Ристо Пенов

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Aбе кај го најде Пенов,па тој камен од Босна купуваше и плоштад во Скопје правеше,ако случајно го изберат за нешто позначајно има и фекалии од Косово да увезува за да не се намали водостојот на Вардар.:)
Оваа конверзација ме мотивираше да отворам нов топик...
Што се однесува до чесноста на Пенов, факт е дека имаше илјадници обиди да му се најде некоја ујдурма и на секои две недели му доаѓаа во неговиот кабинет разни емисари кои што му ги контролираа сите зделки и целото негово финансиско работење. Дури и Трифун потроши две години од својот мандат правејќи ревизија на работењето на Пенов. Но, идејата за топиков ми беше нешто друго...
Вака, од временска инстанца, мислам дека Пенов е единствениот политичар во Македонија кој што добил доверба од граѓаните на некои избори кај нас и што таа доверба ја оправдал. Позади него остави многу поинакво и поубаво Скопје, отколку што го паметиме тогаш кога за прв пат стана градоначалник.
Тоа е моето мислење, а ме интересираат и мислењата од останатите.

Патем, сакам да го истакнам и фактот дека Пенов е еден од ретките политичари кај нас кој што имаше доблест (само) поради лоши изборни резултати да се повлече од функцијата Претседател на партијата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Oдма да се "извезе" во Канада,таму "плачат" за вакви производи.:)

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Оваа конверзација ме мотивираше да отворам нов топик...
Што се однесува до чесноста на Пенов, факт е дека имаше илјадници обиди да му се најде некоја ујдурма и на секои две недели му доаѓаа во неговиот кабинет разни емисари кои што му ги контролираа сите зделки и целото негово финансиско работење. Дури и Трифун потроши две години од својот мандат правејќи ревизија на работењето на Пенов. Но, идејата за топиков ми беше нешто друго...
Вака, од временска инстанца, мислам дека Пенов е единствениот политичар во Македонија кој што добил доверба од граѓаните на некои избори кај нас и што таа доверба ја оправдал. Позади него остави многу поинакво и поубаво Скопје, отколку што го паметиме тогаш кога за прв пат стана градоначалник.
Тоа е моето мислење, а ме интересираат и мислењата од останатите.

Патем, сакам да го истакнам и фактот дека Пенов е еден од ретките политичари кај нас кој што имаше доблест (само) поради лоши изборни резултати да се повлече од функцијата Претседател на партијата.
Јас само кратко пошто веќе се изјаснив - единствен човек што позади себе оставил резултати и тоа во поголем број во Скопје, булевари, мостови, трим стази и уште куп поситни објекти, без никакви пиари, фалења, „тимски работи“, филозофирања итн. Ако правел малверзации еве го МВР, ЈО,УЈП нека го Шуткираат.
Дали резултатите му се квалитетни или e тема на дискусија, ама сега за сега нема спаринг партнер :(.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Пенов како градоначалник нешто направи но можеше и многу повеќе а нормално си зеде и за него како што е редот. Во споредба со градоначалници од западните земји му давам 2+ (од 5). Тоа што Трифун е за чиста единица е друга приказна.

Значи од мене има преодна ама ништо повеќе.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Sekogas koga kje se spomne Penov mi teknuva na negoviot naslednik Tripun Muhic. Sto napravi be covekov, ziv li e, a ? Ova e sekako prasanje za Dpmnovcinjata. Otkako dojde za gradonacalnik osven sto smeni dva tri deckovci ne znam dali nesto drugo srabotil napudreniov.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Пенов, мене лично, не ми значи ништо на политичката сцена, освен како Градоначалник на Скопје...
1996 стана градоначалник со помош на ДПМНЕ, 2000 со помош на СДСМ... И, ако не се лажам, на двапати Фуфо му беше противкандидат?
Имаше афери за него, не беше баш омилен. А с гледаше дека понешто работеше човекот, не беше без ич :)
Судејќи по она што го слушам на вести за неговиот наследник, а и од она што го читам тука, излегува дека сепак Пенов бил поарен...
Воедно, би ја искористил темава да поставам едно прашање, адресирано до апологетите на двете спротиставени политички опции:
Локални избори...имате кандидат од за вас, спротиставениот табор, кој имал еден мандат, навистина направил нешто убаво за градот...
Дали ќе имате доблест да гласате за него? Сепак, и во ваша корист е тоа. Имате поубав и посреден град :) Башка, гледате дека човекот работи и се труди.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Tipceto nema kapacitet zapoliticar.. tipot si imase zivotna zelba da bide marioneta na B.C ete strelco mi izgleda deka e od redovite na LDP moze i da go potvrdi toa :) .. i si go izede go smenija.. btw ne bese on prviot sto se povlece kako akt na demokratija neli?
I sega ke ima nekoja replika deka vrska nemam, ali ako nekoj stvarno e zapoznaen s negovit lik kako sto veli strelco, togas moze da objasni zosto go ostavi stevce da izgori ! i gotovo .. toj gest bese dovolno deka tipceto nema nisto povekje od kapacitet za da bide veren poslusnik na B.C duri i stiot na govori i akcentot go imitirase brane.. za zal i jas ke potvrdam deka ima segmenti kade sto e podobar od Trifun kako gradonacalnik ama toa ne go pravi deka e edinstven asalen za toa mesto.. naprotiv i jas uste koga trifun bese podrzan rekov deka e toa greska totalna no sto e tuka e .. da se nadevame deka VMRo ke isrli podobar kandidat ovoj pat, ako ne za drugo poradi toa sto ocekuvam deka koj i da e osven trifun so lesnotija ke dojde do pobeda.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Струмикс и brainbug... Од каде таа потреба да се анализира Пенов од политички аспект? Симпатизерите на ДПМНЕ пред локалните избори ги читав каде што по милион пати повторуваат дека Пенов прво станал градоначалник со помош на ДПМНЕ, а потоа со СДСМ... Битно ли е тоа за неговиот background како градоначалник на Скопје?
Ајде и едно конкретно прашање: Кој политичар во минатото си ја завршил подобро задачата за која што бил платен?
Ми текнува дека Пенов во својот прв мандат беше фален до бесвест од симпатизерите на ДПМНЕ, а оние од СДСМ на почеток плукаа по него, па Пенов подоцна со својата работа буквално ’ги замолчи’... Потоа, кога ЛДП влезе во коалиција со СДСМ, работите се сменија... Сега симпатизерите на ДПМНЕ почнаа да плукаат по него, му измислуваа афери и таа хајка заврши со именување противкандидат во напудрениот Трипун!

brainbug...
1. Никаде не реков дека Пенов бил првиот политичар кој што поради изборен пораз си поднесол оставка...
2. Симпатизер на ЛДП никогаш не сум бил... Единствена партија која што досега сум ја подржувал била Лигата за Демократија... И ниту една друга... А во секоја партија имало луѓе кои што сум ги почитувал... Биле ретки, но имало такви!

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
RP e zanimlivo coece,kolku tolku napraj nesto,ona sto go veli jon.Inaku ne e tolku bos,m-r e po ecc,ima duqani,
a za ova
Воедно, би ја искористил темава да поставам едно прашање, адресирано до апологетите на двете спротиставени политички опции:
Локални избори...имате кандидат од за вас, спротиставениот табор, кој имал еден мандат, навистина направил нешто убаво за градот...
Дали ќе имате доблест да гласате за него? Сепак, и во ваша корист е тоа. Имате поубав и посреден град :) Башка, гледате дека човекот работи и се труди.
Ne znam kolku se broi moeto,posto jas sum protiv moite sega,ama eve postuvam sto praj zoki vo SR.Go gledam kako kandidat za nesto vo SK,zdravje.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Silen, кој македонски политичар според тебе заслужил повисока оценка од 2+, во изминативе 16-17 години?
So iskluchok na Gruevski za kogo ushte malku ke pochekam pred da dadam ocenka, NIKOJ! Site bea za chisti kecovi ili kec plus.

