Кохабитација: Претседател - Премиер

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...Јас не сум вработен во фабрика...
Па и нема да бидеш со Груевски за премиер... Единствено во администрација можеби ќе те пикнат!:)
Други вработувања нема во Македонија!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како што гледам, и оваа тема тргна во насока на класично партиско препукување...иако не треба...
Кохабитацијата постои во случај кога Претседателот и Премиерот се од спротивни политички опции, тоа веќе ни е познато. Повеќе време веќе се труби за таа кохабитација...
Во првиот пост, гледам ентузијастички изјави. Го поздравувам секој таков чекор, но додека не видам, не верувам!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Груевски и Црвенковски ќе разговараат за битните прашања

„Почитуван господине Црвенковски, Дозволете ми во оваа прилика да Ве поканам на работен состанок во Владата на Република Македонија во термин кој Вам Ви одговара, на кој би дискутирале за неколку теми од национален интерес за државата.
На состанокот би разговарале за прашањата за докомплетирање на Судскиот совет, пополнувањето на испразнетите амбасадорски места, генералната политичка и безбедносна состојба во Република Македонија и како од посебна важност, прашањето за билатералниот спор со Република Грција во врска со нашето уставно име.
Во уверување дека оваа покана ќе биде прифатена од Ваша страна и дека набрзо ќе се оствари работниот состанок“.

Браво за Груевски!

Црвенковски, со цел да се комплетира Судскиот совет, предлага четирите најголеми партии, двете од власта и двете од опозицијата, од листата со 35-те кандидатури доставени до Собранието да посочат пет личности кои се прифатливи за сите.
Тој изразува подготвеност да се откаже од уставното право да предложи двајца кандидати, а ќе се потпише под предлогот за кои било двајца кандидати од петте зад кои сите ќе застанат.

Шефот на државата ја повика Владата да ја реализира процедурата за именување десетина амбасадори во испразнетите амбасади во светот.
„Во интерес на државата и евроатлантските интеграции, подготвен сум да се откажам од законската обврска за претходни консултации со мене и да ги прифатам предложените кандидати доколку ги исполнуваат пропишаните услови“.

Браво за Црвенковски!
Samo edna zabeleska. Treba pretsedatelot da go protrese kabinetot malku i da vidi koj se mu raboti tamu (zad grb)
Pokanata na Gruevski doaga ekspresno 30 min. pred presot na Branko na koj imal kako sto se gleda od tekstot pogore namera da povika na sorabotka.
Koj go informiral Grujo za da ovoj pod hitno mu se obrati , demek "jas prv rekov".
Ne gledam iskresnost vo seto ova. Uste eden cirkus za siroki narodni masi. :jaj:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Samo edna zabeleska. Treba pretsedatelot da go protrese kabinetot malku i da vidi koj se mu raboti tamu (zad grb)
Pokanata na Gruevski doaga ekspresno 30 min. pred presot na Branko na koj imal kako sto se gleda od tekstot pogore namera da povika na sorabotka.
Koj go informiral Grujo za da ovoj pod hitno mu se obrati , demek "jas prv rekov".
Ne gledam iskresnost vo seto ova. Uste eden cirkus za siroki narodni masi. :jaj:
Од кога почна државата сама себе си да си се шпиунира?
По која логика ако некоја информација биде доставена од Претседателскиот кабинет во премиерскиот побрзо односно по други врски а не по официјални се гледа како на нешто тотално лошо за државата?
Зар во државата треба едните инститтуции да кријат информации од другите, па за да мораат меѓусебно да се шпиунираат? Зошто?

Мислам ова веќе повеќе личи на Монти Пајтон

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Lici, ne lici, toa ti e.
Siguren sum da ne spremase pres Branko na koj kje go povika Grujo na sorabotka nemase nitu toj da izleze so vakava pokana 30 min pred nego. Me razbiras ??????
Voopsto ne zazemam strana . Samo go komentiram ona sto sum go cul.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Lici, ne lici, toa ti e.
Siguren sum da ne spremase pres Branko na koj kje go povika Grujo na sorabotka nemase nitu toj da izleze so vakava pokana 30 min pred nego. Me razbiras ??????
Voopsto ne zazemam strana . Samo go komentiram ona sto sum go cul.
То не го прави нит едниот нит другиот да е подобар еден од друг.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Samo edna zabeleska. Treba pretsedatelot da go protrese kabinetot malku i da vidi koj se mu raboti tamu (zad grb)...
Прочитав и за можност дека ’крт’ во кабинетот на претседателот воопшто и не постои, туку дека премиерот е информиран преку прислушкување на неговите телефонски разговори... Но во ситуација кога нема докази, оваа можност не ни треба сериозно да се сфати... Ниту Црвенковски за ваквите сомневања не сакал ништо да искоментира, со образложние дека не сака да ја дефокусира темата.

