Океј имам ретардиран проблем, ама ми иде на живци многу.
Пред некое време почна хардот да се гаси сам од себе, во сред работа, како и секој нормален чоек, би помислил на бед сектори. Пробав се могуче, не помогна (ама не ни најде бед сектори) и добро, собрав некој денар, купив WD Caviar Green 1TB 64MB Cache. И си идам таков хепи дома, со мерак, нов хард. Го форматирам инсталирам виндоуз, и нишо, се како ново, се изгаси еднаш, си викам ај, пауер сејвинг или нешо такво (пошо ми беше ајдл компјутерот, буљав у телевизор) седнав да извадам слики од апарат, ми се изгаси компјутерот, го палам двата виндоуса одеднаш поебани (имав 2 виндоуса, икс пе и седмица, дуалбут посебни партиции, ист хард диск).
После тоа, земав да го форматирам пак, пошо неможев да ги поправам никако виндоусите, се изпоебаа комплет, (ја оспособив седмицата у меѓу време некако, во сејфмод безвезе, на секој можен фолдер у другата партиција ми викаше дека е corrupt) и инсталирав икс пе, и го пишуем есејов овде. Пошо незнам шо е работата, ни шо може да биде, ваљда некој од вас знае. Се изгаси хардот уште двапати одкоа го инсталирав икс пе-во. Еднаш на инсталација на драјвер за графичка, другпут на фајрфокс.
ако нешо мења еве ви ја тиња конфигурацијата моја
AMD Athlon 64 3200+
K8N Neo 4 Platinum
Nvidia 7600GS (MSI)
TB WD Caviar Green 64MB Cache
COLORSit 550W PS
1.75 GB DDR1 Ram (1GB, 512, 256)