Ama ti veleshe sekogash treba da se stremime kon podobro :wink:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмикс и brainbug... Од каде таа потреба да се анализира Пенов од политички аспект? Симпатизерите на ДПМНЕ пред локалните избори ги читав каде што по милион пати повторуваат дека Пенов прво станал градоначалник со помош на ДПМНЕ, а потоа со СДСМ... Битно ли е тоа за неговиот background како градоначалник на Скопје?
Ајде и едно конкретно прашање: Кој политичар во минатото си ја завршил подобро задачата за која што бил платен?
Ми текнува дека Пенов во својот прв мандат беше фален до бесвест од симпатизерите на ДПМНЕ, а оние од СДСМ на почеток плукаа по него, па Пенов подоцна со својата работа буквално ’ги замолчи’... Потоа, кога ЛДП влезе во коалиција со СДСМ, работите се сменија... Сега симпатизерите на ДПМНЕ почнаа да плукаат по него, му измислуваа афери и таа хајка заврши со именување противкандидат во напудрениот Трипун!

brainbug...
1. Никаде не реков дека Пенов бил првиот политичар кој што поради изборен пораз си поднесол оставка...
2. Симпатизер на ЛДП никогаш не сум бил... Единствена партија која што досега сум ја подржувал била Лигата за Демократија... И ниту една друга... А во секоја партија имало луѓе кои што сум ги почитувал... Биле ретки, но имало такви!
Што ме мешаш и мене во муабетов? Ова со СДСМ и ДПМНЕ го спомнав by the way, како факти за човекот, од кои нема бегање :)

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Пенов, мене лично, не ми значи ништо на политичката сцена, освен како Градоначалник на Скопје...
1996 стана градоначалник со помош на ДПМНЕ, 2000 со помош на СДСМ... И, ако не се лажам, на двапати Фуфо му беше противкандидат?
Имаше афери за него, не беше баш омилен. А с гледаше дека понешто работеше човекот, не беше без ич :)
Судејќи по она што го слушам на вести за неговиот наследник, а и од она што го читам тука, излегува дека сепак Пенов бил поарен...
Го подржувам Струмикс во констатциите за Пенов, ниту били а пак ниту ќе биде важна политичка фигура во РМ.
А за наследникот нема што да се збори, во буквална смисла.

А наследника на Костов со сигурност ќе биде директорот на УЈП, па да видиме 2009

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Го подржувам Струмикс во констатциите за Пенов, ниту били а пак ниту ќе биде важна политичка фигура во РМ.
А за наследникот нема што да се збори, во буквална смисла.

А наследника на Костов со сигурност ќе биде директорот на УЈП, па да видиме 2009
Градоначалник на Град е политичка функција навидум ,ама тука многу се греши, тој многу повеќе е претседател на куќен совет на сите можни згради и куќи во сите можни населби.

Задолжен е како старото да функционира, така и да воведува новини. Тоа се остварува само со ебана РАБОТА, а ако се работи се нема време за јадење трици. Единствен рецепт да создадеш нешто, нема алтернатива.

Тоа Пенов мање више успеа да го оствари. Ако го кандидира утре Пенов и партијата на Хоџа за градоначалник, јас повторно ќе го гласам, не ми значи ништо кој ќе го кандира.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Градоначалник на Град е политичка функција навидум ,ама тука многу се греши, тој многу повеќе е претседател на куќен совет на сите можни згради и куќи во сите можни населби.

Задолжен е како старото да функционира, така и да воведува новини. Тоа се остварува само со ебана РАБОТА, а ако се работи се нема време за јадење трици. Единствен рецепт да создадеш нешто, нема алтернатива.

Тоа Пенов мање више успеа да го оствари. Ако го кандидира утре Пенов и партијата на Хоџа за градоначалник, јас повторно ќе го гласам, не ми значи ништо кој ќе го кандира.

Правото на глас е твое уставно право, нормално би било ако бираш меѓу костов и пенов лесно ке одлучиш

Kajgana Shop

На врв Bottom