Помош, проблеми, прашања, совети...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Да му е страв на човек да праша ебаго.....па не сум отворил комп до сега,многу жици внатре,триста чуда...штрафцигер само велиш? хмм,фала на советот,ќе прашам на друго место за секој случај......
Ejjj ne be ti treba i kluc 10ka i racvasiti kluc i ona radabciger nema potreba da prasuvas duri ni stravciger ne ti treba so noz mozes snajdi se malce, i proveri si go prsanjeto prethodno da vidis deka kako da baras nekoj svercer e ...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да му е страв на човек да праша ебаго.....па не сум отворил комп до сега,многу жици внатре,триста чуда...штрафцигер само велиш? хмм,фала на советот,ќе прашам на друго место за секој случај......
Ако ти е само за отварање и склопување, проста математика. Се што е заштрафено, одштрафуваш. Се што е прикачено (со кабел) го одштекуваш.... толку е. Ако не си сигурен, снимај/сликај пред да почнеш.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Некна кај мене дое информатичар ми го форматираше пц то..и ми вика дека сум имал мртви пиксели на средината на екранот..и јас видов едно точкиче...е сеа како да откријам дали се тоа мртви пиксели? пошо под гаранција ми е уште мониторчево ќе им го вратам па...:nesvest:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некна кај мене дое информатичар ми го форматираше пц то..и ми вика дека сум имал мртви пиксели на средината на екранот..и јас видов едно точкиче...е сеа како да откријам дали се тоа мртви пиксели? пошо под гаранција ми е уште мониторчево ќе им го вратам па...:nesvest:
Нема да ти го прифатат ако им го вратиш. Прочитај си во гаранцијата, обично пишува ако се јават или над 5-10 мртви пиксели, или па 3-4 во квадратен инч. Со еден-два мртви пиксели, ништо не праиш :)

Си требал да приметиш пред да го купиш.

Совет за сите што купуваат/бираат LCD (телевизор/монитор):

Ако СЛУЧАЈНО зимате некој монитор/телевизор од излог, кажете им нека ви пуштат еднобојна слика, само црвено, само црно, само бело..... така ќе приметите мртви/заглавени пиксели.
А они како што пуштаат аквариуми, риби, џамлии... Господ не приметува таму :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Нема да ти го прифатат ако им го вратиш. Прочитај си во гаранцијата, обично пишува ако се јават или над 5-10 мртви пиксели, или па 3-4 во квадратен инч. Со еден-два мртви пиксели, ништо не праиш :)

Ќе прочитам по убоо баш вечер...а како да проверам точно?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе прочитам по убоо баш вечер...а како да проверам точно?
Најпросто?

1. Отвори пеинт на цел екран
2. Белата површина обои ја со една боја само (црна/црвена/зелена/жолта)
3. Барај кај има една различна точка од бојата

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
resiv da zemam asus gts 450 no vcera go zabelezav ova http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=325&lang=EN napouvanjeto ima 2 x 12 voltni linii ednata e 11 A drugata 8A po moja logika ne ke moze, nekoj poiskusen ako moze da odgovori

Слабичко ова некако. Ти треба отприлика 450W Real Power за таа графичка.Не бара многу, ама ова Чифтеков дефинитивно не.

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
za slabo ne e slabo no ne mi e jasno kako dvete linii rabotat inaku so mojot setup bez oc mislam deka nema da trosam poveke od 220 w full load

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Лесно е за расклопување, оди склопи го после!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
za slabo ne e slabo no ne mi e jasno kako dvete linii rabotat inaku so mojot setup bez oc mislam deka nema da trosam poveke od 220 w full load
На тестови систем со GTS 450 под фул лоад троши околу 249W, а Nvidia препорачува минимум 400W со таа графичка.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
На тестови систем со GTS 450 под фул лоад троши околу 249W, а Nvidia препорачува минимум 400W со таа графичка.
uuu ne bi trebalo gts 450 da trosi tolku po full load okolu 170-180 max bi trebalo da bide cek da proveram... proveriv tocno 126W trosi pod full load GTS 450

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Maximum GPU Temperature (in C) - 100 C
Maximum Graphics Card Power (W) - 106 W
Minimum Recommended System Power (W) - 400 W
Supplementary Power Connectors - 6-pin

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Цел систем, не самата графичка! 250W e многу блиску до границата на неговото напојување, 300W, добро би било да остави малку слободен простор, значи 400W или 450W.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Цел систем, не самата графичка! 250W e многу блиску до границата на неговото напојување, 300W, добро би било да остави малку слободен простор, значи 400W или 450W.
pa najmnogu zavisi sto sistem imas graficka kako graficka trosi ete kako sto pisa korun a sea ti sto si gledal testovi toa neznaci deka nekoj od nas ke ima identicen sistem pa ni kazuvas otprilika kolku trosi.Sekoj del trosi razlicno struja, na pr. ako imas nekoj procesor sto trosi 65W togas se vkupno ne bi trebalo da potrosis poveke od 250 w ama ako imas nekoj procesor sto trosi 95w i poveke togas kako ke izmeris kakvo napojuvanje ti treba , ram, hard disk, kuleri neonk,i dvd romovi se toa trosi razlicno struja a GTS450 e mid-low end graficka mislam taa trsoi najmalku struja taka da ne bi trebalo da se obrnuva vnimanie kakvo napojuvanje ke kupuvas tuku samo da bide nad 450W real power i kvalitetna marka nekoja

Kajgana Shop

На врв Bottom