То не го прави нит едниот нит другиот да е подобар еден од друг.
Не ми е јасно како и двајцата ја заслужија твојата доверба!?:) Јас баш мислам дека и едниот и другиот се кадарни за такви работи!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
До каде ни стаса државата...
Ако се понуди нешто конструктивно, веднаш се бара шпиунажа...Но, никогаш не се знае.
Најбитно е да се деблокираат реформите, да покажеме дека сме демократска земја, во која нештата функционираат.
Засега, не сме таква земја, а за во иднина - ќе видиме!

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
a
Груевски и Црвенковски ќе разговараат за битните прашања

„Почитуван господине Црвенковски, Дозволете ми во оваа прилика да Ве поканам на работен состанок во Владата на Република Македонија во термин кој Вам Ви одговара, на кој би дискутирале за неколку теми од национален интерес за државата.
На состанокот би разговарале за прашањата за докомплетирање на Судскиот совет, пополнувањето на испразнетите амбасадорски места, генералната политичка и безбедносна состојба во Република Македонија и како од посебна важност, прашањето за билатералниот спор со Република Грција во врска со нашето уставно име.
Во уверување дека оваа покана ќе биде прифатена од Ваша страна и дека набрзо ќе се оствари работниот состанок“.

Браво за Груевски!

Црвенковски, со цел да се комплетира Судскиот совет, предлага четирите најголеми партии, двете од власта и двете од опозицијата, од листата со 35-те кандидатури доставени до Собранието да посочат пет личности кои се прифатливи за сите.
Тој изразува подготвеност да се откаже од уставното право да предложи двајца кандидати, а ќе се потпише под предлогот за кои било двајца кандидати од петте зад кои сите ќе застанат.

Шефот на државата ја повика Владата да ја реализира процедурата за именување десетина амбасадори во испразнетите амбасади во светот.
„Во интерес на државата и евроатлантските интеграции, подготвен сум да се откажам од законската обврска за претходни консултации со мене и да ги прифатам предложените кандидати доколку ги исполнуваат пропишаните услови“.

Браво за Црвенковски!
Ako bas vaka se dopisuvaat...mora da bidne jaka ljubov ko ce se vidat.Perduvi ce letaat...aj ako se skarat mozi ce ima i nekoe priv. filmce.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па агенцијата за разузнавање на Македонија единствено што знае да работи е разузнавање по дома(портарско разузнавање) и разузнавање помеѓу ВМРО и СДСМ (партиско разузнавање) во кое спаѓа и она помеѓу председателот и премиерот.Токму за такви прилики се влегува во коалиција помеѓу партиички блиски на спротивниот табор со позицијата како онаа на Тито или онаа на Стојменов со опозицијата.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не ми е јасно како и двајцата ја заслужија твојата доверба!?:) Јас баш мислам дека и едниот и другиот се кадарни за такви работи!
Тие до сега не ја добиле мојата доверба, до сега сум имал можност да гласам еднаш на локални избори.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
a
Ako bas vaka se dopisuvaat...mora da bidne jaka ljubov ko ce se vidat.Perduvi ce letaat...aj ako se skarat mozi ce ima i nekoe priv. filmce.
1. Бранко најавува прес конференција.
2. Грујо 30 минути пред почетокот на истата го кани да се договарат за доброто на Македонија.
3. Бранко веќе надркан на пресот го кани Грујо, а се прочитал дека во поканата од Грујо е именуван како г-дин човек, ама мора да одржи прес
4. Грујо како дигиталец ја засилува активноста со организирање на место и присутни и агенда на кохабитацијата.
5. Бранко немајќи го ПР-от на Грујо, а веќе некако пак доведен во дефанзива денес вика
а) Не е само г-дин него и прецедател колку да знае Грујо
б) најчесто средбите за доброто на државите се случуваат кај прецедателите
в) ако не е по негово нема да има ништо од тоа

Нема што права кохабитација што доликува на возрасни луѓе без никакви комплекси од сега или од минатотото.

Најдобро е и да не се сретнат пошто може да падне и тепање, а таму ставам кладба на Грујо познавајќи го неговиот спортски дух :wink:

http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=DE52735198008143B265AE65198D01A1

Kajgana Shop

На врв Bottom