Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ок,фала... може да се намали ХДД,а да земам појак процесор... фала
Без графичка, таа од Sephiroth конфигурацијата ќе биди подобра. (и ќе те фати околу 20000) Core i5 6xx (i5ките шо се дуал кор со хипертрединг) се фејл.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Како да го стишам компјутерот многу ми бучи кулетор на процесор и напајањето?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Како да го стишам компјутерот многу ми бучи кулетор на процесор и напајањето?
Samo ako imas PWM na kulerot od procesorot mozes vo bios da go namalis ama (sideeffect) moze i temperaturata na kukisteto da ti se zgolemi. A na napojuvanjeto mislam deka nemozes nikako da go namalis kulerot potivok da bide

--- надополнето ---

50 евреи (или претерав :) )
pretera :)

С

Спенсер

Гостин
Без графичка, таа од Sephiroth конфигурацијата ќе биди подобра. (и ќе те фати околу 20000) Core i5 6xx (i5ките шо се дуал кор со хипертрединг) се фејл.
Аха... сепак би сакал да пробам со Интел како ке биде... до сега имав Амд... фала

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
А да ставам од coolermaster кулер на процесор? Дали ке биде толку бучен он највеќе ми бучи кулерот на процесор одкакако го земав нов од тогаш?

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
CD читачот не ми чита некои цедиња...
купив една игра од една продавница и не ја читаше...земав пак нова од истата продавница и пак неќе...сменив 4 игри од таа продавница и ни една не ми прочита..
да не знае некој шо е проблемот заради шо?иначе за други цедиња сите ми ги чита ама за ова нз шо е проблемот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
CD читачот не ми чита некои цедиња...
купив една игра од една продавница и не ја читаше...земав пак нова од истата продавница и пак неќе...сменив 4 игри од таа продавница и ни една не ми прочита..
да не знае некој шо е проблемот заради шо?иначе за други цедиња сите ми ги чита ама за ова нз шо е проблемот.
Него му се на брзо режани и на чкартни цедиња, тебе цедеромот ти е антика и му поминал рокот. И кој купува игри денешно време??? (зборам за пиратерија ОД ПРОДАВНИЦА :pos:)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Каков кулер да ставам на процесорот и на напојувањето некои поквалитетни, и потихи т.е понебучни?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Него му се на брзо режани и на чкартни цедиња, тебе цедеромот ти е антика и му поминал рокот. И кој купува игри денешно време??? (зборам за пиратерија ОД ПРОДАВНИЦА :pos:)
Тие што имаат лимитиран интернет 15-40гб :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Конечно ја купив Sapphire HD 3870 512мб :P,но колку што имам слушано дека ако процесорот бил слаб,графичката нема да дава максимални перформанси.ПА да прашам кој процесор од интел да го земам или пак кој од амд за да ми извават повеке перформанси.Фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тие што имаат лимитиран интернет 15-40гб :)
Нема никаква логика. Ако веќе си решен да дадеш 100 ден. за едно цеде, сигурно имаш некој пакет од интернет провајдерот кој за 100 ден. плус ти дава да речеме 80 GB download. Или одиш кај другар/комшија и си симнуваш.

Конечно ја купив Sapphire HD 3870 512мб :P,но колку што имам слушано дека ако процесорот бил слаб,графичката нема да дава максимални перформанси.ПА да прашам кој процесор од интел да го земам или пак кој од амд за да ми извават повеке перформанси.Фала
Што имаш сега? Која матична и процесор?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Што имаш сега? Која матична и процесор?
Мал ти е потписон :)

--- надополнето ---

ЕДИТ:БТВ заборев да напишам дека графичката моментално ја немам утре ке ја земам,денеска ја платив само,но сепак да си прашам што процесор требит од амд и од интел за да извавам макc перформанси.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мал ти е потписон :)

--- надополнето ---

ЕДИТ:БТВ заборев да напишам дека графичката моментално ја немам утре ке ја земам,денеска ја платив само,но сепак да си прашам што процесор требит од амд и од интел за да извавам макc перформанси.
Некој Core 2 Quad или барем Core 2 Duo. Или АКО МОЖЕШ стај си некој AMD :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Некој Core 2 Quad или барем Core 2 Duo. Или АКО МОЖЕШ стај си некој AMD :)
Па сакав да се префрлам на амд,ама јбг графичката се расипа па отидоа парите за неа :(.КЕ соберам 3-4к и ке ги дам матичнава,рамов и процесоров па ке земам 2гб ддр3,BISOTAR ta880gb+ или некоја матична со 2 pci-e слота и Аthlon x2 240.Ама не сум сигурен дали ке извадат макс на овај процесор,барем ако не 80%.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
нов виндос ставен пошто мислевме дека е до тоа све сто е со видео му се укочува цел комјутер па мора рестарт да се прави, пример скупе со камера гледас 1 минута и одма мрзне ПЦ, играш игра одма исти случај, све сто е под видео кочи, хардот има 9 оштетувања преку хдтуне про, може ли да прави тој проблем? да не купувам нов хард па пак исти проблем да прави

Kajgana Shop

На врв Bottom