Роберт Билбилов

• Креатор на темата Креатор на темата BIBE_
  • Време на започнување Време на започнување
Па... човекот уште на 19 години еве на пимер компонираше за Кристина Арнаудова. Тешко дека има друг композитор во Македонија кој што започнал толку млад да компонира и да е еден од најуспешните. Секоја му чест! Го бива, има талент и уште многу ќе напредува! Разликата помеѓу Билбилов и таквите што зборуваат неубави работи за него е... тоа што тој доста добро си заработува за својот труд бидејќи му е ценет... на што не можат да се пофалат горенаведениве...:pos2:

Човеков е ѕвер, мислам дека заслужува многу поголема слава од Геј Геј и Евлир Шаулич.
Сензационер на македонската забавна музика,
се очекува сега да го издаде неговиот прв албум,
нема ангелски глас ама експерт е за аранжман:helou:

уште една тема за уште еден дебил.
роберт билбилов.
цитирам:јас сум правел многу хитови и кога ќе слушнам некоја песна знам дали ќе биде хит или не и можам да кажам дека мојава песна ќе биде хит.
wwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhahahahahhaaaaaaaaaaaaa
ар ју факин крејзи?

Prave dobri pesni original da ja slusas super zvuci ama vo zivo sum go slusal isto kako da kenja se naprega :vozbud: kleknuva zima vozduh veni mu izleguvaat ke mu puknat od napinjanje :vozbud: toa li e peac? kompozitor ok ama peac JOK !:tapp:

Ништо особено. Недај боже посебно или пак талентирано. Али ипак малце го ценам пошто коа дојде на Макфест беше фин со сите и се поздрави као најнормален човек, а Врчак и компанија бегаа ко бубашваби од сонце.
Ej se iznasmejav koga go procitav ova....c c c...Vrcak begal? Mislam HELOO, Vrcak se odnesuvase bas najnormalno, so site se slikase potpisuvase sliki...i slicni raboti....ti mozebi toa ne si go videl...a minatata godina (2008), iako ne nastapuvase toj pak dojde na festivalot Makfest, i pak so site razgovarase....A ne e begal vo NIKOJ slucaj!!!:tapp::pos2:

Ок е до некаде, за разлика од Андреј, Врчак, Глоријан...

A sto im fali na vrcak, adrian itn..??

Роберт, е уште еден од многуте наши ѕвезди кои горе долу придонесуваат за пропагање на музичката сцена.Во секој случај е многу подобар од Јованчо, Елвирчо и таквите ко нив.Не го следам многу така да неможам ни многу да искоментирам.Незнам дали има некаде настапи, ме интересира дали пее во живо и како пее во живо.Мислам дека го знам одговорот ама ке молчам.Распонот на гласот не е воопшто воодушевувачки,скоро минимален просечен глас.
Не ми се допагаат многу неговите композиции дека според мене се некои љубовни лимонади испеени без грам емоции.Да беше добар мислам дека до сега ке имаше некој концерт(ако имал поправете ме, не сум запознаен).

Роберт, е уште еден од многуте наши ѕвезди кои горе долу придонесуваат за пропагање на музичката сцена.Во секој случај е многу подобар од Јованчо, Елвирчо и таквите ко нив.Не го следам многу така да неможам ни многу да искоментирам.Незнам дали има некаде настапи, ме интересира дали пее во живо и како пее во живо.Мислам дека го знам одговорот ама ке молчам.Распонот на гласот не е воопшто воодушевувачки,скоро минимален просечен глас.
Не ми се допагаат многу неговите композиции дека според мене се некои љубовни лимонади испеени без грам емоции.Да беше добар мислам дека до сега ке имаше некој концерт(ако имал поправете ме, не сум запознаен).

Еве како пее во живо :)

уфилман е чоеков а и песни немат некој да речиш

Еве како пее во живо :)

Маестро, ти благодарам за видеово, само го потврдив она што и претходно го мислев.
Кога веке компонира песни, и си ги знае својте вокални способности и предиспозиции зошто не направи мелодија која ке одговара на неговиот распон на глас?Зошто се обидува да искомпонира односно направи нешто што самиот неможе да го отпее.Просечна песна.Изведбата е премногу лоша со премногу фалш и напнување од петни жили за да ги испее највисоките тонови.Единствена емоција во неговото пеење беше токму тоа напнување.На некои места при пеењето ставаше погрешен акцент и тоа звучи за никаде.Ама ајде тоа и не е некоја замерка дека и химната ни почнува со погрешен акцент па ете ја се пее низ цел свет:smir:Се на се Роберт е за на Охрид Фест, таму се пее плејбек, и би можел да помине.На Макфест, тешко.

П.С Мелодијата ја направил така што на почетокот рецитира а на рефрен се дере.Тешко е да направиш а воедно и испееш мелодија во која има премногу ниски но и премногу високи тонови.

Искрено, мене ми се свиѓаат дел од неговите песни, еве како оваа што ја постирав каде пее во живо (или поточно се дере во живо :)), но има и песни што многу ме нервираат, од која најголем фаворит ми е „Не ме држи место“.

Како и да е, според мене најдобар композитор на поп музика е Дарко Димитров. (не дека е нешто совршен, ама се издвојува од Јован и сличните такви) :toe:

WTF???? Дали овој кретен заслужи 2 полни страни од нашата драга кајгана??
Сум имала прилика да го слушам во живо и верувајте 3 дена ми зуеше во глава "shiiiiiiittttt"

супер ми е Билбилов, само тој го слушам од нашиве пеачи, многу убави песни има, сладок ми е :pipi:

Искрено, мене ми се свиѓаат дел од неговите песни, еве како оваа што ја постирав каде пее во живо (или поточно се дере во живо :)), но има и песни што многу ме нервираат, од која најголем фаворит ми е „Не ме држи место“.

Како и да е, според мене најдобар композитор на поп музика е Дарко Димитров. (не дека е нешто совршен, ама се издвојува од Јован и сличните такви) :toe:
Далеку од тоа дека Дарко Димитров е најдобриот композитор тој е само добар продуцент и аранжер,укради од ваму и од таму не е композитор во овој момент најдобар композитор во Македонија е Весна Малинова.Песните на ДД колку брзо стануваат хитови уште побрзо се забораваат.
Што се однесува до Роберт има неколку песни кој стварно ми се допаѓаат али она што најмногу ми пречи кај него е тоа што веќе 10години е на сцената или околу неа и се уште не ги прележал оние детски болести пред се тука мислам на критиките кој толку многу го повредуваат што на професионалци не треба да им се случува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom