се исплати да купиш нвидиа карта..значи до 13 иљади да земеш нешто 560-ка крши,470-ка крш..460-ка е веќе слаба од нвидиа кога можеш да земеш ати.Значи ати=вин у задње време со 6ххх верзииве.
Хех абе не рековме дека 560-ката е крш, туку само дека малце треба и симнат цена и се ќе биде во ред. :)
А GTX460 воопшто не е слаба карта, самошто не им текнува да ја намалат цената на 1GB моделите, премногу се блиску до HD 6870, додека 768MB моделите прилично добро се држат во сегментот од 150$. Ако Нвидиа ја повлечат 460ката тоа ќе им биде најголемиот фејл после GTX465 и GTX550 Ti.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Па вака, откако се обидов да инсталирам една игра (од гусарските), мојот РС почна да ми откажува послушност, поточно не ми го препознава двд-режачот. Дали постои безболно, софтверско решение на проблемов или да го заменам. Уште важи гаранцијата. Мислам дека не се работи за starforce, проверив со некое програмче. Ни restore system не ме спаси.
Чаре?

--- надополнето ---

Користам Windoows 7.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29942&id=41&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=

вреди или не вреди ај помош сакам зашо сакам деновиве да го зиам ако не...
Не вреди.

1) Од АМЦ е
2) Тапа избор на делови (неусогласени се), ставаат тапа матична и лоу-мид енд графичка на таков процесор, и сигурно шибнале некое made in china напајање.

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
епа ај помош за таков пц околу таа цена...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не вреди.

1) Од АМЦ е
.
Добар си на 15 години судија си станал.. Од амц бил не е добар..Ја 6 години како го користан компјутерот од таму,до сега ни еден проблем..3 години гаранција имав на куќиштето, ама немав потреба да ја користам гаранцијата

Kajgana Shop

На врв Bottom