Помош, проблеми, прашања, совети...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Bum[B]lEbEE;3912845 напиша:
На гости сум кај тетка ми и сеа има пролем со пц-то не и работат слушалките ги мењавав приклучоците ништо не се уклучуваат т.е. слушалките работат али макот не... и камерата и е нешо заебана се си работи добро само некако поцрвено и со црвени точки дали е тоа дека е само лоша камерата или има нешто што може да се поправи???? Ве молам побрзо одговор немам мн време..:cry:
Ova e slozeno prasanje ke ni treba malce poveke vreme za da ispitame :)

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Го молам ценетиов форум да даде сугестии во врска со КОНФИГУРАЦИЈАВА од СЕТ КОМПЈУТЕРИ.Цената е 24000 денари.
CPU: Intel I3 Core 540 3.06 GHZ
MB:H55DE3
RAM: 4 GB DDR3 1333 MHZ
VGA:EN GT 240 1GB DDR3
HDD:1000GB
DVD RW

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Го молам ценетиов форум да даде сугестии во врска со КОНФИГУРАЦИЈАВА од СЕТ КОМПЈУТЕРИ.Цената е 24000 денари.
DVD RW
За што го користиш компјутерот?? Цената е добра, но од сет може и да им нарачаш да ти го склопат со делови што ќе ги избереш. Ако играш игри (или користиш апликации што баррат доста моќ од графичката) тогаш боље да ти составиме овде конфигурација, (поизбалансирана со подобра графичка и отприлика иста цена), а ти само да ги нарачаш деловите и да ти го склопат.

И кажи го напојувањето.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
DVD RW
Samo grafiicakta ne mi pravi kejf ako mozes da zemes nekoja GTS450 ke bide mnogu podobro, drugoto e ok.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Ваљда прашањево е на место..
Иам усб од 8 гб во него има фолдер кој е празен и нејке да се брише а коа ке проверам колку зафаќа пишува 5 гб и имам слободни само 3 гб тоа во бројките а во она графиконот што е покажува слободно 8 гб...Решение?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Ваљда прашањево е на место..
Иам усб од 8 гб во него има фолдер кој е празен и нејке да се брише а коа ке проверам колку зафаќа пишува 5 гб и имам слободни само 3 гб тоа во бројките а во она графиконот што е покажува слободно 8 гб...Решение?
Форматирај го усб-то бе друже и не би требало да имаш проблем :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Не знам дали овде е најдобро, но ќе пишам тука. Имам проблем со температурата на лаптопот. Зедов Dell Inspirion 1564 пред 6 месеци од АМЦ , но уште од почетокот, при стартување на игра или некоја посложена програма температурата скока, мада нема некои проблеми при работата на лаптопот, до сега само еднаш ми се исклучи поради темп. Значи ми треба совет дали да го однесам на сервис односно, дали сервисот ќе ми помогне.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
најдобро земи си кулер за лаптоп. Cooler Master Notepal X2, сервис.. баш и нема нешто што можат да направат они ( освен да го исчистат од прашина и ѓубре ).

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
најдобро земи си кулер за лаптоп. Cooler Master Notepal X2, сервис.. баш и нема нешто што можат да направат они ( освен да го исчистат од прашина и ѓубре ).
Pa bas toa e problemot laptopot e napraven i testiran da raboti bez dopolnitenen kuler ako go iscisitis od gjubre i prasina ke si raboti najnormalno kako na denot koa si go kupil, e sea ako ne go iscistis a kupis notepal nisto nema da postignes pak ke kreva temperatura. Zaklucok mora da se iscisti prvo pa posle da se proveri ako uste kreva temperatura togas moze eden notepal da se kupi,iako mislam deka nema da ima potreba.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
имам виндовс 7 и има опција во саунд менаџерот подесување разни опции за звукот, на пример ако слушаш поп, или во живо, дали е на приемр концертна хала, или е аудиториум. Е сега ме интересира која е најдобра опција за гледање филм и за играње игри ако знае некој да ми каже.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
имам виндовс 7 и има опција во саунд менаџерот подесување разни опции за звукот, на пример ако слушаш поп, или во живо, дали е на приемр концертна хала, или е аудиториум. Е сега ме интересира која е најдобра опција за гледање филм и за играње игри ако знае некој да ми каже.
hahah default opcijata e najdobra sekogas nemozes film da gledas vo koncertna sala ili da igras kanter vo auditorium nema logika neli ke slusas exo kako ceca da ja slusas vo zivo. xD

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
hahah default opcijata e najdobra sekogas nemozes film da gledas vo koncertna sala ili da igras kanter vo auditorium nema logika neli ke slusas exo kako ceca da ja slusas vo zivo. xD

апсолутно си во право, ама од таа листа што е диста голема прашувам да не има некоја опција со која ќе с еподобри звукот за гледање филм ил ииграње игра. затоа и прашувам голема е разликата кога слушаш концерт да подесиш за концертна хала многу боље с е слуша и ефекти и све.

п.с. јас по дефолт гледам ама не ми се верува толкава листа да нема за филм гледање или за игри боља опција

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
апсолутно си во право, ама од таа листа што е диста голема прашувам да не има некоја опција со која ќе с еподобри звукот за гледање филм ил ииграње игра. затоа и прашувам голема е разликата кога слушаш концерт да подесиш за концертна хала многу боље с е слуша и ефекти и све.

п.с. јас по дефолт гледам ама не ми се верува толкава листа да нема за филм гледање или за игри боља опција
Види дали имаш POWERFULL

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Види дали имаш POWERFULL

имам POWERFULL, тоа е доле кај што пишува еквилајзер, а горниот дел на подесуванје најдов во листата ливинг рум да не треба и тоа.

п.с. и уште еден проблем имам, го приклучив моето двд на компјутер со 5.1 ДТС звучници и кога го тестирам прек усаунд менаџерот ми дава вук само на предните два звучника а кога гледам филм сараундот работи и за игри работи сараундот, што е проблемот тука знае некој?

Kajgana Shop

На врв Bottom